DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

MASKİ ÇEVRE LABORATUVARINA, TOPRAK FİZİKSEL ANALİZ YETKİ BELGESİ

MASKİ ÇEVRE LABORATUVARINA, TOPRAK FİZİKSEL ANALİZ YETKİ BELGESİ
18.02.2019
152
A+
A-

 

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü Çevre Laboratuvarı’nda uygulamak üzere Toprak Fiziksel Analiz Bitki ve Sulama Suyu Analizi yetki belgesini aldı.

“Çiftçilere Laboratuvarımızda Kolaylık”

Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürlüğü Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun en büyüğü olan Çevre Laboratuvarı’nda içmesuyu analizlerinin yanı sıra tarımsal amaçlı sulama analizlerine de önem veriyor. Çevre Laboratuvarı’nın gerçekleştirdiği çalışmalarla ilgili bilgi veren MASKİ Genel Müdürü Ertan Mumcu: “Laboratuvarımızın akredite olması için gerekli çalışmalarımızı tamamlama aşamasındayız. Gerçekleştirdiğimiz çalışmalar sonucunda; Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü’nden, tarımsal amaçlı toprak, bitki ve sulama suyu yetki belgesini aldık. Aldığımız yetki belgesiyle; toprakta tarla kapasitesi, solma noktası, hidrolik geçirgenlik, su tutma kapasitesi ve hacim ağırlığı gibi analizlerle çiftçilerimize hizmet vermeye başladık. Bu analizlerle çiftlilerimize kolaylık sağlayacağız. Bakanlık tarafından çiftçilerimize sulama projeleri kapsamında verilen hibede, sulama suyu ve fiziksel analiz yapmaları zorunludur. MASKİ Çevre Laboratuvarımızın aldığı yetki belgesiyle bu analizleri yaparak, çiftçilerimize kolaylık sağladığımız için gururluyuz.”dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.