Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Malatya Kayısı’sının Faydaları Saymakla Bitmiyor

Malatya Kayısı’sının Faydaları Saymakla Bitmiyor
27.08.2018
390
A+
A-

Dünyada Kayısı denince tabi ki akıllara Malatya geliyor. Kayısının başkenti Malatya’dır. Malatya’da yetişen, kentin yüzde 90’ınının geçim kaynağı olan ve iki aylık hasat süresi bulunan kayısının faydaları saymakla bitmiyor.

Malatya kayısısı şu an itibariyle düşük fiyatlara gidiyor ve kayısı üreticisi dertli, kayısı para etmiyor ve yetkililerden destek bekliyorlar.

Dünyanın kuru kayısı ihtiyacının yüzde 80’inini karşılayan Malatya Kayısısı sağlığa faydalarıyla da büyük ilgi görüyor. Malatya kayısısının kalp, astım, bronşit, kabızlık, mide rahatsızlığı başta olmak üzere birçok hastalığa iyi geldiği biliniyor.

Kayısının şifaları gittikçe artmaktadır, sabah aç karınla 3 veya 4 adet kayısının yenildiği takdirde mide hazmını daha iyi sağlandığı, “Malatya kayısısı kalp, astım, bronşit, kabızlık, mide zayıflığı, bağırsak zayıflığı, beyin sağlığı, bağırsağa, karaciğere ve hatta kana da faydası var. Kayısının E vitamini özelliği ile bir çok hastalığa iyi geldiğini uzmanlardan duymakla beraber zaman zaman yazılı ve görsel basında da çıkmaktadır.

Malatya Kayısısı özellikle gün kurusu kayısı mide rahatsızlıklarına bire birdir diyebiliriz. Sabah aç karına 3 veya 4 kez yenildiği takdirde mideyi çalıştırır. Kısacası Malatya kayısısı her derde devadır ve yetkililer bir an önce kayısıya sahip çıkmalıdır.

Geçtiğimiz tarihilerde TRT 1 Dizisi olan Payitaht ‘Abdülhamid’ dizisinde reklamı yapılmış ve Malatya kayısısı büyük bir ilgi görmüştür. Bu Dizide Yayınlanan Malatya’mızın kayısısına büyük katkıları olan eski Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Şimdiki AK Parti Malatya Milletvekili olan Ahmet Çakır’ın büyük katkıları olmuştur. Çakır tarafından Payitaht ‘Abdülhamid’ dizisine gönderilen kayısıların, oyuncular tarafından ‘Ahmet Efendi Malatya’dan kayısı göndermiş’ demesi gerçekten burada büyük bir reklam olmuş, Kayısı üreticileri ve Malatya’lıların takdirini kazanmıştır.

Malatya Kayısısının sağlığa bu kadar çok faydalı olduğu hepimiz tarafından bilinmektedir, ama ne hikmetse bazıları hala kayısının faydalarının kaça satıldığını ve değerinin altında satıldığından haberdar olmadıklarını görmekteyiz. Malatya’lı kayısı üreticisi diyor ki Malatya Kayısımıza Sahip Çıkınız.

Birlik haber Gazetesi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.