Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

MEMUR MAAŞLARINDA İYİLEŞTİRME İSTİYORUZ

MEMUR MAAŞLARINDA İYİLEŞTİRME İSTİYORUZ
04.01.2022
153
A+
A-

 

 

TUİK’in 2021 yılı için açıklamış olduğu enflasyon rakamı, vatandaşlarımızın gerçek hayatta karşılaştıkları pahalılık göz önünde bulundurulduğunda, gerçekçi değildir. Temel ihtiyaç malzemelerine sadece son iki ay içinde gelen astronomik zamlar dahi yüzde 50’nin üzerindedir. Dahası 2022 yılının Ocak ayı itibari ile vergi, ceza ve harçlar ile elektrik, doğalgaz, benzin, mazot ve LPG gibi kalemlere de yüzde 25 ila yüzde 150 gibi yüksek oranlarda zam yapılmıştır. Bu zamların ev ekonomilerine doğrudan vereceği zarar ortadadır. Ayrıca bu zamların üretim maliyetlerine etkileri de yine vatandaşlarımızın cebine yansıyacaktır.

 

Hükümetin Türk Lirasının değeri konusunda bilinçli olarak takip ettiği yüksek kur politikası, 80 milyonun kesesinden zorla tasarruf etmek anlamına gelmektedir. Külfeti beraber çeken ancak en ufak ekonomik iyileşmede dahi refahtan pay alamayan emekçilerimiz yorgun ve çaresiz bir durumdadır. Şüphesiz bu durum karşısında sabit gelirliler en çok etkilenen kesim olmuşlardır. Tüm fiyatların dövize endeksli olduğu ekonomik sistem içinde, son bir yılda tüm çalışanların alım gücü en az yüzde 60 oranında düşmüştür. Bu şartlar karşısında TUİK’in kamuoyu vicdanını yaralayan enflasyon verileri ile yapılacak zam, memurlarımızın sorunlarını çözmeyecektir.

 

Eksen Eğitim Sendikası olarak Hükümetten talebimiz, memurlar dâhil tüm vatandaşlarımızın ekonomik krizin etkilerden korunması için gerçekçi çözümler üretilmesidir. Bu noktada memur maaşlarında yapılacak yüzde 50 civarında bir iyileştirmenin başlangıç olarak yeterli olacağını düşünüyoruz. Konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygılarımızla bildiririz.

 

EKSEN Eğitim Sendikası Genel Merkezi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.