Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

(MASTÖB) Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği’nin Yeni Başkanı Nazife Özdemir Oldu

(MASTÖB)  Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği’nin Yeni Başkanı Nazife Özdemir Oldu
26.12.2021
158
A+
A-

MASTÖB Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği olağan Genel kongresinde Başkanlığa uzun yıllar MASTÖB’e emek veren Nazife Özdemir Getirildi.

Merkezi İstanbul’da bulunan ( MASTÖB )  Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği olağan kongresi bugün  gerçekleştirdi.

Kongrede Haşim Karadağ’ın Başkanlıktan çekilmesinden sonra tek aday  olarak  seçime giren Nazife Özdemir MASTÖB’ün yeni Genel Başkanı oldu.

7 yıldır MASTÖB Başkanlığını  yürüten ve aynı zamanda Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanıda olan Adil Gevrek yeni  yapılan kongrede aday olmayınca  MASTÖB kurulduğundan  beri büyük  emekleri olan Başkan Yardımcısı Nazife Özdemir adaylığını açıkladıktan sonra, eski Malatyaspor kulüp başkanı Haşim Karadağ  kongrede aday oldu.

Kongreye  çok sayıda  Sivil Toplum Örgüt Temsilcileri , Siyasiler , İş İnsanları , Dernek  ve Federasyon Başkanları  ve İstanbul’da yaşayan Malatya’lılar  katıldı.

İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan kongrede hayatını kaybeden eski Başkanlar  anıldı.Kongrede  ilk konuşmayı  Malatya Konfederasyonu Genel Başkanı ve Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek  Malatya’lıların Birlik beraberliği içinde olması  gerektiğini vurgularken 7  yıldır  MASTÖB Başkanlığı süresince  kendisine ve yönetimine destek olan herkese teşekkür etti.

Genel Başkan Adil Gevrek’in  konuşması sırasında salonda  kısa  bir süreliğine gerginlik  yaşandı.Yaşanan gerginlik sonrası MASTÖB Başkan Adayı Haşim Karadağ  tepki göstererek adaylıktan  çekildiğini açıkladı.

Kongre Divan Başkanlığıda gündeme gelen tüzük değişiklijlerini gündeme  alarak  onaylayıp Tek Tek kuruldan geçirdi. Daha önce de açılan kongreler ile ilgili mahkeme kararları da kongre’de  okundu. Tarihinde ilk defa MASTÖB’ün koltuğuna oturan ilk kadın başkan olan Nazife Özdemir Malatyalıların farkındalığını  bir kez daha gözler önüne serdi.

Tek aday olarak seçime giren Nazife  Özdemir yapılan açık oylamayla Malatya Sivil Toplum Örgütlerinin Yeni Başkanı Oldu.

Nazife Özdemir Kimdir?
Malatya Akçadağ’lı olup  ilk, orta ve lise eğitimini Akçadağ’da tamamladı. Aydın Üniversitesi yerel yönetimler ve Kamu yönetimi mezunu olup,   Siyaset bilimi ve kamu yönetimi organizasyonu üzerine yüksek lisansını tamamladı. Kurucusu olduğu Altın Kayısı Dernek Başkanlığı ile başlayan sivil toplum çalışmalarında daha sonrada kadın sivil toplum kuruluşlarında, hemşeri derneklerinde uzun yıllar görev yaptı. Mastöb sivil toplum örgütleri Birliğinde Başkan Adil Gevrek yönetiminde başkan yardımcısı olarak görev yapmakta. Akçadağlılar Derneği ve Akçadağlılar dernekler Federasyonu kurucu başkanı olup  Yeni Malatyaspor Kulübünde yönetim kurulu üyesidir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.