Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

MALATYA’NIN GELECEĞİNE YATIRIM YAPIYORUZ

MALATYA’NIN GELECEĞİNE YATIRIM YAPIYORUZ
10.01.2020
116
A+
A-

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI UZUN’U KABUL EDEN BAŞKAN GÜRKAN,

Bazı temas ve incelemelerde bulunmak üzere Malatya’ya gelen Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Uzun, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret ederek bir süre görüştü.
10 Ocak 2020 Cuma günü gerçekleşen ziyarete Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Uzun, Büyükşehir Genel Sekreteri Cemal Nogay, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Doğa Koruma ve Milli Parklar Malatya Bölge Müdürü Abdullah Koç, Malatya Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit de eşlik etti.
Gürkan: Sunduğumuz projeler Malatya’ya önemli bir kazanım sağlayacaktır
Tarım ve Orman Bakan Yardımcı Mustafa Uzun’u Malatya’da ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu dile getiren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Sayın Bakanımız Tarım ve Orman Bakanlığında güzel işler yapıyor. Malatya’mızın talepleri konusunda biz kendilerinden memnunuz. Malatya önemli bir şehir. Malatya’yı tarif ederken, insanlık medeniyetinin başladığı Anadolu’yu Anayurt yapan destan şehir olarak tarif ediyoruz. Geçmişte büyüklerimiz burada medeniyet, ilim irfan, kahramanlık destanları yazarken bizler de yerel yöneticiler olarak, hizmet destanları yazma gayreti ve amacı içerisindeyiz. Bu çerçeve içerisinde Sayın Bakanımıza iletilmek üzere hazırlamış olduğumuz dosyalarımız var. Bu projelerimiz Karakaya Baraj Gölü Sahil Projesi, İlçelerimizdeki Taşkın Korumalar, Güney Taşkın Koruma Tesisinin yapılması, İçme suyu İsale Hattının Rehabilitasyon Projesidir. Beydağı Tabiat Parkının 2. Etap Projelendirmesinin gerekli ödenek ihtisas ve tahsisi yapıldığı takdirde ortak olarak Birinci Kısmı nasıl yapıp bitirip toplumun hizmetine açtıysak, İkinci etabında yapılıp toplumun vatandaşlarımızın hizmetine açılmasını planlıyoruz. Beydağı Tabiat Parkı Malatya açısında önemli bir tabiat parkı. Beydağı Tabiat Parkı ikinci etap çalışmaları tamamlandığı zaman burada dağcılık, yürüyüş ve birçok sosyal aktivitenin yapılacağı bir mekân haline gelecektir.
Ben inanıyorum ki bu çalışmalar Malatya’ya önemli bir kazanım sağlayacaktır. Sayın Bakanımız bu talep ettiğimiz ve kendilerine sunduğumuz projeler ile yakından ilgileneceğini biliyorum. Bu projelerimizi kendilerine takdim ediyorum. Tekrar kendilerini Malatya’da ve Büyükşehir Belediyemizde ağırlamaktan memnuniyet duyuyorum.” dedi.
Uzun: Talep ve istekleri Ankara’da ele alacağız
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Uzun; “Kıymetli Başkanıma teşekkür ediyorum. Tarım ve Orman Bakanlığı olarak çok geniş bir alana sahibiz. Tarımsal faaliyetlerden, meteoroloji, devlet su işlerine, kırsal kalkınmasına buradaki projelerimizi yerinde inceliyoruz. Başkanımızda sağ olsun bu inceleme gezisinde bizleri yalnız bırakmadı. Sabah Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız ile birlikte Beydağı Tabiat Parkında incelemelerde bulunduk. Birim amirlerimiz kendi ilimiz adına ihtiyaçlarımızı ifade ettiler. Kıymetli Başkanlarımızın arzuları ile örtüştürmeye çalıştık. Ben de kendilerinin talep ve ihtiyaçlarını ciddi ve itina ile Ankara’da birim amirlerimiz ile birlikte masaya yatıracağımızı ifade etmek istiyorum. İnşallah bir sonraki gelişlerimizde de bunları bir neticeye ulaştıracak mahiyete geliriz” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, günün anısına Tarım ve Orman Bakan Yardımcı Mustafa Uzun’a kayısı takdim etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.