DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

MASKİ’DEN YUKARISELİMLİ VE KELEŞLER’E SULAMA KANALI

MASKİ’DEN YUKARISELİMLİ VE KELEŞLER’E SULAMA KANALI
27.09.2018
222
A+
A-

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü ve DAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından Hekimhan ilçesine bağlı Yukarıselimli ve Güzelyurt-Keleşler mahallelerine toplam 9 bin 422 metre uzunluğunda Kapalı Sistem Sulama Kanalı inşa edildi.

9 bin 422 metre uzunluğunda Kapalı Sistem Sulama Kanalı inşa edildi
MASKİ Genel Müdürlüğü kurulduğu günden beri Malatya’nın içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu altyapısını güçlendirme çalışmaları yapıyor. Bunu yanı sıra tarımsal sulama için Doğu Anadolu Projesi (DAP) Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen sulama projelerini hayata geçiriyor. Bu kapsamda Hekimhan ilçesine bağlı Yukarıselimli Mahallesi’ne 3 bin 522, Güzelyurt – Keleşler Mahallesi’ne ise 5 bin 900 metrelik, toplam uzunluğu 9 bin 422 metre olan Kapalı Sistem Sulama Kanalı inşa edildi. Yine 2 mahalleye 97 adet vana, 1 adet de kaptaj yapıldı.

Yukarıselimli Muhtarı Osman Kılıç: “Kapalı sulama sistemine geçtiğimiz için bu gölette yüzde 50’lik bir tasarruf sağladık”

Yukarıselimli Muhtarı Osman Kılıç, yapılan çalışmalardan dolayı MASKİ’ye teşekkür ederek, “Burası 1975 yılında yapımına başlanan 1980’de teslim edilen bir sulama gölüydü. Daha önce burada açık kanalla sulama yapıyorduk. Arazinin engebeli olmasından dolayı bir yağışla beraber kapanıp gidiyordu. Bu yıl ise MASKİ aracılığıyla bu sistem yapılmış durumda. Kapalı sulama sistemine geçtiğimiz için bu gölette yüzde 50’lik bir tasarruf sağladık. Bu nedenle Malatya Büyükşehir Belediyesi, MASKİ ve Doğu Anadolu Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığına teşekkür ediyorum” dedi. ü

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.