Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

“İttifak Sürecini Fırsata Dönüştürün”

05.06.2018
154
A+
A-

Parti il binasında yapılan açıklamaya Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Haşim Yanar, BBP İl Başkanı Ali Rıza Ulutaş, BBP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi İbrahim Alagöz, Ensari Aladağ, BBP Battalgazi Kadın Kolları Başkanı Gülnur Doğu,  BBP Yeşilyurt İlçe Başkanı Ercan Altunkaya  ve parti üyeleri katılım sağladı. Burada konuşan BBP Genel Başkan Yardımcısı Haşim Yanar: “ Öncelikle teşkilatlanma çalışmalarını yaparak 25 yıl olduğu gibi bu defada seçime girme yeterliliği kazandıran Malatya teşkilatına teşekkür ediyorum.  Bugün 24 Haziran cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri çerçevesinde bilgilendirme yapmak, hazırlık çalışmalarını konuşmak üzere bir araya geldik.  Yani bir ittifak sürecine girdik ve bu ittifakı konuşuyoruz. Milli mutabakat çağrısında şu cümleleri söylemek istiyorum. Milli mutabakat çağrısı şehit genel başkanımız Muhsin başkanımızın Büyük Birlik hareketinin kuruluşu esnasında milletine yapmış olduğu çağrıdır; ‘Allah’ ın birliği ve peygamberin risaleti dışında hiç bir mutlak hakikat tanımıyoruz. Siyaseti hiç bir zaman gaye edinmeyeceğimizi kutsal gayelerimizin vasıtası olarak ama önemli ve gerekli bir vasıtası olarak gördüğümüzü söylüyoruz. Siyasetin sunduğu imkânların meşveret ve şura prensipleri etrafında Müslümanlar tarafından alabildiğine kullanılması gerektiğini düşünüyoruz.’ Evet, başta rahmetli genel başkanımız olmak üzere dava arkadaşlarını bir milli mutabakat çerçevesinde bir araya getiren ve sonunda parti kurmaya zorlayan o günkü olumsuz şartlar bu gün daha da derinleşmiş, Büyük Birlik hareketinin siyasetteki varlık nedenini de daha da anlaşılır hale getirmiştir.  Varlığını değerlerine, inançlarına akdetmiş bir hareketin mensupları olarak bu gün bir sürecin içine girdik. Bu süreçte Büyük Birlik Partisi hiç bir gelecek hesabı yapmadan, şahsi hesaplara kapılmadan 28 Şubat sürecinde nerede durduysa bu gün de orada duruyor. 15 Temmuz darbe kalkışmasında nerde durmuşsa gene bu gün orada duruyor.  Türkiye bu darbe sonrası referandum süreciyle karşı karşıya kaldı.  Bu referandum sistem değişikliğini teklifini isteyen bir referandumdu. Peki, teklif edilen sitsem değişikliği neydi? Yasamanın ve yürütmenin birbirinden ayrıldığı ve yargının yasamadan yürütmeden ayrıldığı ve buna benzer milletin yıllardır ihtiyaç duyacağı hususları içinde barındıran ve 82 darbe anayasasını tamamen değiştiren bir sistem değişikliği teklifi önümüze geldi. 82 darbe anayasasının süratle değiştirilmesi gerektiğine inanan bir hareket olarak bu sistem değişikliği teklifinin de yine yanında olduk. Ve bu sistem değişikliğinin içinde yer alan eksiklikleri de beyan ettik.  Buna göre karşılıklı anlaşmalara vardık ve bu sistem değişikliği teklifinde evet deme kararı aldık, yaptığımız görüşmeler neticesinde” sözlerini kullandı.

“İTTİFAK SÜRECİNİ FIRSATA DÖNÜŞTÜRMENİZİ İSTİYORUM”

Yanar daha sonra: “Büyük Birlik Partisi bu milletin ikinci partisi, sırf barajı aşamayacak diye oy vermeyenlerin esasında takip ettiği onlar açısından da referans karar niteliği taşıyacak bir parti. Nitekim bu sistem değişikliği teklifinde de partimiz önemli bir etken olmuştur.  Eğer Büyük Birlik Partisi evet demeseydi referandum geçmeyecekti. Bu referandum değişikliğinin hemen ardından 2019’ da yapılması beklenen seçimlerin Milliyetçi Hareket Partisinin Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin çağrısıyla erkene alındı. Bu seçimlerin erkene alınması ile birlikte seçim ittifakları yasallaştırıldı. Sayın cumhurbaşkanının seçim yasası ile birlikte değiştirmeyi vaat ettiği hususlar da yasalaştı.  Bu seçim süresinde partiler arasında ittifaklar konuşulmaya başlandı.   Burada Büyük Birlik Partisi hiç bir ilave alternatif düşünmeksizin cumhur ittifakının paydaşı olan AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi ile ittifak yapabileceği kanaatini zaten bu görüşme yapılmadan önce de ifade etti. Büyük Birlik Partisi daha sonra kendi amblemiyle mi seçime girecek ya da başka bir siyasi partinin listelerinden mi seçime gireceğini tartıştı kendi bünyesinde. Bu süre içerisinde genel başkanımız’ Bizim burada bir pazarlığımız söz konusu olamaz biz milletin birliği, beraberliği ekseninde gelen bir ittifakın içerisinde yer aldık. Dolayısıyla biz bir pazarlık yaparak bu duruşumuzu itibarsızlaştırmayız, bekleyelim göreceksiniz.” dedi. Nitekim de bir pazarlığın içine girmedik. Adayların açıklandığı günden beri de hakkeden arkadaşlarımız güzel bir çalışma sergiliyorlar. İnşallah bu Büyük Birlik Partisi’ nin marka değeri yıpranmadan devam eder. Malatya teşkilatı olarak sizlerden de beklentimiz bu ittifak süreci bir kaynaşma fırsatını doğruyor. Yani Büyük Birlik Partisi’ nin kadroları diğer siyasi partiler nezdinden tanınmasını, bilinmesinin yolu da açmış oldu bu yönüyle bunu fırsata dönüştürmenizi istiyorum sizlerden.  Çünkü Büyük Birlik Partisi altına imza atmış olduğu bir hususta geri dönüş yapmaz. Büyük Birlik Partisi bir söz vermişse vermiş olduğu bu söz onur ve namus addeder ve bunun gerektirdiği ciddiyetle bu meseleye bakar. Burada da bu böyle olacaktır arkadaşımız bir protokolün altına imza attı ve bunu gerektirdiği ciddiyle süreci sonuna kadar götüreceğiz” şeklinde konuştu.

>Hanife Sarı 

Kaynak:sonsöz Gazetesi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.