DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

MASKİ, Görgü’de (Cafana) Saniye’de 50 Litre Akan Su Buldu

MASKİ, Görgü’de (Cafana) Saniye’de 50 Litre Akan Su Buldu
20.12.2021
190
A+
A-

MASKİ, GÖRGÜ’DE (CAFANA) 50 LİTRE SU BULDU

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu altyapı çalışmalarının yanı sıra sondaj ve drenaj çalışmalarına devam ediyor.

Çalışmalar kapsamında Yeşilyurt İlçesi’ne Bağlı Görgü (Cafana) Mahallesi’nde sondaj çalışması neticesinde saniye yaklaşık 50 litre su bulundu. MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, Görgü Mahalle Muhtarı Ayhan Yıldız ve MASKİ Genel Müdürlüğü teknik ekibi yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Yeşilyurt İlçesi Görgü Mahalle Muhtarı Ayhan Yıldız, mahallelinin çok büyük içme suyu sıkıntısı çektiğini belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın sayesinde Görgü Mahallesi’nin susuzluktan kurtulduğunu dile getirdi. Muhtar Yıldız, “Tabiri caizse mahallemiz susuzluktan kırılmak üzereydi. Baya zorluk çekiyorduk. Durumumuzu MASKİ Genel Müdürlüğüne ilettik. Çalışmalar başlatıldı. Su çıkardılar. Susuzluk sorunumuzu çözdüler. Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan olmak üzere, MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert’e ve emeği geçen ekibine şahsım ve mahallem adına teşekkür ediyorum” dedi.

MASKİ İşletmeler Dairesi Başkanı Ramazan Toy, kırsal ve merkez ilçelerde MASKİ’in yoğun bir çalışma programı başlattığını kaydederek, “Özellikle yaz dönemlerinde içme suyu konusunda ciddi sıkıntılar yaşayan Görgü Mahallemizdeyiz. Burada içme suyu sıkıntısını çözmek için tespit ettiğimiz sondaj noktasında sondajımızı yaptık. Çok ciddi manada su çıkardık. Bunun dağıtımını da yapıp Görgü Mahallesi’nin içme suyu sıkıntısını çözeceğiz. Hayırlı olsun” diye konuştu.

İçme Suyu Dairesi Başkanı Seda Kabakaş ise, şehrin içme suyu altyapısını yenilemek ve mevcut yapıyı güçlendirmek için çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, “Görgü Mahallemizin su sıkıntısı vardı. Bu sıkıntıyla ilgili plan proje hazırlayarak hemen sondaj çalışmalarına başladık. Çıkarılan suyu yapacağımız depo ile biriktirerek, inşa ettiğimiz içme suyu hattı ile vatandaşlarımıza ulaştıracağız” dedi.

MASKİ GENEL MÜDÜRÜ MERT: NİYETİMİZ HİZMET

Vatandaşların daha sağlıklı ve yeterli içme suyu ihtiyacını sağlamak için il genelinde başlatılan sondaj çalışmalarının aralıksız devam ettiğini söyleyen MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, “Çalışmak için niyet edersek Allah yardım eder. Bizim niyetimiz halis. Biz vatandaşımıza hizmet etmek için varız. Görgü Mahallemizin içme suyu yetersizdi. Görgü muhtarımız her gün bizleri arıyordu. Suları olmadığı için yaşadıkları mağduriyetleri bildiriyordu. Ekip arkadaşlarımız hemen projeler hazırlayarak sondaj çalışmaları başlattı. Neticede saniye 50 litrelik bir su bulduk. Artık Görgü (Cafana) Mahallesi’nin su problemi olmayacak inşallah. Başarılı bir iş daha çıkaran ekip arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.