DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

KAN VER HAYAT KURTAR KAN VER SAĞLIKLI OL

KAN VER HAYAT KURTAR KAN VER SAĞLIKLI OL
07.02.2019
212
A+
A-

 

Vali Aydın Baruş ve eşi Nagihan Baruş, Malatya İl Emniyet Müdürlüğünce düzenlenen, Türk Kızılayı Malatya Kan Bağışı Merkezi Koordinesinde kan bağışı ve kök hücre bağışı kampanyasına katıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından “Hayat Kurtarmak Senin Kanında Var” sloganı ile başlatılan ve Malatya İl Emniyet Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen kan bağışı ve kök hücre bağışı kampanyasına, İl Emniyet Müdürü Dr Ömer Urhal’ın öncülüğünde teşkilat mensupları da yoğun ilgi gösterdi. Vali Baruş, kan bağışı kampanyası ile ilgili basın mensuplarına yaptığı açıklamada;

KAN İNSAN İÇİN HAYATİ BİR SIVIDIR

“Kan insan için hayati bir sıvıdır. Biz ancak zor duruma düştüğümüzde, yakınlarımız hastalandığında başkalarının vermiş olduğu kana ne kadar ihtiyacımız olduğunun farkına varabiliyoruz. Onun için bu hayati konuda toplumsal olarak duyarlılık sergilememiz lazım. Türkiye’de ihtiyacı olan insanlara kan sağlama noktasında Kızılay teşkilatımız gerçekten üzerine düşen görevi yapıyor. Malatya Kan Merkezi de duyarlı bir şekilde çalışmalarını devam ettiriyor. Malatya’daki vatandaşlarımızın kan verme ilgisi gerçekten takdire şayan.

TÜRKİYE’NİN KAN STOKUNA KATKI SAĞLAMAK ÇOK ÖNEMLİ

Ancak bazı mevsimsel geçiş zamanlarında kan stokunda önemli bir azalma meydana geliyor. Özellikle kış aylarında bunu görüyoruz. Bu aylarda da bu açığı kapatmak için değişik kampanyalarla bu kan stokuna, Türkiye’nin kan stokuna, ilimizin kan stokuna önemli bir katkı sağlamak çok önemli. Özellikle fazla personel çalıştıran kamu kurumlarımızın kan verme kampanyalarına ilgi göstermesi önemli. Bu manada bugün İl Emniyet Müdürümüz de kan verme kampanyası çerçevesinde çok güzel bir çalışma yapıyor. Öncelikle İl Emniyet Müdürümüze de teşekkür ediyorum. Çok güzel bir organize yapmışlar. Kızılay Kan Merkezi Başkanımıza da teşekkür ediyorum. Bu anlamda çalışan personelimizin zor durumda olan insanlara hem

yardım etmek, hayat kurtarmak hem de kan vererek daha sağlıklı olarak hayatını devam ettirme yönünde güçlü bir bilince sahip olduklarını görüyorum. Bugün aldığım bilgilere göre 300 civarında kan verecek olan personelimiz var. Dolayısıyla Kan Merkezimizin kan stokuna çok önemli bir katkı sağlamış olacağız. Bu duyarlılığı gösteren tüm polis arkadaşlarımıza, emniyet görevlilerimize çok çok teşekkür ediyorum. Diğer kamu kurumlarında da bu kampanyanın devamı noktasında elimizden gelen katkıyı sağlayacağız. Diğer kamu kurumlarındaki çalışan arkadaşlarımızla bu kampanyaya destek verirlerse bu aylarda sıkıntı çekilen noktalardaki açığımızı tamamlamış oluruz.

KAN VERMEK KUTSAL BİR GÖREV

Ben buradan tüm vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum. Kanını vererek başkalarının hayatına katkı sağlamak, onların canının kurtulmasını sağlamak çok kutsal bir görev. Tüm vatandaşlarımız bu bilinçte olursa zor durumda olan insanların nasıl kapı aşındırarak kan aradıklarını düşünürlerse Kızılay’ın, sağlık personellerinin tavsiye ettiği zaman aralıklarla Kan Merkezine kan verirlerse bizlerde bu sıkıntıları yaşamayız.

Son olarak şunu söylemek istiyorum “Kan vermek hayat kurtarır ama aynı zamanda kan vermekte insanın sağlıklı olmasına vücudumuzun yenilenmesine, hücrelerimizin yenilenmesine ciddi katkı sağlar. Kan Ver Hayat Kurtar Kan Ver Sağlıklı Ol” dedi.

Vali Aydın Baruş ve eşi Nagihan Baruş ile birlikte İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal ve eşi Kadriye Urhal, Kızılay Kan Merkezi Bölge Müdürü Dr. Serdal Ucuz, Kızılay Malatya Şube Başkanı Av. Umut Yalçın, İl Emniyet Müdür Yardımcıları, Emniyet Teşkilatı Mensupları ve Polis Eşleri Derneği üyeleri kan vererek kampanyaya destek oldular.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.