DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

MEVLİD KANDİLİ İSLAM ALEMİNE HAYIRLAR GETİRSİN

MEVLİD KANDİLİ İSLAM ALEMİNE HAYIRLAR GETİRSİN
07.11.2019
83
A+
A-

Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Başkan Gürkan,
Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) doğum günü olan Mevlid Kandilini idrak etmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.
Mevlid-i Nebi’nin tüm İslam âleminin ve insanlığın huzur ve mutluluğuna vesile olmasını temenni eden Başkan Gürkan, “Sevgili Peygamberimiz, Fahri Kâinat Efendimiz Hazreti Muhammed’in (S.A.V) dünya âlemini şereflendirdiği müstesna bir günü idrak ediyoruz. Hz. Peygamber’in doğumunu anlamaktan asıl gaye, evrensel olan nübüvvetini, Kur’an’a dayanan yüce ahlakını, insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, sabır, kerem ve cömertliğini anlamaktır. Kısaca; insanlığa sunduğu değerlerin farkına varmak ve hatalarımızı gözden geçirme fırsatını yakalamak, O’nun yaşadığı gibi yaşamaya çalışmak ve Allah’ı sevmenin bir gereği olarak O’na uymaktır.
Kur’an-ı Kerim’de Rabbimiz bize, O’nun model insan olarak seçildiğini şöyle haber vermektedir, ‘Andolsun ki, Allah’ın Resulü’nde sizin için, Allah’a ve ahiret gününe kavuşmayı uman, Allah’ı çok zikreden kimseler için güzel bir örnek vardır.’ Rahmet elçisi Hz. Muhammed’in Dünya’ya teşriflerini ifade eden Mevlid Kandili, hayatımızı onun yüce ahlakıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme mevsimidir” dedi.
Ahlakıyla, hoşgörüsüyle, adaletiyle, merhametiyle, bütün insanlığa kucak açan Hz. Peygamberimizin öğütlerine uymaya ve onun yolundan gitmeye bugün çok daha fazla ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Başkan Gürkan, “Mevlid Kandilinin, Malatya’mız, ülkemiz, gönül coğrafyamız ve tüm İslam aleminin huzur ve mutluluğuna vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz eder, bu mübarek gecenin bütün insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.