DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Senatosu’ndan Yeni Zelanda’daki Saldırıya Kınama Kararı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Senatosu’ndan Yeni Zelanda’daki Saldırıya Kınama Kararı
16.03.2019
125
A+
A-

 

 

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Senatosu Yeni Zelanda’nın Christchurch şehrinde Cuma Namazı sırasında 2 camiye yönelik gerçekleşen saldırıya ilişkin olarak kınama kararı aldı. Irkçılık ve yabancı düşmanlığı saldırısının kınandığı MTÜ Senatosu’nun kararında, “Irkçılık ve yabancı düşmanlığı ateşini eline alanlar, önce kendi ellerinin yanacağını, kendilerinin alevler içinde kalacağını unutmamalı.” denildi.

 

 

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Senatosu Kararında şu ifadeler yer aldı:

 

“Yeni Zelanda’nın Christchurch şehrinde 15 Mart 2019 günü Cuma Namazı sırasında 2 camide onlarca Müslümanın katledilmesi ve yine onlarca Müslümanın yaralandığı terör saldırısını şiddetle kınıyoruz.

 

Terör saldırısı her ne kadar Müslüman karşıtlığı adı altında gerçekleştirilmiş olsa da tüm insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur.

 

Avrupa’da ırkçı ve yabancı düşmanlığı içerikli eylemlerin yarısından çoğunluğunun camilere ve din içerikli mekan ve kuruluşlara yönelik yapıldığı bilinen bir gerçektir.

 

2. Dünya Savaşı örneği ortada iken, bugün Avrupa’da kısa vadedeki siyasi rant için ırkçılığın ve yabancı düşmanlığının teşvik edilmesinin getireceği sıkıntıların uzun vadede yine Avrupa’da yaşanacağını öngörmemek tarihten ders almamaktır.

 

Irkçılık ve yabancı düşmanlığı ateşini eline alanlar, önce kendi ellerinin yanacağını, kendilerinin alevler içinde kalacağını unutmamalı.

 

Müslümanlara yönelik önyargılı yaklaşım ve dışlama, yabancı düşmanlığı sonucunda radikal grupların güçlenmesi tüm insanlık için endişe ve kaygı verici bir durumdur.

 

Malatya Turgut Özal Üniversitesi olarak;  başta Avrupa’daki üniversiteler olmak üzere tüm dünya bilim insanlarını insanlık için ırkçılık ve yabancı düşmanlığına karşı ortak duruş sergilemeye davet ediyor, saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.