Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

SOSYAL SORUMLULUK PROJE ÖDÜLÜ ‘TUT ELİMDEN’ İLE YEŞİLYURT BELEDİYESİNE

SOSYAL SORUMLULUK PROJE ÖDÜLÜ ‘TUT ELİMDEN’ İLE YEŞİLYURT BELEDİYESİNE
29.11.2018
161
A+
A-

“Gönüllere Dokunmadan Mutlu Şehirler Kurulamaz”
Yeşilyurt Belediyesinin bedensel engelli vatandaşlara evde eğitim, psikolojik ve sosyolojik destek vermek amacıyla başlattığı ‘Tut Elimden’ projesi, İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘Engelli Bireylerin Sosyal Yaşamlarını Kolaylaştıran Yerel Yönetim Projeleri’ yarışmasında ‘En İyi Sosyal Sorumluluk Proje’ kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü.
BELEDİYE BAŞKANI MEHMET ÇINAR, PANELDE PROJELERİN AMAÇ VE HEDEFLERİNİ ANLATTI

İstanbul Aydın Üniversitesinin Engelsiz Yaşam Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Toplumsal Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezinin işbirliğiyle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenen ‘Engelli Bireylerin Yaşamını Kolaylaştıran Yerel Yönetim Projeleri’ paneline Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Nilüfer Belediye Meclis Başkan Vekili Av. Nilgün Berk, Balçova Belediye Başkanı M. Ali Çalkaya, Bağcılar Belediye Başkan Yrd. Avukat Mehmet Şirin konuşmacı olarak katıldı.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ‘Tut Elimden’ projesi başta olmak üzere Yeşilyurt’ta uygulanan diğer sosyal sorumluluk projelerinin amaç ve hedefleri hakkında bilgilendirmede bulunup, yöneltilen sorulara cevap verdi.
“BİZİM İÇİN BİR DUA, BİR TEBESSÜM YETER”

Birincilik ödülüne layık görülen ‘Tut Elimden’ projesiyle engelli vatandaşlara hak ettikleri hizmetleri ulaştırdıklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ ‘Tut Elimden’ projemiz kapsamında elinden tuttuğumuz engelli vatandaşlarımıza okuma- yazma, kültürel, sosyal ve sanatsal hizmetlerin yanı sıra psikolojik ve sosyolojik destekler sağlıyoruz. Kapılarını çaldığımızda bizleri bağırlarına basan hemşerilerimizin yüzündeki tebessüm hizmet aşkımızı daha da arttırıyor. Onlarla bir araya gelmek, dertleşmek, ihtiyaçlarını karşılamak ve en önemlisi herkesi tebessüm ettirmek, dualarını almak bizim için en güzel hizmettir. Bizim için bir dua, bir güzel söz, bir tebessüm yeterlidir.” dedi.
“YEŞİLYURT’UN GÜLER YÜZLÜ VE GÜZEL İNSANLARININ SELAM VE MUHABBETLERİNİ GETİRDİM”

Yeşilyurt’ta sürdürdükleri ‘Gönül Belediyeciliği’ esaslı hizmetlerin ödüllendirilmesinin kendilerini onurlandırdığını ve halka hizmet etme yolunda kendilerini motive ettiğini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Yeşilyurt’ta yaşayan engelli bireylerimizin ve ailelerin selamlarını ve muhabbetlerini İstanbul’a getirdim. Böylesine örnek projelere destek verip, ödüllendiren İstanbul Aydın Üniversitesi’ne ve jüri heyetine tüm Malatyalılar, Yeşilyurtlular, engelli bireylerimiz, aileleri ve hemşerilerim adına teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
“KATILIMCI BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIYLA ÇALIŞMALARIMIZI HALKIMIZLA İÇ İÇE SÜRDÜRÜYORUZ”
Hizmet belediyeciliğini gönül belediyeciliği ile bir bütün halinde sürdürüp, vatandaşların gönüllerinde kalıcı izler bırakmaya devam ettiklerini belirten Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ‘Sen Gelemiyorsan Biz Geliriz’ sloganıyla başlattıkları ‘Tut Elimden’ projesi başta olmak üzere ‘önce insan’ odaklı bütün hizmetlerin ülke çapında büyük yankı uyandırdığını söyledi.
“ENGELLİ BİREYLERİMİZİN YÜZÜNDEKİ TEBESSÜM, AİLELERİN MUTLULUĞU BİZİM İÇİN YETERLİ”
‘Tut Elimden’ projesiyle Yeşilyurt’ta ikamet eden 16 aileye evde eğitim, sosyal ve psikolojik destek verdiklerini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Yeşilyurt Belediyesi olarak sunduğumuz hizmetlerle engelli vatandaşlarımızın her zaman yanında yer aldık, engelli bireylerimiz için attığımız adımları hep bir ilerisine taşıyarak çalışmalarımızı daha üst seviyelere çıkardık. Güler yüzlü personellerimizle birlikte sınırlarımız dâhilinde bulunan engelli bireylerimize ulaşıyor,onlara yalnız olmadıklarını hissettiriyoruz. Yeşilkonaklar ve Gençlik Merkezlerimizde görevli öğretmenlerimiz ev ortamında ders verilmesi uygun görülen bireyleri, haftanın iki günü ziyaret ederek iki saatlik ders veriyorlar. Ziyaretler sırasında, ihtiyaca ve engel durumuna göre, kimi bireylere el becerileri, kimi bireylere okuma-yazma, kimi bireylere temel matematik bilgileri olmak üzere, hem kendilerinin hem de ailelerinin işlerini kolaylaştıracak eğitimler verilmektedir. Açılan her kapının ardında bizleri karşılayan gülen gözler, sunduğumuz hizmetlerin yerine ulaştığını bir kez daha ispatlıyor. Engelli bireylerimizin yüzünde bir tebessüm oluşturmak için elimizden geleni yapıyoruz. Herkesin bir gün engelli adayı olabileceği bilinciyle küçükten büyüğe herkesin yanında yer alıyoruz. Engelli vatandaşlarımızın ailelerine de onların yanında olduğumuzu, yalnız olmadıklarını hatırlatıyor, birkaç saat de olsa nefes alma fırsatı veriyoruz. Bununla birlikte projemizden yararlanan ailelerimizi belli aralıklarla evlerinden servislerimizle alarak sosyal tesislerimizde ağırlıyoruz, taleplerini dinleyip, hızlı ve pratik çözümler üretiyoruz. Projemizin boyutunu zaman içerisinde daha da geliştirerek fizyoterapi desteği vermeyi de planlıyoruz.” dedi.
“BİZİM FARKIMIZ GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ HİZMETLERİMİZDİR”

Yeşilyurt’un bölgesinde takip edilen ilçe olmasının temelinde fiziki yatırımlardan ziyade ‘Gönül Belediyeciliği’ kapsamında ki sosyal sorumluluk projelerinin önemli bir yer kapladığına işaret eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “İlçemizi fiziki yatırımlar, alt ve üst yapı hizmetleriyle geleceğe taşırken, vatandaşlarımızın yüreklerine ve kalplerine dokunan hizmetlerimize çok büyük önem vermekteyiz. Gönüllere giren, gönüllerde yer edinmemizi sağlayan hizmetlerimizle asıl farkımızı bu alanda ortaya koyuyoruz. ‘Gönül Belediyeciliği’ kapsamında ki hizmetlerimizin başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından ödüllendirilmesi, kamu ve kurumlarımızın da değer verip sahip çıkması doğru bir yolda olduğumuzun açık bir kanıtıdır. Toplumun ihtiyaçlarına tam manasıyla karşılık veren sosyal sorumluluk projelerimizi hemşerilerimizle buluşturmanın bahtiyarlığını yaşamaktayız. Cumhurbaşkanımızın ödüllendirdiği ‘Keşke’ ile yetim çocuklarımızı sevindiriyoruz, ‘Baştâcı’ ile yaşlılarımızın temizlik ve bakımlarını yapıyoruz, ‘Hayır Çarşısı’ ile ihtiyaç sahiplerinin giyim ihtiyaçlarını karşılıyoruz, ‘Önce Vatan’ ile askere giden gençlerimizi uğurluyoruz, ‘Bir Yastıkta’ ile yeni evlenenlere mutluluklar diliyoruz, ‘Hoş Geldin Bebek’ ile bebek sahibi ailelere göz aydınlığı veriyoruz, ‘Yeşilyurt Gurbet Değil’ ile ilçemize yeni taşınanlara hoş geldiniz diyoruz, ‘Emanet Ekmek’ ile hayırseverlerin satın aldığı binlerce taze ekmeği, ihtiyaç sahiplerine sunuyoruz, ‘İkram Çeşmesiyle’ hasta ve hasta yakınlarına sıcak çorba ikramında bulunuyoruz, ‘Taziye Çadırı-Taziye Paketi’ hizmetlerimizle cenazesi olan hemşerilerimizin zor anlarında yanında oluyoruz, ‘Sev Beni’ ve ‘Şanslı’ projelerimizle sahipsiz hayvanlara sahip çıkıyoruz. ‘Tut Elimden’ projemizin ise özel ve anlamlı tarafları bulunmaktadır. Çünkü engelli olmak, engelli ailesi olmak kolay değildir. Hepimizin birer engelli adayı olduğumuzu asla unutmamalıyız. Bu durumdaki insanlara ulaşmak, onlara bir ses vermek, onların eğitimlerine katkıda bulunmak, özellikle de fedâkâr annelere, eşlere, kardeşlere birkaç haftada bir de olsa, nefes alma fırsatı vermek, bizim için görevlerin en değerlisidir. ‘Mutlu İnsanların Şehri: Yeşilyurt’ sloganımızın değer görmesini sağlayan projelerimizle hemşerilerimizin mutlu ve huzurlu olması adına 7/24 çalışıyoruz.” dedi.
İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Görevlisi-Toplumsal Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Vekili Ayten Çalış, panelin ardından birincilik ödülünü Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a takdim etti.
İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yâdigar İzmirli başta olmak üzere öğretim üyeleri, akademisyenler ve diğer davetliler, sosyal sorumluluk projelerine verdiği önemden dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a teşekkürlerini sundular.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.