Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Malatya Geneli Ticari Yolcu Taşıyan Araçlarda Kış Lastiği Denetimleri Başladı

Malatya Geneli Ticari Yolcu Taşıyan Araçlarda Kış Lastiği Denetimleri Başladı
02.12.2021
168
A+
A-

Malatya Geneli Yolcu ve yük taşımacılığı yapan araçlarda kış lastiği denetimleri başladı.

Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda zorunlu olan, özel araçlarda ise can ve mal güvenliğiyle sorunsuz seyahat için kullanılması gereken kış lastiği uygulaması 1 Aralık itibarıyla başladı.

Denetimler başladı

Dün  başlayan zorunlu kış lastiği uygulaması nedeniyle, ekipler kentlerin giriş ve çıkış noktalarında denetim yapıyor.

Ekipler özellikle yolcu taşımacılığı yapan sürücüleri kış lastiği takmaları konusunda uyardı. Trafik ekipleri, kurallara uymayan ticari araçların trafikte seyretmelerine izin verilmeyeceğini söyledi.

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri tarafından Dün  başlayan zorunlu kış lastiği uygulaması nedeniyle, ekipler kentlerin giriş ve çıkış noktalarında denetim yapıyor sürücüleri uyarıyor.

Trafik Polisleri sürücüleri uyararak konuyla ilgili 01 Aralık 2021 ile 01 Nisan 2022 tarihleri arasında tüm yük ve yolcu taşımacılığı yapan ticari araçlara kış lastiği zorunlu hale getirilmiş olup uymayan araç sahiplerine 2918 sayılı Karayolları trafik kanunun 65-A maddesi hükümleri doğrultusunda 2021 yılı için 846 TL idari para cezası uygulanacağı belirtildi.

Ayrıca kış mevsimi sebebiyle soğuk hava şartlarında karlı ve buzlu yollarda güvenli bir trafik ortamında vatandaşlarımızın seyahat edebilmeleri maksadıyla araçlarının kış bakımlarını yaptırmaları ve mevsim şartlarına uygun lastik kullanmaları mal ve can güvenliği açısından önemle rica olunur.

Araçların denetimi, Bakanlığın yetkilendirdiği personelin yanı sıra Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Ticaret Bakanlığının sınır kapılarındaki birimleri ve belediyelerin denetim birimlerince yapılıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nca, Karayolları Trafik Kanunu gereği yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçların kış lastiği takmaları, illerin hava ve iklim şartlarına göre yılın belli dönemi için zorunlu tutuluyor. Söz konusu yetki, Bakanlıkça valiliklere de devredilebiliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.