DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

MALATYA’NIN İLK MİLLET KIRAATHANESİ YEŞİLYURT’TA HİZMETE GİRECEK

MALATYA’NIN İLK MİLLET KIRAATHANESİ YEŞİLYURT’TA HİZMETE GİRECEK
18.07.2018
220
A+
A-

MALATYA’NIN İLK MİLLET KIRAATHANESİ YEŞİLYURT’TA HİZMETE GİRECEK
“Millet Kıraathanesi Yeşilyurt Markasına Büyük Değer Katacak”
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda ilçemizdeki kitap okuma oranını artırmak ve bilgili nesiller oluşturulmasına destek vermek amacıyla kentimize ve ilçemize yakışacak niteliklere sahip bir Millet Kıraathanesi açıyoruz. Yeşilyurt Markasına büyük değer katacak olan bu anlamlı projemizde çalışmalarımız hızla devam ediyor. En yakın zamanda açılışını yapacağız.” diye konuştu.
“KENTİMİZ VE İLÇEMİZİN DEĞİŞİM SÜRECİNE KATKI SAĞLAYACAK ANLAMLI BİR YATIRIM”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim dönemindeki vaatleri arasında yer alan Millet Kıraathanesini Yeşilyurt’a kazandıracaklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, her yönüyle nitelikli ve kaliteli bir mekânda hizmete girecek Millet Kıraathanesinin tüm aşamalarını yakından takip ettiklerini ve üzerinde özenle durduklarını söyledi.
“MİLLET KIRAATHANESİNİ YAKIN ZAMANDA HİZMETE AÇACAĞIZ”
Millet Kıraathanelerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın projesi olduğunu hatırlatan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Haziran 2018 seçimleri sırasında düzenlediği mitinglerde ve televizyon programlarında vaatleri arasında yer verdiği ‘Millet Kıraathanesi’ projesini Yeşilyurt’a kazandırmak için günlerdir çok yoğun şekilde çalışmalarımız sürüyor. Millet Kıraathaneleri ülkemizin geleceğine önemli kazanımlar sağlayacaktır. Bu projeyi en kısa zamanda Yeşilyurt’umuza kazandıracağız. Malatya’nın ilk Millet Kıraathanesinin Yeşilyurt’ta hizmete girecek olması da bizim için ayrı bir gurur kaynağıdır. Yeşilyurt Belediyesi olarak dört yıllık süreçte eğitim hizmetlerine çok büyük ayrıcalık tanıdık. Yeşilyurt Kent Konseyimiz, Fethi Gemuhluoğlu Bilgi Evimiz, Medeniyet ve Sanat Araştırmaları Merkezimiz, Yeşilkonaklar ve Gençlik Merkezleri ve Yeşilyurt Kitap Yurdu gibi yatırım ve projelerimizle bu alanda örnek alınan bir hizmet anlayışına sahip olduk. Millet Kıraathanesiyle de eğitime yönelik desteğimizi artırmış olacağız. Her yaştan vatandaşımız buraya gelip kitabını okuyacak, gençlerimiz derslerini sakin ve huzurlu bir ortamda yapabilecektir.” diye konuştu.
“MİLLET KIRAATHANESİ KİTAP OKUMA VE BİLGİ ALIŞVERİŞİNE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK”
Millet Kıraathanesinin her aşamasını yakından takip ettiklerini sözlerine ekleyen Başkan Çınar, “Cumhurbaşkanımızın eğitim noktasında önemsediği ve kentlerde kurulması için talimat verdiği Millet Kıraathanesinin çalışmalarımız devam ediyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzün bünyesinde faaliyete geçecek olan ‘Millet Kıraathanesi’ içerisinde oturma alanları ve kitap okuma bölümleri olacaktır. Kitap okumak, ders çalışmak ve bilgi alış verişinde bulunmak amacıyla gelecek kıymetli hemşerilerimize çay ve pasta ikramlarımız gerçekleşecektir. Kitap okuma alışkanlığının artırmanın yanı sıra fikir sohbetlerine de ev sahipliği yapacak olan bu değerli yatırımımız, kentimiz ve ilçemizin modern kimliğine artı değerler kazandıracaktır. Toplum olarak eğitim seviyemizi ne kadar geliştirir ve ilerletirsek bu gelişim ülkemizin bütün alanlardaki değişimine katkı sunacaktır. Sosyal, kültürel ve eğitim hizmetlerimizin daha geniş kesimlere ulaşmasında da ciddi rol oynayacak olan bu anlamlı projemizin uygulanacağı mekânda tadilat çalışmalarımız büyük bir özenle sürdürülmektedir. En yakın zamanda nezih ve kaliteli alanlarıyla çok güzel bir mekân olacak Millet Kıraathanesini hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. Bin 350 metrekare alanda üç kattan oluşan Millet Kıraathanesi kentimiz ve ilçemizdeki kitap okuma, araştırma ve bilgi arayışı gibi gelişim süreçlerine artı değerler kazandıracaktır.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.