DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

KERVANSARAY BULUŞMALARINA TÜM HEMŞERİLERİM DAVETLİDİR”

KERVANSARAY BULUŞMALARINA TÜM HEMŞERİLERİM DAVETLİDİR”
12.09.2018
177
A+
A-

ÖZEL PULLAR KERVANSARAY BULUŞMALARINDA SERGİLENECEK:
MALATYA’DAN GÖNDERİLECEK MEKTUPLARA ÖZEL TARİH DAMGASI:
BAŞKAN GÜRKAN, “KERVANSARAY BULUŞMALARINA TÜM HEMŞERİLERİM DAVETLİDİR”

Battalgazi Belediyesi tarafından Uluslararası Kervansaray Buluşmaları Melita’dan Battalgazi’ye Tarih-Arkeoloji-Kültür Sanat Günleri’nin 10’uncusu 14 Eylül Cuma günü kortej yürüyüşü ile başlayacak.
Kervansaray Buluşmaları kapsamında 15 eylül Cumartesi günü Malatya’dan gönderilen tüm mektuplar “Özel Tarih Damgası” ile Kervansaray Buluşmaları konulu gönderilecek ve Kervansaray Buluşmaları kapsamında Ankara Pul Müzesinden getirilen özel pullar sergilenecek.

Battalgazi Belediyesi sınırları içerisinde ayağa kaldırılan tarihi eserlerin görselleri üzerinden kişisel pullarda Kervansaray Buluşmaları kapsamında yer alacak. PTT Başmüdür Vekili Abdülkadir Berk, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret ederek, yapılacak olan Kervansaray buluşmalarına dair, PTT olarak her zaman yanlarında olduklarını dile getirdi. PTT Başmüdür Vekili Berk yaptığı açıklamada;
“Bu yıl yapılacak olan Kervansaray Buluşmasına PTT Teşkilatı olarak personellerimiz ile birlikte katılımda bulunacağız. Aynı zamanda hem Kervansaray’a ait hem de büyük bir sergi açacağız. Bu şekilde Malatya halkına hitap etmeyi ve hizmet etmeyi amaçlıyoruz.”dedi.
Sosyal ve Kültürel içerikli projelere gösterdikleri yakın ilgi ve alakadan dolayı kendilerinin şahsında tüm PTT teşkilatını kutluyorum diyen Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan;
“PTT Başmüdür vekili ve ekibini burada görüp ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Hakikaten PTT teşkilatımız Cumhuriyetin öncesinden beri özellikle haberleşme noktasında kendisini kanıtlamış bir kuruluşumuzdur. Bu teşkilatımızda yapmış olduğumuz protokol çerçevesinde özellikle tarihi mekanlarımızın pul koleksiyonları içerisinde yer alması noktasında Kültür İşlerimizin yapmış olduğu çalışma akabinde Kervansaray Buluşmasını gerçekleştireceğimiz 15-16 Eylül tarihleri arasında PTT Başmüdürlüğümüzle birlikte yapacağımız pul koleksiyonu sergisinde halka arz edeceğiz. Ben bu ilgi ve alakalarından dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum.
Özellikle Kervansaray buluşmalarının başlangıcı olan 14 Eylül Cuma günü saat 18,00’da Öğretmenevi önünde başlayacak kortej yürüyüşüne tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum. Kortej önemlidir. Hem Kervansaray Buluşmaları Uluslar arası bir kültür projesi olması ve Türkiye genelinde de Ankara’dan bu tarafa gerçekleştirilen en büyük kültür organizasyonu olması hasebiyle de önemlidir. Malatya’nın kültürel ve tarihsel mirasının korunması ve gelecek kuşaklara aktarılmasında da Kervansaray Buluşmaları önemli rol icra etmiştir. Bugün Malatya’mızdaki tarihi ve kültürel mirasımızın aslına uygun restorasyonu Kervansaray buluşmaları ile başlamıştır. Bu anlamda Kervansaray Buluşmalarını önemsiyoruz. Tüm halkımızı da Kervansaray buluşmalarına davet ediyoruz. Özellikle Öğretmenevi önünde başlayıp, 15 Temmuz Meydanında kahramanlık türküleriyle devam edecek olan Kervansaray Buluşmalarına tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz. Hemen bir gün sonra 15 Eylül’de de Kervansaray’ın kendi mekanında Selçuklu koleksiyonları ve Pul Koleksiyonları ve diğer sergilerle ilgili ve açılış törenlerine tüm halkımızı davet ediyoruz. Ben bu anlamda PTT Başmüdür Vekilimizi ve ekibini kutluyorum. Netice itibariyle Kervansaray Buluşmalarına ve Kültürel ve sosyal projelere göstermiş oldukları ilgi ve duyarlılıktan dolayı kendilerini tebrik ediyorum. “ifadelerini kullandı.
Tabi Kervansaray Buluşmalarının diğer bir önemi de Malatya’nın 1101 yılı itibariyle fetih yıldönümüdür. Bir daha düşman eline düşmemek üzere artık Türk İslam Medeniyetine geçen Malatya’mız 917’inci fetih yıldönümünü de icra edeceğiz. Kervansaray buluşmalarımızı da Malatya’nın fetih gününe hep denk getirdik. Bu yıl 10’uncusunu icra edeceğimiz Melita’dan Battalgazi’ye Kültür-Sanat- Tarih- Arkeoloji günleri Kervansaray Buluşmamızın Malatya’mıza ve Türkiye’nin Kültür Mirasına hayırlı uğurlu olmasını temenni ederken, tüm hemşerilerimizi de programlarımıza icabet etme noktasında davetimi de buradan ifade etmek istiyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.