DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

MHP MALATYA MİLLETVEKİLİ MEHMET CELAL FENDOĞLU “BAŞBUĞ ALPARSLAN TÜRKEŞ’İN 101. DOĞUM YIL DÖNÜMÜ MESAJI”

MHP MALATYA MİLLETVEKİLİ MEHMET CELAL FENDOĞLU “BAŞBUĞ ALPARSLAN TÜRKEŞ’İN 101. DOĞUM YIL DÖNÜMÜ MESAJI”
25.11.2018
143
A+
A-

 

Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey, büyük bir mücadele, engin bir gönül ve ülkü insanıydı.
Taraflı tarafsız herkesin üzerinde ittifak ettiği üzere, hayatını mukaddes davasına adamış, ruhunu Türk-İslam ülküsünün başarısına vakfetmişti. O, vatanına ve milletine bağlı bir devlet adamı, yaşantısıyla önemine büyük bir değer atfeden demokrasi neferi, ama en önemlisi dava adamlığının yol başçısıydı. Türk siyaset ve devlet hayatına milli, ahlaki ve manevi bir yorum getirme konusunda heyecan ve aşk doluydu. Her insanımızı aziz bilen, her insanımıza muhabbet duyan bir vicdana sahipti. Fazilet sahibi bir insan olarak temayüz etmiş; yer geldiğinde gözünü daldan budaktan esirgemeyen cesaret sembolü, yeri geldiğinde de karıncayı incitmeyecek kadar şefkat ve merhamet sahibi olmuştur.
O Türk vatanının ateşli bir tutkunu, yılmaz bir bekçisidir. Dokuz Işığın aydınlığında geleceğin büyük Türkiye’sini planladı, bunu da bıkmadan, usanmadan devamlı surette anlattı. Bizlere kolay bir başarı vaat etmemişti.

Rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş Beyin; “Cesaret, yüreklilik, atılganlık olmayan hiçbir dâva başarıya ulaşamaz.” Sözleri bizlere hangi şartta olursa olsun dava adamlığının esasının azim, karalılık ve mücadele ruhu ile olacağını göstermiştir.

Başbuğ Alparslan Türkeş, geleceğimizin teminatı ve sahibi olan Türk Gençliğine daima özel bir önem vermiş; Gençliğimizin, Türk töresinin ve İslam ahlakının güzelliklerini tanıması ve benimsemesi doğrultusunda, gelecek nesiller için geceli gündüzlü durmadan çalışan, Türk Milletinin yetiştirdiği en büyük Devlet Adamlarından biri olmuştur.
Bu vesile ile kalplerimizdeki yeri, gönlümüzdeki zirvesi asla değişmeyecek olan Cennet Mekân Başbuğumuz Alparslan Türkeş’i doğumunun 101. Yıl dönümünde minnet, şükran ve rahmetle yâd ediyorum.

MEHMET CELAL FENDOĞLU
MHP MALATYA MİLLETVEKİLİ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.