Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ TANITIM TOPLANTISI

İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ TANITIM TOPLANTISI
15.03.2019
170
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı himayesinde başlatılan “Burası Türkiye Burada İş Var” İstihdam Seferberliği 2019’unun tanıtım toplantısı Malatya’da yapıldı.
İstihdam Seferberliği 2019 tanıtımı ve İstihdam teşvikleri ile ilgili bilgilendirme toplantısı Malatya Ticaret ve Sanayi Odası 15 Temmuz Şehitler Meclis Salonunda gerçekleştirildi.
Toplantıya Malatya Valisi Aydın Baruş, MTSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, İş-Kur İl Müdürü Vahap Toman, SGK İl Müdürü Ayten Kara, sivil toplum kuruluşu başkanları ve çok sayıda işveren katıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Aile Çalışma ve Sosyal  Hizmetler Bakanlığı işbirliğinde başlatılan İstihdam Seferberliği 2019 tanıtımı ve İstihdam teşvikleri ile ilgili bilgilendirme toplantısının açılışında konuşan İş-Kur İl Müdürü Vahap Toman, Cumhurbaşkanlığının himayesinde başlatılan kampanya ile ilgili bilgiler verdi. Toman: “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan 2019 yılı istihdam seferberliği kapsamında yeni istihdam teşviklerimizi anlatmak üzere toplandık. Bu teşviklerin her kesime ve her alan yayılması önem arz etmektedir. Bu sürece dahil olmamız ve işsizlerin bizlerden beklentilerini karşılamamız gerekmektedir. “ dedi.
Daha sonra söz alan TOBB Yönetim kurulu üyesi ve MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ise başlatılan seferberlik ile işsiz insan sayısının düşürülmesi ve işadamlarının ülke ekonomisine katkı sunmasının amaçlandığını belirtti. Sadıkoğlu, “Bizde ‘Burası Türkiye Burada iş var’ sloganı ile başlatılan kampanyaya Malatya olarak ‘Burası Malatya, Burada İş var’ diyerek destek veriyoruz. Bu seferberlik kampanyası ile birlikte iş dünyamıza 8 farklı teşvik sunuluyor. Bizde burada tüm iş dünyasına çağrıda bulunuyoruz. Gelin teşviklerden yararlanın ve ülke ekonomisine destek olun. Malatya Ticaret ve Sanayi Odasında da açacağımız seferberlik masası ile bu konuda işverenlere destek sunacağız. Bu teşvikler konusunda şirket sahipleri ve yöneticileri kadar muhasebecilere ve şirketin insan kaynakları yöneticilerine de büyük görevler düşüyor. İstihdam teşviklerinin iyi anlaşılması ve uygulanması konusunda sizlerden hassasiyet bekliyorum. 2017’deki istihdam seferberliğinde kamu-özel sektör olarak ele ele verdik ve 1,5 milyon ilave istihdam sağladık. Kamu-özel sektör el ele verirse yapılmayacak şey yoktur. Ülke çapında her işverene sesleniyoruz. Türkiye’nin gücüne ve geleceğine güvenin. İstihdam seferberliği 2019’a katılın, bu tarihi istihdam seferberliklerinden faydalanın. En az bir işsiz vatandaşımızı işe alarak, hem işinizi geliştirin, hem ekonominin büyümesine katkınız olsun, hem de Türkiye’nin geleceğine katkıda bulunarak kazanan siz olun. Dünün en çok kazananları, Türkiye’ye yatırım yapanla, Türkiye’de istihdam sağlayanlar oldu. Yarının en çok kazananları da bugün Türkiye’ye yatırım yapanlar, insanımıza istihdam sağlayanlar olacak. Aklınıza takılan bir konu olursa Malatya Ticaret Odası’na ulaşabilirsiniz” şeklinde konuştu. 

Vali Aydın Baruş ise yaptığı konuşmada, Türkiye’nin bir taraftan terörle mücadele ederken bir taraftan da ekonomik saldırılara karşı mücadele ettiğini belirterek, bugün gerçekleştirilen terör saldırılarını kınadı. Yeni Zelanda’da Müslüman kardeşlerimize vahşi bir saldırı düzenlendi. Onlarca Müslüman kardeşimiz hayatını kaybetti. Kendilerine Allah’tan rahmet, bu saldırıyı yapan zihniyeti de lanetliyoruz. Öte yandan Malatya şehit haberi ile sarsıldı. Malatyalı Ramazan Önal kardeşimiz şehit düştü. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Ülkemiz ekonomik saldırı altında. Şehitlerimizin yapmış oldukları fedakârlığı ödeyemeyiz. Bu ülkede huzur ve güven içinde yaşamamızı sağlayan şehitlerimize borcumuzu değişik yollarla ödeme yollarımız olabilir. Bu yollardan biri de yapmış olduğumuz işi en iyi şekilde yapmak ve ülkenin büyümesine katkıda bulunmaktadır. Ülkemize diz çöktürmek isteyen güçler ülkemizi ekonomik anlamda da diz çöktürmek istiyorlar. Bunun üstesinden gelmenin yolu hepimizin elimizi taşın altına koymasıdır. İnsanların işsiz kalması için elinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Özel sektör olarak bize yapılan bu saldırıları bertaraf etmek için istihdama önem vermeliyiz. İş dünyası gerçekten elini taşın altına koydu. Ülkemizin güçlenmesine katkı sağlayalım. Kazancınızı muhtaç olan insanlarla paylaşmak konusunda gayretlerinizi biliyoruz. Bunun için de teşekkür ederim. İnşallah 2019 yılında da bu çalışmaların devam edeceğine inanıyorum. Allah helal ve bol kazançlar versin. ” ifadelerine yer verdi.
Vali Baruş, bugün iş dünyasına sunulacak teşviklerin anlatılması için bir araya geldiklerini belirterek, verecekleri destekler için işverenlere teşekkür etti.
Öte yandan SGK ve İş-Kur yetkilileri tarafından İstihdam Seferberliği 2019 kampanyası ile ilgili kapsamlı bilgiler verildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.