DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Mustafa Canbay, Mevlana’nın Dediği Gibi Önce Ahlak, Maneviyat ve Hoşgörü

Mustafa Canbay, Mevlana’nın Dediği Gibi Önce Ahlak, Maneviyat ve Hoşgörü
11.12.2021
156
A+
A-

Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mustafa Canbay Mevlana Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mustafa Canbay mesajında: “Bu sene Hz. Mevlana’nın 748. Vuslat Yıldönümü ve Mevlana Haftasının kutlandığı zaman diliminin içerisinde bulunuyoruz. Şair, mutasavvıf ve aynı zamanda büyük bir düşünür olan Hz. Mevlana’nın öğretilerine bugün her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. İnsanlığın ve ülkemizin Adalete, barışa ve dayanışmaya ihtiyacı olduğu bugünlerde kaybettiğimiz bu değerlerin yeniden inşası için toplumsal dayanışma, adaletin tesisi, insan haklarının tam ve kâmil manada uygulanması, ülkemizin ekonomik ve sanayi alanlarında kalkınarak dünya barışı için sadece sözle değil eylemle de duruş gösterebilmesi, kafamızdaki tabuları yıkarak ‘gel ne olursan yine gel’ çağrısına kulak verilmesi gerektiği kanaatindeyim. Bizi bölmek isteyenlerin kafamıza sokmak istediği tabuların önce zihinlerimizden sonra kalplerimizden temizlenmesi, toplumsal birliğin tesis edilmesinde önemli bir faktör olacaktır. Bütün bu duygular sadece belirli bir hafta içerisinde anmaya çalıştığımız konu başlıkları olmaktan ziyade hayatımızın her alanında bir yaşam biçimi haline getirdiğimiz değerler olmalıdır.

Bizler Saadet Partisi olarak Önce Ahlak, Maneviyat ve Hoşgörünü düsturunu ve şiarını Hz. Mevlanadan miras alarak gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu minvalde tekraren Hz. Mevlana’yı rahmetle anıyor, milletimize sağlık ve hoşgörülü saadetli günler diliyoruz. ” şeklinde ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.