Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Malatya’da Depremden Sonra 3.434 Konut Yapıldı,14 Bin Kişi Sıcak Yuvasına Kavuştu

Malatya’da Depremden Sonra 3.434 Konut Yapıldı,14 Bin Kişi Sıcak Yuvasına Kavuştu
24.01.2022
173
A+
A-

AK Partili Çalık: Malatya’da deprem sonrası yapılan konutlar 14 bin kişiye güvenli ve sıcak yuva oldu

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya’da deprem konutlarından 3 bin 434 konutun yapımının tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildiğini ve yaklaşık 14 bin kişinin güvenli ve sıcak yuvalarına kavuştuğunu bildirdi.

Milletvekili Çalık, 24 Ocak 2020’de yaşanan 6,8 büyüklüğündeki Elazığ Sivrice merkezli depremin ikinci yılı dolayısıyla açıklamalarda bulundu. 4’ü Malatya’dan olmak üzere 41 kişinin hayatını kaybettiği depremin üzerinden iki yıl geçtiğini ancak yaşanan acının hala ilk günkü gibi tazeliğini koruduğunu belirten Çalık, hayatını kaybeden tüm vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Çalık, yaşanan depremin ilk anından bugüne kadar devletin tüm kurumlarının seferberlik anlayışıyla vatandaşların yaralarını sarmak için gayret gösterdiğini anımsatarak, şunları kaydetti: “İçişleri Bakanlığımız, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız, TOKİ ve AFAD Başkanlığı’mız olağanüstü gayret göstererek yeni yerleşim alanlarında yeni mahalleler, yeni yaşam alanları oluşturarak konutları inşa ettiler. Bugün itibarıyla Malatya’da 3 bin 434 konutun yapımı tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildi ve yaklaşık 14 bin kişi sıcak ve güvenli yuvalarına kavuştu. Şu anda devam eden 1793 konut var, bunların 1344’ü çok katlı, 449’u ise köy konutudur. Tamamlanan konutlar etaplar halinde hak sahiplerine teslim edilmektedir.”

KENTSEL DÖNÜŞÜM ÖNEMLİ BİR İHTİYAÇTIR

Çalık, eski ve depreme dayanıksız yapı stokundan kurtulmak için kentsel dönüşümün önemli bir ihtiyaç olduğunu belirterek, “Malatya’da Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 2 bin 286 konut inşa edilmektedir. Beydağı bölgesinde bugüne kadar birinci ve ikinci etapta 4 bin 195 konut yapıldı, üçüncü ve dördüncü etap birinci bölgenin 200 dekarlık proje alanında 915 konut ile 34 dükkân inşa ediliyor ve yıl sonunda hak sahiplerine teslim edilmiş olacak. Yine Battalgazi İlçesi Şehit Fevzi Mahallesinde 110 dönümlük alanda 679 konut ve 18 dükkanın yapımı devam ediyor, Yeşilyurt İlçesi Yakınca Mahallesinde de 541 konut ve 22 dükkanın önümüzdeki günlerde yapım ihalesi gerçekleştirilecek.” dedi.

KALE, PÜTÜRGE VE DOĞANYOL İLÇELERİ YENİDEN İNŞA EDİLDİ

Kale, Pütürge ve Doğanyol ilçelerinin inşa edilen depreme dayanıklı konut ve işyerleriyle modern bir görünüm kazandığını ifade eden Milletvekili Çalık, “Depremin hemen ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlarımız ilimize geldiler ve depremin en az kayıpla atlatılması ve vatandaşların can güvenliğinin sağlanması için devletin tüm kurumları seferber edildi. Gerçekten ilimizin Doğanyol, Kale ve Pütürge ilçeleri yatay mimaride yapılan konutlar ve işyerleri ile adeta yeniden inşa edildi.” dedi.

MALATYA’YA DEPREM SONRASI 3,5 MİLYAR LİRALIK YATIRIM

Yapılan konutların depreme dayanaklı, radye temelli, betonarme perdeli, tünel kalıp sistemiyle yapılan, ısı ve ses yalıtımı, asansör ve benzeri donatıları, çevre düzeni ve görünümü ile daha modern ve güvenli konutlar olduğunu ifade eden Öznur Çalık, “Devletimiz TOKİ eliyle bu konutları her türlü riske karşı son derece mukavemetli, güvenli, konforlu bir şekilde inşa etti. Bizlerde yeni konutlarına yerleşen vatandaşlarımızı zaman zaman ziyaret ettiğimizde gördüğümüz mutlu tablo bizlerin de sevincini katbekat artıyor. Vatandaşlarımız yeni konutlarında esenlik ve huzur içerisinde oturuyorlar.” dedi. Çalık, Malatya’da deprem ve kentsel dönüşüm konutları ile sosyal donatılarının toplam yatırım tutarının yaklaşık 3,5 milyar lirayı bulduğunu belirterek, “Bir kez daha depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbim ülkemizi her türlü afetten muhafaza eylesin.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.