DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

SULTANSUYU TARIM İŞLETMESİ’NDE AŞURE PROGRAMI

SULTANSUYU TARIM İŞLETMESİ’NDE AŞURE PROGRAMI
14.09.2020
702
A+
A-

Aşure Günü Geleneği, Türkiye çapında yaygın olarak bilinen ve hemen hemen bütün inanç gruplarının paylaştığı ortak unsurlardandır. Aşure Günü denmesinin nedeni, belirli bir takvime bağlı olarak, çeşitli nedenlerle kutsallık atfedilen bazı yiyeceklerin, özel bir pişirme tekniğiyle pişirilmesi sonucu “aşure” adı verilen törensel bir yemeğin hazırlanmasıdır. Aşure Günü Geleneği; bu yemeğin paylaşılması, geleneğe ilişkin anlatıları ve geleneksel uygulamaları içerir. Gelenek, Türkiye genelinde bütün canlılığıyla yaşatılmaktadır.

 

Bu kapsamda birlik ve beraberliği ifade eden Muharrem ayı münasebetiyle Tarım işletmeler genel Müdürlüğü bünyesinde yer alan ve Tarım İşletmetmeleri Genel Müdürü ve yönetim kurulu başkanı Sayın Ayşe Ayşin IŞIKGECE nin desteği ile Malatya Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürlüğü tarafından “Aşure Etkinliği” düzenlendi.Aşure günü etkinliğinde konuşan Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürü Mustafa KASAP , “Birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik temasıyla bu yıl geleneksel hale getirdiğimiz ve düzenlediğimiz etkinlik, ülkemizin birliğine, dirliğine ve kardeşliğine vesile olmasını Rabbimden dileyerek, bütün personelimizin aşure gününü tebrik ediyorum. Aşure Muharrem Ayının en kıymetli günü ve gecesidir. Allah-u Teâlâ, birçok duayı aşure günü kabul etmiştir. Hazreti Adem’in tövbesinin kabul olması, Hazreti Nuh’un tufandan kurtulması, Hazreti Musa’nın Kızıldeniz’i geçmesi aşure günü gerçekleşmiştir. O nedenle aşure duaların kabul günüdür. Rabbim devletimizin ve milletimizin birliğini ve dirliğini korusun, bizlerin de dualarını kabul buyursun.” dedi.Aşure programı COVID-19 tedbirleri kapsamında sosyal mesafe gözetilerek açık alanda gerçekleştirildi. 

 

Aşure günü etkinliği konuşmasından sonra işletme Müdürü Kasap, aşurenin ilk kepçesini doldurarak işletme personeline ikram etti. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.