Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

SADIKOĞLU TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDI

SADIKOĞLU TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDI
14.06.2018
327
A+
A-
SADIKOĞLU TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDI

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci ile TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Ve Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Malatya 3. Organize Sanayi Bölgesindeki Penye Moda Entegre Tekstil AŞ’nin temel atma törenine katıldı.

 

Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Ülkemizin lokomotif taşlarından olan tekstil sektörümüz ülkemize sağladığı katma değerin yanı sıra özellikle istihdam konusunda ülkemizde değerli bir yer teşkil etmektedir. Penye Moda Entegre Tekstil Anonim Şirketi’nin, Malatya ekonomisine ciddi katkıları olacaktır. Burada 300 insanlarımıza istihdam sağlayacaklardır. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

Zihinsel olarak geçmişte kalanların hala bez, sigara, çiçek, iplik üretiminin devlet tarafından yapılmasını istediğini vurgulayan Bakan Tüfenkci, hükümet olarak özel sektör ağırlıklı kalkınma modeline inandıklarını kaydetti.

Tüfenkci, özel sektörün gücünün üzerindeki, özellikle milli savunma sanayi yatırımlarının devlet ağırlıklı olarak yapılmasını teşvik ettiklerini kaydederek “Vermiş olduğumuz teşviklerle özel sektör eliyle yapılmasını istiyoruz. Daha önce Malatya dördüncü bölge teşviklerinden faydalanan illerimiz arasındaydı, aldığımız kararla Malatya’yı da altıncı bölge teşvikleri içerisine aldık ve cazibe merkezleri programının içerisine koyduk.” dedi.

Organize sanayi bölgelerindeki eksik alt yapı çalışmalarının hızla tamamlanması gerektiğini dile getiren Tüfenkci, arsa tahsisi yapılması halinde yüzlerce tesisin Malatya’ya kazandırılabileceğini vurguladı.

Tüfenkci, Cazibe Merkezleri Programı’nın devam ettiğini ifade ederek şöyle devam etti:

“Özellikle organize sanayi yönetiminin bu konudaki gayret ve çabaları önemli. Biz her türlü desteği verdik. Sanayi bölgelerinin iyileştirilmesi noktasında sizlerden gelen talepler doğrultusunda adımlar attık. Emlak vergilerinden alt yapı yatırımlarına kadar birçok noktada adım attık ama söyleyeceğimiz çok daha söz var. İnşallah 24 Haziran’dan sonra güçlü bir hükümetle, güçlü bir meclisle, erdem, irade ve cesaretle Türkiye’yi 2023 hedeflerine eriştireceğiz.”

Konuşmaların ardından tesisin temeli atıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.