Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

MASKİ, ÖĞRENCİLERE SUYUN ÖNEMİNİ TİYATRO OYUNUYLA ANLATIYOR

MASKİ, ÖĞRENCİLERE SUYUN ÖNEMİNİ TİYATRO OYUNUYLA ANLATIYOR
10.10.2018
179
A+
A-

 

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından su tasarrufu bilincinin kazandırılması için ‘Su Hayattır’ programları kapsamında yeni eğitim öğretim yılında 6 okulda tiyatro oyunu sahnelendi. Okullarda su bilincinin konu edildiği tiyatro oyunlarının sergilenmesinin yanı sıra, öğrencilere de üzerinde su tasarrufunun yazılı olarak anlatıldığı kırtasiye setleri dağılıyor.

Mumcu: “Malatya genelinde gösteriler yapılacak”
MASKİ Genel Müdürü Ertan Mumcu, okullardaki tiyatro gösterilerine çocukların büyük ilgi gösterdiği belirterek, “Suyun önemini anlatmak ve çocuklara su bilincini aşılayabilmek için MASKİ Genel Müdürlüğü olarak bu tür organizasyonları sıklıkla yapmayı planlıyoruz. Tiyatro oyununda İbiş karakteri ile suyun önemi eğlenceli bir dille anlatılıyor. Aynı zamanda tiyatro gösterilerinin izleyen öğrencilerimizi ‘su elçisi’ ilan ediyoruz. Görev yerlerinin evleri, mahalleleri ve okulları olduğunu söylüyoruz. Açık musluk gördükleri zaman hemen kapatılması gerektiği, kapatılmaması durumunda suyun israf olduğunu söylüyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile istişare halinde olarak Malatya genelinde hemen hemen tüm okullarımızda bu gösteri yapmayı planlıyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.