Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Koronavirüs’e Karşı Dikkat Etmeliyiz

Koronavirüs’e Karşı Dikkat Etmeliyiz
08.09.2020
728
A+
A-

 

Çin Halk Cumhuriyeti’nin Wuhan kentinde ilk olarak görülen ve oradan da dünyaya yayılan kod adı Covid-19 olan hastalığa yol açan koronavirüs’ten dünya genelinde 863 bin 137 kişi hayatını kaybetti.

Dünyada, 26 milyon 8 bin 509 kişi koronavirüse yakalanırken, 18 milyon 278 bin 880 kişi iyileşti, halen tedavisi süren 6 milyon 866 bin 492 aktif vaka bulunuyor.

Ülkemizde koronavirüse yakalananların sayısı Sağlık Bakanlığımızın verilerine göre 4 Eylül 2020 itibarıyla 276.555’e, iyileşen sayımız ise 249.108 ulaşırken, hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı da 6.564’e ulaştı. Ölenlere Allah’tan rahmet tedavi altında olanlara da acil şifalar diliyorum.

Ancak tedbirsizlik gün geçtikçe hastalığın çoğalmasına neden oluyor. Dünyayı ve ülkemizi risk altına alan koronavirüs, genç yaşlı demeden can almaya devam ediyor.

Koronavirüse karşı sorumsuz davrananlar yüzünden hepimiz sıkıntı yaşamaktayız. Her gün vakaların artmaktadır ki özellikle ağır hasta sayımız her gün yükseliştedir.

Bizler vatandaş olarak bu virüse karşı tedbirlerimizi almak zorundayız. Bu virüse karşı tüm vatandaşlarımızın mutlaka kurallara uymalı ve duyarsız kalmamalıdır.

Devletimiz tarafından da Koronavirüs salgınına ilişkin ciddi önlemler alınmalıdır. Vatandaş olarak bizlerde yetkilerin tüm uyarılarına uymalıyız. Eğer bizler vatandaş olarak bu uyarılara uymasak çok sıkıntılar yaşayabiliriz. Bu uyarılara uymayan vatandaşlara kesilen cezalar çok üzücüdür ama en büyük cezayı Koronavirüs hayatlarımız karşılığında kesiyor.

Koronavirüse salgınına karşı acaba hangimiz şartları ve yetkililerin uyarlarını ne kadar yerine getiriyoruz, düşünmeliyiz. Koronavirüs hastalığın çok sıkıntılı olduğundan dolayı acaba maskemizi takıyor ve mesafe ve temizlik kurallarına uyabiliyor muyuz?

Yetkililerin ısrarla vurguladığı gibi maske kullanılması, fiziki mesafenin korunması ve hem kişisel hem de ortak temizlik kurallarına riayet edilmesi çok önemlidir.  O zaman geliniz hep birlikte bu kurallara uyalım ve kul hakkına girmeyelim, insanları zorda bırakmamalıyız.

Değerli Vatandaşlarımız Maske, mesafe ve temizlik, (TAMAM) Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı yapmamız gereken en önemli tedbirlerdir. Bizler bu tedbirleri mutlaka almalıyız. Eğer bizler bu önemli tedbirleri alamasak çok daha büyük sıkıntılar yaşayabiliriz.

Virüsün yayılmasını önlemek için sık sık yemekten önce elleri sabunlu su veya dezenfektan ile temizlemek, mümkün olduğunca ellerle yüze dokunmamak alınacak tedbirlerin başında geliyor. Buna rağmen daha dikkatli olmalıyız.

Koronavirüs salgınına karşı maskenin rolü çok önem mutlaka herkes bu maskeleri takmalıdır. Maskenin önlemini bilen mutlaka takmalıdır. Sağlığın yerinde değilse gerisi boştur. Dünya senin olsa neye yarar.

Yine de maskelere güvenip, tedbiri elden bırakmamak gerekiyor ve daha dikkatli olmalıyız. Maskenin, hastalık belirtisi göstermeyen, ancak koronavirüs taşıyan kişilerin bunları başkalarına bulaştırmalarında önleyici olacağından dolayı mutlaka tedbirler almalıyız ve komşunun hakkını ve kul hakkını unutmamalıyız.

Bizler hep birlikte sosyal mesafeye riayet etmek zorundayız. Hem kendimiz için hem başkaların hayatı için sosyal mesafemizi korumamız şarttır. Çünkü Koronavirüs salgınının kimde olduğunu bilmediğimiz ve görmediğimizden dolayı tedbirleri asla elden bırakmamak lazım.

Temizliğe dikkat etmeliyiz. Su ve sabun olmadan temizlikten bahsetmek mümkün değildir. Gelişmiş toplumlarda kişisel temizlikte en fazla kullanılan malzemelerin başında su ve sabun gelmektedir.

Yüce Dinimiz İslam’a göre de, Temizlik imandan gelir. Tabi ki bizler bunları biliyoruz ama belki bilmeyenler olabilir ve dikkat edilmelidir. Banyo süngerleri, lifleri, diş fırçaları, el ve ayak temizliği ile vücut temizliğinde kullanılan fırçalar, tırnak makası ilk akla gelen temizlik malzemesi ne varsa çok dikkat etmeliyiz.

Yine virüse karşı giyeceğiniz elbiselere dikkat etmeliyiz. Takım elbise ve yine diğer elbiseler olsun iç çamaşırlar gibi giyecek olan ne varsa çok dikkat etmeliyiz. Kısa süre içinde mutlaka bu giyecek elbiselerin yıkanması ve dışardan eve girdiğinizden mutlaka el ayaklar güzel bir şekilde yıkanmalıdır.

Virüse karşı önlem olarak kapı, kapı kolları gibi sık kullanılan ve elle temas edilen yüzeylerin sık sık çamaşır suyu, alkol veya sabunlu su ile dezenfekte edilmesi gerektiği ve bu tür yerlerin sık sık el atılması ve tutulması gereken yerleri zaman zaman temiz tutulması gerekiyor.

Kıymetli dostlarımız, Temizliğe dikkat etmeliyiz. Temizliğe Önem Gösterelim, Temizliğe önem verilelim, Beslenmemize dikkat etmeliyiz ve zaman zaman spor yapmalıyız. Eğer bizler vatandaş olarak sağlığımıza ve etrafımızda ki insanlara karşı biraz duyarlı olursak Allah’ın izniyle bu virüsü ’de hep birlikte atlatırız.

Kalınız Sağlıcakla…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.