Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

MSMMMO başkan adayı Sevinç Keleş; birlikte değişimi başaracağız

MSMMMO başkan adayı Sevinç Keleş; birlikte değişimi başaracağız
14.05.2019
190
A+
A-

Malatya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası başkan adayı Sevinç Keleş seçim öncesi meslektaşlarına iftar yemeği verdi.

MSMMMO başkan adayı Sevinç Keleş; birlikte değişimi başaracağız…
Birlikte değişimi başaracağız…
Malatya Büyükşehir belediyesi Nikah Sarayı Salonunda Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası başkan adayı Sevinç Keleş’in verdiği iftar yemeğine yoğun katılım oldu.
Malatya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası başkan adayı Sevinç Keleş iftar yemeğinde yaptığı konuşmada “Birlikte değiştirebiliriz. Dedi.
Malatya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası başkan adayı Sevinç Keleş konuşmasında şunları söyledi:
“Değerli Meslektaşlarım
Sözlerime, Ramazan ayının, memleketimiz için, milletimiz için, İslam Âlemi için, tüm insanlık için hayırlar, güzellikler getirmesi temennisiyle başlamak istiyorum. Rabbim, hepimize, bu mübarek aydan hakkıyla istifade etmeyi nasip etsin; kalplerimizi, dillerimizi, amellerimizi, hayatlarımızı güzelleştirsin inşallah.


Değerli Arkadaşlar,
Bildiğiniz gibi, odamızda kısa bir süre sonra bir seçim gerçekleşecek. Dilerim, bu seçim, sonunda odamızın, mesleğimizin, meslektaşlarımızın, hepimizin kazanacağı bir seçim olsun.
Bir hizmet yarışı olarak gördüğüm bu seçimde, ben de başkan adayı olarak yer almaya karar verdim. Allah utandırmasın.
Malum, memleketimiz sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Piyasalarda ciddi bir durgunluk hatta daralma var. Çiftçinin, esnafın, tüccarın, sanayicinin işi, her geçen gün daha da zorlaşıyor. Üretme arzusu, iş yapma, bir değer yaratma iştahı, alım gücü, alışveriş/ticaret günden güne azalıyor. Ve tüm bunlar bizi doğrudan etkiliyor.
Zor bir meslek icra ediyoruz. Çok da iyi olmayan koşullarda çalışıyoruz. Taşıdığımız sorumluluk, sırtımızdaki yük zaten ağır. İstiyoruz ki, bir iletişim/dayanışma/yardımlaşma organizasyonu olduğunu düşündüğümüz odamız bize, meslek mensuplarına nefes aldıracak işler yapsın, yükümüzü paylaşsın, hafifletsin. Ama üzülerek belirteyim ki, uzun süredir bu mümkün olmuyor, olamıyor.
Zira odamız bir süredir bırakın kamuoyu ve paydaşları, meslek mensuplarıyla dahi sağlıklı bir iletişim kuramayan, özellikle genç, kadın ve farklı dünya görüşlerinden meslek mensuplarının yeterince söz sahibi ve etkili olamadığı, kendini dar bir çerçeveye hapsetmiş, yeniliklere, farklılıklara kapalı, sorun çözemeyen, statik bir yapıya dönüşmüş durumda.
Ama bunu değiştirebiliriz. Birlikte değiştirebiliriz.

Odamızı, tüm üye meslek mensuplarına ve kamuoyuna açık, şeffaf, hesap verebilir, katılımcı, demokratik ve herkes için hizmet ve değer üreten bir yapıya dönüştürebiliriz. Meslekte Çözüm ve Yenilik Grubu’ndaki yol arkadaşlarımla birlikte, siz meslektaşlarımın desteği ve katkılarıyla, odamızı tüm meslektaşlarımızın benimseyip sahipleneceği, mesleğimiz ve memleketimiz adına değer ve hizmet üreten bir yer haline getirebiliriz.
İyi bir şeyler yapma, bir değer üretme heyecanı içinde gencecik, deneyimli ve dinamik bir ekibiz. Yapmak istediğimiz güzel işler, hayata geçirmek istediğimiz projelerimiz var. Bu projelerin her biri, inşallah mesleğimize ve odamıza katkı sağlayacak, meslektaşlarımızın bir sorunu çözecek, rasyonel, uygulanabilir, ayakları yere basan projeler.
Odamızı mevcut apartman dairesinden çıkartarak daha kurumsal nitelikte, ihtiyaçlarımıza tam anlamıyla karşılık verecek modern bir hizmet binasına kavuşturmak istiyoruz.

Oda komisyonlarımızın, etkin ve verimli çalışmalarını sağlayarak özellikle kıdemli meslektaşlarımızın, genç meslektaşlarımızla bir araya gelip tecrübelerini aktarabilmelerini sağlayacak bir mekanizma kurmak istiyoruz.
Odamızın internet sitesini, tüm meslek mensupları ve paydaşlar için gerçek bir etkileşim/iletişim platformuna dönüştürmek istiyoruz.

Stajyer kardeşlerimizin hem iyi yetişmelerini hem de emeklerinin karşılığını bihakkın almalarını sağlayacak bir mekanizma oluşturmak istiyoruz.
Sağlık problemleri ya da başka özel nedenlerle iş ve işlemleri aksayan meslektaşlarımıza yardımcı olmak için, gönüllü meslek mensupları ve stajyer mali müşavirlerden acil yardım birimleri oluşturmak istiyoruz.
Meslektaşlarımıza düşük faizli ve uygun ödemeli Banka ihtiyaç kredisi desteği sağlamak istiyoruz.
Büyükşehirlerdeki sınavlara girecek meslek mensupları için çok uygun koşullarda ulaşım ve konaklama organizasyonları yaparak, özellikle ruhsatını yeni almış meslektaşlarımızın ilk andan itibaren yanında olarak, odamıza gelen müracaatlarını yine mesleğe yeni başlamış arkadaşlarımıza yönlendirmek istiyoruz.
Bilirkişilik, uzlaştır acılık konularında adil iş dağıtımının sağlanması ve arabuluculukta Serbest Muhasebeci Mali Müşavir’lerin de sisteme dahil edilmesini istiyoruz.
Haksız Rekabetle mücadele ve tahsilat sorunlarına çözüm amaçlı olarak e-birlik programının GİB Sistemine entegresinin sağlanmasını, tahsilata banka ödeme esaslı hukuk desteğinin verilmesini istiyoruz.

Bağımlı çalışan Meslektaşlarımızın maktu aidatlarının 50 oranında indirimli tahsil edilmesini istiyoruz.
Odamızı, memleketin gerçek sorunlarıyla ilgilenen, bunlar için çözümler üreten/öneren, ön alan, önde olan, etki ve fark yaratan, gerektiğinde tepki veren, kendi sesi ve sözü olan, meslektaşlarımızın üyesi olmaktan gurur duyacağı, zor zamanlarında yanında hissedeceği bir yere dönüştürmek istiyoruz.
Katılımlarınız için yürekten teşekkür ediyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.