Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Spor Camiası İftar Yemeğinde Buluştu

Spor Camiası İftar Yemeğinde Buluştu
06.06.2018
204
A+
A-

Mersin spor camiası, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın ev sahipliğinde düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Tesislerinde gerçekleştirilen iftar davetine, Vali Yardımcıları Mahmut Halal ve Süleyman  Deniz, Aydıncık Kaymakamı Mehmet Erhan Türker, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, Karargah Destek Kıtaları Komutanı Dz.Alb.Namık Kemal Gökçe, MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, MHP Mezitli İlçe Başkanı Serdar Soydan,  spor camiasının başkan ve yöneticileri ve muhtarlar katıldı.

Başkan Kocamaz, “Allah kimseyi yurdundan, yuvasından etmesin”

Düzenlenen iftar yemeğinde konuşan Başkan Kocamaz, Ramazan ayının insanları kaynaştıran, bütünleştiren çok özel ve güzel bir ay olduğunu ve insanların bu ayın feyzinden ve bereketinden faydalanması gerektiğini belirtti. İslam âlemi üzerine oynanan oyunların dur durak bilmediğini ve bu oyunlara karşı İslam âleminin ve Türk dünyasının birleşmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Dünya gerçekten baş döndürücü bir hızla gelişirken, değişirken maalesef İslam âlemi ve Türk dünyasının bazı bölgelerinde kan ve gözyaşı akmaya devam ediyor. Dolayısıyla bizim tüm bu yaşananlardan ibret alıp birbirimize daha sıkı sarılmak ve bütünleşmek mecburiyetimiz var. Suriye’de yaşanan hadiseleri hep birlikte görüyoruz. Suriye’den şu anda Türkiye’ye iltica etmiş 4 milyon civarında insan var. Bunun neredeyse %10’u da Mersinimizde. Vatansızlığın ne demek olduğunu en çok onlar bilir. Allah kimseyi yurdundan, yuvasından etmesin” dedi.

Mersin’e hizmet verirken, Mersin’de yaşayan bütün insanların doğum yerine, rengine, inancına, dünya görüşüne bakmadan hizmet verdiklerini sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Vatandaşlarımızın hiç birini bir diğerinden ayırt etmiyoruz. Hepsini Yaradan’ın bizlere özel olarak emanet ettiği emanetler olarak görüyoruz. Hepsine eşit mesafede durup, eşit hizmetler götürmeye çalışıyoruz. Cenab-ı Allah’ın özene bezene yarattığı cennetin yeryüzü şubesi Mersin’de hep birlikte yaşıyoruz ve bunun kıymetini bilmek durumundayız. Ülkemize, bayrağımıza, devletimize, milletimize sahip çıkmalıyız. Üzerimize oynanan oyunları iyi idrak etmeli, bilinçli bir şekilde hareket edip, ona göre tavır sergilememiz gerekiyor. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Çok şükür Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içindeki bu vatan için can vermeye hazır Mehmetçiklerimiz sınır ötesinde verdiği mücadelelerle o bölgeleri güvenli, hale getirdiler.”ifadelerine yer verdi.

“Mersin’i milli takımda en iyi şekilde temsil edecek sporculara ihtiyacımız var”

Tarsus’ta Belediye Başkanlığı görevi sırasında ve Mersin Büyükşehir belediye Başkanı olduğu tarihten bu yana sporun ve sporcunun yanında olduklarını, gençleri sportif faaliyetlere yönlendirmek için çaba sarf ettiklerini belirten Başkan Kocamaz, “Geçmişten bu yana spor camiasına verdiğimiz desteklerin bundan sonra da devam edeceğini belirtmek istiyorum. Bizim acil olarak Mersin takımlarında oynayacak, Mersin’i ulusal takımlarda, milli takımda en iyi şekilde temsil edecek sporculara ihtiyacımız var. Elbette aramızda milli sporcularımız da var. Onlara da bugüne kadar gösterdikleri başarılardan dolayı teşekkür ediyorum”  diye belirtti.

“Burnahettin Başkan Mersin’in adını kalplere yazdırdı”

Katılımcılar iftar yemeği öncesi Kadir Somer’in seslendirdiği ilahiler ile iftarı karşılarken, Muğdat Camii Müezzini Hasan Tekerlek tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

Düzenlenen iftar yemeğinde Hokey Türkiye Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Mustafa Güven, Başkan Kocamaz’a buz hokeyi malzemeleri hediye etti.

Dualarla orucunu açan katılımcılar yemek sonrası sevilen şair Ahmet Selçuk İlkan’ın şiirleri ile akşamı sonlandırdılar.  En sevilen şiirlerini Mersinliler için seslendiren Ahmet Selçuk İlkan kendisini Mersinli vatandaşlarla buluşturan Başkan Kocamaz’a teşekkür ederek, “Bir Mersin sevdalısı olarak Mersinlileri yakından tanımış olmaktan dolayı bahtiyarım. Çok değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz’ın davetine nasıl hayır diyebilirdim. Böylesine bir gecede burada olmanın, sizlerle hem Ramazan ayının ziyafetini hem de müzik ziyafeti yaşamanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Bizim Ramazan ayının ruhunu ve Mersin’in güzelliklerini yaşamamıza vesile olan Burhanettin Başkanımıza teşekkür ediyorum. Mersin’i güzelleştirdiği için, Mersin’in adını yalnızca dağlara değil kalplere de yazdırdığı için de Başkanımıza ayrıca sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum”dedi.

Ras Ajans

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.