DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Tüfenkci: Operasyonun Esas Nedeni Türkiye’nin Ortadoğu’daki Duruşudur

Tüfenkci: Operasyonun Esas Nedeni Türkiye’nin Ortadoğu’daki Duruşudur
14.08.2018
181
A+
A-

Tüfenkci, yedi düvele karşı Kurtuluş Savaşı veren bir millet olarak, ekonomik savaşın da üstesinden geleceklerinin altını çizerek, “Seçimlerden önce başlayan bu süreç adım adım manipüle edildi ve özellikle 24 Haziran seçimleri hedef alınarak bir operasyona girişildi. Bu operasyonun esas nedeni de Türkiye’nin Ortadoğu’daki duruşudur” dedi.

64-65. Hükümet Gümrük ve Ticaret Bakanı ve AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, AK Parti Malatya İlçe Teşkilatlarına teşekkür ziyaretlerini sürdürüyor. AK Parti Arapgir İlçe Teşkilatını ziyaret eden Tüfenkci, 24 Haziran seçimlerinde verdikleri katkı ve yaptıkları çalışmalardan dolayı teşkilat üyelerine teşekkür etti.

Tüfenkci burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin içinden geçtiği zor zamanlarda her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğunu vurgulayarak, “Zaman ülkemize, birliğimize ve liderimize sahip çıkma zamanıdır” dedi.

Bir nevi ekonomik kurtuluş savaşı sürdürüldüğünü ifade eden Tüfenkci, “Seçimlerden önce başlayan bu süreç adım adım manipüle edildi ve özellikle 24 Haziran seçimleri hedef alınarak bir operasyona girişildi. Bu operasyonun esas nedeni de Türkiye’nin Ortadoğu’daki duruşudur. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Eğer biz ABD, Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan ettiğinde sesimizi çıkarmasaydık ABD’nin tavrı bugün böyle olmazdı. Biz Körfez’de girişilen operasyonlara göz yumsaydık, Katar’ı o gün yalnız bıraksaydık, bugün bu operasyonlarla karşı karşıya kalmayabilirdiniz. Suriye’de biz mazlum halkı yalnız bıraksaydık veya hemen sınırlarımızın yanı başında bir terör koridoru oluşturulmasına izin verseydik bugün farklı olabilirdi. Biz İran’a karşı yapılan haksızlığa karşı çıkmasaydık, mazlumların yanında olmayıp zalimlerin yanında dursaydık böyle olmayabilirdi” değerlendirmesinde bulundu.

ÇOK SÜRMEYECEK, BUNLAR DA GEÇECEK
Tüfenkci, kadim bir medeniyetin çocukları olarak asla zalimlerden yana tavır koymadıklarını, her zaman mazlumdan ve doğrudan yana olduklarını dile getirerek, “AK Parti iktidarlarıyla oynanan oyunları bozan bir Türkiye olmaya çalıştık. Allah’a hamd olsun AK Parti iktidarları olarak Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde her zaman bu milletin başını dik tuttuk. Bunlar da geçecek” diye konuştu.

Yedi düvele karşı Kurtuluş Savaşını veren bir millet olarak, ekonomik savaşın da üstesinden geleceklerinin altını çizen Tüfenkci, “Çok sürmeyecek, bizi dize getiremeyecekler. Başaramayacaklar bu millete asla diz çöktüremeyecekler. 15 Temmuz’da nasıl başaramadıysalar ki o günkü hedef de Türkiye’yi bölüp parçalamak, kardeşi kardeşe düşman etmekti. O gün sizler ve millet ayağa kalktı. Bugün de kenetlendiğimiz sürece hüsrana uğrayacaklar. Hükümetimiz art arda önlemlerini devreye sokmaya başladı, devlet ve millet kenetlenmesiyle yine galip gelen biz olacağız” ifadelerini kullandı.

YEREL SEÇİMLERDE DE AYNI OYUNLARI OYNAYACAKLAR
Tüfenkci, Türkiye’nin önünde yerel seçimlerin olduğunu ve bu yerel seçimlerde AK Partiyi yine vurmaya çalışacaklarına dikkati çekerek, “Merkezi hükümetle uyumlu yerel yönetimlerin olmaması için gayret gösterecekler. Nasıl 24 Haziran’dan önce birbirine benzemeyen partiler bir araya gelerek AK Partiye karşı birleştiyse, nasıl bir takım manipülasyonlar ve algılar oluşturmaya çalışmışlarsa Mart yerel seçimlerinde de aynısına benzer oyunları oynayacaklar. 24 Haziran’da bir imtihan geçirdik, 19 Mart’ta da bu imtihandan daha fazlasını geçireceğiz. Uyanık olacağız. Oyunlara gelmeyeceğiz ” dedi.

DEREGEZEN’İN SIKINTILARINI ÇÖZECEĞİZ
İmkanları artırarak hizmetleri gerçekleştirmek gerektiğini belirten Tüfenkci, hizmeti alırken ve verirken önemli olanın samimi olmak, adaleti sağlamak, muhabbeti ve saygıyı korumak olduğunu vurguladı.
Tüfenkci, Arapgir’e sözü verilen icraatların yerine getirilmesi için çalıştıklarına işaret ederek, “Su problemi için, MASKİ ve DSİ Genel Müdürü ve ilgili Bakan ile de görüşeceğim. İnşallah bu konuyu halledip Deregezen’in sıkıntılarını çözeceğiz. Hastanemizin ihalesini inşallah yüzde 30 kesintiye uğratmadan yaptırmak ve bu sözümüzü yerine getirmek istiyoruz. Hükümet Konağımızı da yatırım programına aldırdık. Arapgir’e yeni bir çehre kazandırma noktasında çalışıyoruz” diye konuştu.

TEK DESTEĞİMİZ HALK VE HAK
Hükümet olarak bir yandan ekonomik savaşı kazanmaya çalışırken bir yandan terörle mücadele ettiklerini, bir yandan da ülkeyi büyütüp hizmet etmeye çalıştıklarını ifade eden Tüfenkci, “Bir yandan yollarımızı genişletmeye çalışırken, bir yandan da susuzluğumuzu gidermeye çalışıyoruz. Bütün bunları yaparken tek desteğimiz halk ve hak. Onun için sizlerin desteği gerçekten önemli. Sizler bu gayreti gösterirseniz biz bu mücadeleden başarıyla çıkarız” şeklinde konuştu.

Ardından esnaf ziyaretleri yaparak esnafın taleplerini dinleyen Tüfenkci, Arapgir Belediyesi’ni de ziyaret etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.