DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Ticaret Borsası’ndan MESOB’a Ziyaret

Ticaret Borsası’ndan MESOB’a Ziyaret
06.09.2018
159
A+
A-

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan ve yönetimi, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin’i ziyaret etti.

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan ve yönetimi, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin’i ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan,  “Malatya’nın bizim ortak paydamız olduğunu biliyoruz. Şevket başkanımız ile de sürekli istişare halindeyiz. Özellikle Malatya’daki 7 meslek grubumuzdan en önemlisi olan kayısı ile ilgili de sayın Başkan gerekli bütün hassasiyetleri gösteriyor. Kendisi gerektiği zamanlarda gerektiği yerde de gerekli açıklamaları yapıyor. Biz Şevket Keskin başkana yapmış olduğu bütün çalışmalardan, bundan sonra da yapacağı bütün çalışmalarda başarılar diliyoruz.” dedi.

Özcan, ekonomik savaş konusunda da konuşarak, “Türkiye dış güçler tarafından ekonomik bir savaşla karşı karşıya. Bu tamamen siyasi belli çevrelerce özellikle küresel ekonomi baronları tarafından Türkiye’yi esaret altına almaya çalışan grupların özellikle Türkiye ekonomisinin üstünde kurmaya çalıştıkları bu yoğun baskı da Şevket Keskin başkan özellikle orta ölçekli esnaf ve sanatkarı temsilen bu krizden en kısa zamanda ve en güçlü şekilde çıkacağımıza dair kamuoyuna defalarca açıklamalarda bulundu. Biz de Ticaret Borsası olarak özellikle kayısı ihracatının yapan ve onları temsil eden yaklaşık 300 milyon dolar gibi bir ciroyu temsil eden bir sivil toplum örgütü olarak daha önce de bu konuyla ilgili bir açıklama yaptık.  Türkiye çok güçlü bir ülke bu coğrafyada geçmişte de ekonomik saldırılara sosyal ve siyasal bir sürü saldırıya maruz kalmıştır. Ama hepsinden güçlenerek çıkmıştır. İnşallah bu ekonomik sıkıntıları da bir an evvel hükümetin acil eylem planında aldığı kararları da uygulamasıyla atlatıp tekrar Türkiye ekonomisini normalleştiği bir döneme gireceğiz.” İfadelerini kaydetti.

MESOB Başkanı Şevket Keskin, ziyaret için teşekkür ederek,  “Ramazan Özcan başkanımızı yıllardır tanıyoruz ve her zaman sivil toplumun içindeydi. Malatya ekonomisinin lokomotifi olan kayısıyla birinci derecede ilgili olan Ticaret Borsasının başında olması Malatya için bir şans.  Ramazan Bey göreve geldikten sonra kayısının fiyatı da normal yerlerde iyi yerlerde, döviz kurlarının dışında.  Malatya’da herkesin kayısı ya bir ilgisi var. Ben Ramazan başkanın bu işi çok iyi götüreceğini yürekten inanıyorum. Kendilerine başarılar diliyorum.  Sivil toplum örgütlerinin içerisinde bir dayanışma içerisindeyiz, bundan sonra da devam istişare halinde edecek. Burada önemli olan siyasilerimizin bu işlerde destek vermesi geri kalmaması. Bu işi elbirliğiyle götürmek amacındayız.” dedi.

-“Önce belediyeler tasarruf etsin”

Keskin, ekonomik darbe ile ilgili olarak ise, “Silahla yapamadıklarını ekonomi ile yapmaya çalışıyorlar. Bunun içerisinde de esnaf ve sanatkar camiası olarak gece gündüz en fazla zorluğu gören biziz en fazla direnç gösteren biziz. Huzurlarınızda esnaf ve sanatkar camiasına da çok teşekkür ediyorum. Tabii ki burada hükümete destek vermek ülke meselesi. Bu başkasının meselesi değil, Bu bir ülke meselesi. Bu ülke meselesinde de ben inanıyorum Alevisi ile Sünnisi ile Kürdüyle, Türküyle Çerkeziyle herkes bir direnç içerisinde. Tabii en büyük sıkıntımız önümüzü görmemek. Dövizin günlük 300-400 oynaması Bir Hayli tüccarımızı, sanayicimizi, esnafımızı tedirgin etmektedir. Bu bir gerçek, sıkıntı içerisindeyiz. Ama mesele ülke olunca her şey geride kalıyor. Özellikle Maliye Bakanımızın tasarrufa gitmesi söylemleri var ama ben şunu söyleyeyim; bu tasarrufu öncelikle belediyelerin alması lazım. Eğer ki belediyeler tasarrufa girmezse hükümet kendisi tasarrufa girmezse vatandaşın tasarrufu ile bunun çözüleceğine inanmıyorum.” diye konuştu.

Keskin, Malatya’da sivil toplum kuruluşları olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret etmek istediklerini ve bu konuda girişimlerde bulunduklarını da anlatarak,  “Altay Kışlası’nın içerisindeki bir alanın Küçük Sanayi Siteleri için sürekli talep ediyoruz. Küçük Sanayi Sitelerinin, eğer büyükşehir isek, şehir dışına çıkartılması gerekiyor. Bu benim en büyük idealim.  Küçük sanayi sitelerini mevcut yerlerinden kaldırılıp Malatya’ya en az 100 yıl hitap edecek bir sanayi bölgesi, bir sanayi kenti istiyoruz.” ifadelerini kaydetti

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.