DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Malatya POMEM 23. Dönem Mezuniyet Töreni Yapıldı

Malatya POMEM 23. Dönem Mezuniyet Töreni Yapıldı
07.08.2019
178
A+
A-

 

Malatya Polis Meslek Eğitim Merkezi’nde (POMEM) 383 polis, düzenlenen törenle mezun oldu.

Polis Meslek Eğitim Merkezinde düzenlenen mezuniyet törenine Vali Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 2’inci Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hançeri Sayat, AK Parti Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, Öznur Çalık, Ahmet Çakır ve Hakan Kahtalı, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile mezun olan polislerin yakınları katıldı.

Dönem birincisi Ömer Derin’in konuşması ve yaş kütüğüne plaket çakmasının ardından söz alan Vali Baruş; “Bugün, 383 kardeşimizi Türk Polis Teşkilatına kazandırmanın sevinç ve gururunu yaşıyoruz. Tam 174 yıldır, şehirlerimizin asayiş ve güvenliğini, vatandaşlarımızın huzur ve sükûnunu sağlama görevini büyük bir fedakârlıkla yerine getiren Türk Polis Teşkilatımızda vazife almak üzere, zorlu eğitim süreçlerini tamamlayarak polis olmaya hak kazanan 23. Dönem Malatya Polis Meslek Eğitim Merkezi öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Temel hak ve özgürlüklerin vatandaşlarımızca her türlü tehdit ve kaygıdan uzak kullanılabilmesi için huzurlu bir ortamın sağlanması Devletimizin en temel görevlerindendir. 15 Temmuz 2016’da, işbirliği yaptığı uluslararası güçlerle, Milletimize boyun eğdirmek, bağımsızlığımızı vesayet altına aldırmak, vatandaşlarımızı birbirine düşman ederek habis hayallerindeki köle düzenini kurmak isteyen FETÖ terör örgütüne karşı Türk Polisinin gösterdiği cansiperane duruş ve vermiş olduğu şehitler bu duruşun en bariz göstergesi olmuştur. Türk Polisi, tarihi boyunca vatan, millet ve devlet düşmanlarına karşı verdiği mücadeleyi, bugün de örnek bir fedakârlık ve feragat anlayışı ile devam ettirmektedir. Bugün, Malatya Polis Eğitim Merkezinden mezun olan genç polislerimiz, bugün bu büyük ve güçlü teşkilatın mensubu olma onurunu yaşamakta, aileleri de Milletimize ve Ülkemize sonsuz hizmet edecek böyle değerli evlatlar yetiştirmenin gururunu hissetmektedirler. Bugün, ömrünüz boyunca gururunu yüreklerinizde taşıyacağınız çok şerefli bir göreve adım atıyorsunuz.

Bu onurlu görevi yerine getirirken Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına, kanunlara ve Milli İradeye sadakatten bir nebze olsun ayrılmayınız.
Vatandaşlarımız arasında; din, dil, ırk, düşünce ve inanç ayrımı yapmaksızın, adalete, hukukun temel prensiplerine ve temel insan haklarına uygun hareket ediniz.
Devleti yaşatmanın insanı yaşatmakla mümkün olduğunu, temel görevinizin vatandaşlarımızın hayatını daha huzurlu ve daha güvenli kılmak olduğunu hiçbir zaman unutmayınız.
Polis olmak; halkımızı rahatsız eden her türlü olaydan rahatsızlık duymak, onu önlemek için gayret göstermek demektir.
Polis olmak; huzurumuzu ve kardeşliğimizi tehdit eden, mukaddes değerlerimizi hedef alanlara karşı canını ortaya koymaktır.
Polis olmak; vatandaşlarımızı yasaları ve kuralları hiçe sayanların kötülüğünden koruma duyarlılığını göstermek demektir.
Polis, suç ve suçluları ortaya çıkararak sadece adaletin tecellisine yardımcı olmaz, aynı zamanda suç işleme niyetinde olanların heveslerine mani olandır.
Polis, sadece olay meydana geldiğinde harekete geçen değil, daima içinde halkın içinde bulunarak onlara güven veren kimsedir.
Polis, sadece yasaların ve kuralların bekçisi değil, aynı zamanda vatandaşın canını, malını, namus ve şerefini emanet ettiği kişidir.
Polis sadece kötülüklerle mücadele eden savaşçı değil, aynı zamanda ahlakıyla topluma örnek olan şahsiyettir.

Polis, sadece sokaklarda suçluları kovalayan değil, aynı sokaklarda çaresizlik içinde kalmış çocukların, yaşlıların ve kimsesizlerin elinden tutan merhamet elidir.
Sizlerin, Emniyet Teşkilatının mensubu olmanın manasını çok iyi idrak ettiğinize, size tevdi edilen görevleri tam bir disiplin anlayışı ve şuurlu bir çalışma idrakiyle yerine getireceğinize yürekten inanıyorum. Yeni görev yerlerinizin hayırlı olmasını diliyor, vazifelerinizde üstün başarılar elde etmenizi Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Genç Polislerimizin Saygıdeğer Ailelerini; vatanımıza ve Yüce Milletimize sadakatle bağlı evlatlar yetiştirdikleri için tebrik ediyorum.
Polis Kardeşlerimizin yetişmesinde emeği geçen Eğitim Merkezinde görevli bütün idareci ve eğitimci arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu vesileyle, vatan ve millet uğrunda görev yaparken şehit olan emniyet mensuplarımızı rahmet ve minnetle anıyor, gazi olan kardeşlerimize sağlık ve şifa temenni ediyor, görevi başındaki tüm emniyet ve güvenlik teşkilatı mensuplarına üstün başarılar diliyorum. Yüce Mevla, Polislerimizin ve her türlü şer güçle mücadele eden tüm güvenlik güçlerimizin yar ve yardımcısı olsun” dedi.

Ardından eğitimlerini başarıyla tamamlayan 383 öğrenci yemin etti. Daha sonra mezun olan polisler kep atarak sevinçlerini arkadaşları ve aileleri ile paylaştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.