DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

MUHTARLARIMIZ DEVLETİMİZİN KİLİT MEKANİZMASIDIR

MUHTARLARIMIZ DEVLETİMİZİN KİLİT MEKANİZMASIDIR
28.11.2018
174
A+
A-

 

Vali Aydın Baruş, Yeşilyurt ve Battalgazi ilçelerinde yaşayan vatandaşların sorunlarının tespit edilmesi, yapılacak hizmetlerin hızlı ve aksamadan kaliteli bir şekilde sunulması, mevcut sorunların belirlenerek en seri şekilde çözüme kavuşturulması amacıyla Yeşilyurt ve Battalgazi muhtarları ile toplantı düzenledi.

Yeşilyurt İlçesinde düzenlenen ilk toplantıya Vali Aydın Baruş’un yanı sıra İlçe Kaymakamı Turgay Güleç, Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Özer, İlçe Jandarma Komutan Vekili Kemal Çakır, İlçe Emniyet Müdür Vekili M. Ali Karataş, İlçe Kurum Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ve Muhtarlar katıldı.

Yeşilyurt ilçesinde düzenlenen toplantı sonrası Battalgazi İlçesinde Muhtarlarla düzenlenen ikinci toplantıya Vali Aydın Baruş, İlçe Kaymakamı Abdül Kadir Duran, Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Kırçuval, İlçe Jandarma Komutan Vekili Murtaza Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Saruhan, İlçe Kurum Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ve Muhtarlar katıldı.

Vali Baruş toplantı öncesi yaptığı konuşmalarda: “Millet iradesinin en dipten en yukarıya kadar yansımasını sağlayan en ciddi kurumlardan birisi muhtarlıktır. Çünkü vatandaşımızla iç içe olan, onlarla oturup sohbet eden, onların ilk ağızdan sorunlarını dinleyen ve bunları daha üst mercilere aktarıp çözülmesini sağlayan kilit mekanizma sizsiniz.

MİLLETİMİZİN HİZMETKÂRI OLACAĞIZ

Vatandaşa yaklaşım tarzımız her zaman onların hizmetkârı olduğumuzu hissettirme yönünde olmalıdır. Öncelikle bizlerin yani Kamu yönetiminde görev yapan görev alan insanların vatandaşımıza hiçbir suretle asık surat gösterme vatandaşını tersleme veya vatandaşı oyalama gibi bir lüksü olamaz. Vatandaşın ödediği vergiden maaşını alan herkes ona hürmetkâr davranmak zorundadır. Muhtarlarımızın bu yönetim anlayışını vatandaşımıza anlatması gerekir.

VATANDAŞLARIMIZIN HUZUR VE GÜVENİNİN TEMİNATISINIZ

Bizim irademizde en fazla önem verdiğimiz nokta vatandaşımızın huzur ve güvenidir. Huzur ve güveni yerinde olmayan bir toplum başka yönlerden de eksik kalır ve diğer sorunları çok fazla göremez. İlk önce huzur ve güvene önem vereceğiz. Bunun içinde muhtarlarımız mahallelerindeki her türlü olayı takipçi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.