Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

MASKİ’DEN TOKİ’DEKİ YAĞMURSUYU TAŞKINLARINI ÖNLEMEK İÇİN ÖNEMLİ ÇALIŞMA

MASKİ’DEN TOKİ’DEKİ YAĞMURSUYU TAŞKINLARINI ÖNLEMEK İÇİN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
27.11.2018
165
A+
A-

 

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Malatya genelinde kanalizasyon ve yağmursuyu alt yapı çalışmalarına devam ediyor. Yağmursuyu altyapısı çalışmaları kapsamında Karagöz, Ş. Sait Korkmaz ve Mehmet Akif Ersoy caddelerinde yaklaşık 875.000 TL maliyetinde, 1.600 metre uzunluğundaki yağmur suyu hattı yapım çalışmaları devam ediyor. MASKİ Genel Müdürü Ertan Mumcu, çalışmaları yerinde inceleyerek son durumla ilgili bilgi aldı.

MASKİ Genel Müdürü Ertan Mumcu: “Önemli bir çalışma yapıyoruz”

Konu ile ilgili bilgiler veren Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürü Ertan Mumcu, MASKİ Genel Müdürlüğü’nün 2018 yılında planladığı yatırımlarına hızlı bir şekilde devam ettiğini belirterek, “Özellikle Karagöz Deresi üzerinde Beydağı ve Yavuz Selim mahallelerimizde önemli bir çalışma yapıyoruz. Bu çalışma tamamen kendi ekibimiz ve teknik personelimizle yaptığımız bir çalışma. Özellikle son dönemlerde TOKİ bölgesinde, Beydağı’nın eteklerinden gelen ve Karagöz Deresi üzerindeki yoğun yağmursularından dolayı zaman zaman bölgede sıkıntı yaşamaktayız. 5 ay önce büyükşehir belediyemizin yapmış olduğu yeni imar çalışması üzerinde 50 metrelik yeni bir yol açılması söz konusu. Büyükşehir belediyemizin Karagöz Deresi’nin ıslahı konusunda DSİ aracılığıyla, bu yeni cadde üzerinden Horata Deresi’ne deplasesiyle ilgili bir teklifi olmuştu.

Bu çalışma da devam ediyor, ancak bu

arada MASKİ olarak biz özellikle Karagöz, Ş. Sait Korkmaz ve Mehmet Akif Ersoy Caddelerimizin yağmursularını toplayıp, yaklaşık 1.600 metrelik bir hatla Derme Sulama Kanalına aktaracak şekliyle bir çalışma yapıyoruz. Buradaki tek amacımız düzensiz, ani yağışlarda bölgenin taşkın sularını bir nebze de olsa Derme Kanalı’na deşarj edip, zaman zaman yaya ve taşıt geçitlerinde aksamalara sebep olan ani yağmursu taşkınlarına karşı bir önem alabilmek. Çalışan arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.