Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Türk Dünyasının En Prestijli Ödülü Malatya’lı Gazeteci Hamit Özpolat’a Verildi

Türk Dünyasının En Prestijli Ödülü Malatya’lı Gazeteci Hamit Özpolat’a Verildi
30.12.2021
106
A+
A-

Kazakistan Halk Assamblesinden (Meclisinden) GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkan Vekili ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Hamit ÖZPOLAT’a anlamlı madalya.

Kazakistan Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı, Türk Konseyi  Onursal  Başkanı,Nursultan Nazarbayev’in olurları ve taktirleriyle Türk Dünyasının en prestijli madalyası Kazakistan’ın Ankara Büyükelçiliği tarafından düzenlenen törenle Özpolat’a takdim edildi.

Kazakistan Cumhuriyeti Ankara  Büyükelçisi  Abzal  Saparbekuly  yaptığı açıklamada;  ÖZPOLAT’ın yıllardır Orta Asya’da bulunan Türk soyundan ülkeler üzerinde yapmış olduğu çalışmaları yakinen takip etmekteyiz . Sayın ÖZPOLAT  Kazakistan  kültürünü, gelenek ve göreneklerini iyi bilen bir kişidir.Ülkelerimiz arasındaki dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlenmesindeki gayretlerini  taktirle karşılıyorum.Bu sebeple ki Hamit beyin gayretleri ve çalışmaları Kazakistan Halk Assamblesinin  dikkatini çekmesiyle, madalyaya layık görülmüştür.

Hamit beyin madalyası  Kazakistan’da Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımları ile  yapılacak törende takdim edilecekti.Malum Pandemiden dolayı madalyayı Ankara’daki elçiliğimizde takdim etme durumunda kaldık.İnşallah en kısa zamanda siz konuklarımızı da Kazakistan’da ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyacağız.

Bu vesile ile Türkiye’den Türk dünyası sevdalısı bir kardeşimizin bu onur verici madalyaya layık görülmesi bizleri de memnun etmiştir. Hamit beye bundan sonraki yaşamında başarılar dileyerek kendisini tebrik ediyorum dedi.

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkan vekili  ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Hamit ÖZPOLAT yaptığı açıklamada;

Ön Türk ve Gök Türk’lerden gelen Türk soyları Beylik,Kağan, Hanlık ile tarih sayfalarına sığmayan destansı maceralarının bir sonucu olan Kızılelma sevdası,  tarihte ilk kurulan devlet İskitler (Sakalar) başlayıp Monarşi ve daha sonrasında Cumhuriyetle taçlandırılan bir tarihe sahiptir.

Dünyanın farklı coğrafyalarında yaşayan 300 milyon Türk’ün ,  varlıkları,yaşamları,Kültürleri,inançları ve  dini ritüelleri odlumu olası hep dikkatimi çekmiştir.

Gazeteciliğe başladığım 1992 yıllardan itibaren çalışmalarım ve ilgimin odak noktasını Türk Dünyası oluşturmaktaydı.Ata yurtlarına defaten gitmelerimde lisan konusunda zorlansak ta sonuçta Türkçe anlaşmanın yolunu hep buluk.Türk soylarının birlikteliğine dikkat çeken İsmail Gaspıralı’yı anmadan da geçemiyorum  “dilde ,İşte, fikirde birliğin”, Turana giden yolun anahtarı olarak hep görmüşümdür.Bu anlamda her Türk gencinin dünyasını süslemelidir Ata Yurtları.Ben Geleceğimizin  Türk Birliğinden geçeceğini şiddetli savunanlardanım.Elbette ki dünyayla irtibatlı olmalıyız.Ama bilinmeli ki hem ekonomik hem kültürel askeri alanlardaki iş birliği Türkün gücünü ortaya koyacaktır.Türk Dünyasının Ak Sakallısı bilge lider Nursultan Nazarbayev  ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’nın destekleri ile kurulan, Türk Devletleri Teşkilatı’nın Türk Birliğine giden yolun başlangıcı olarak değerlendirmekteyim.

Ben daha sivil toplum örgütlerinden ve Devlet  kurumlardan bir çok ödül aldım. Ama ilk uluslar arası ödülümü Kazakistan’nın Türkistan Eyaletinde “TÜRKSOY” (Türk Kültür Teşkilatı)’tarafından yılın en başarılı gazetecisi  ödülünü  almıştım.Bu madalya benim uluslar arası almış olduğum ikinci madalyam.

Benim için çok büyük bir anlam teşkil eden “Kazakistan Halk Assamblesinin 25.yıl dönümü madalyasını” marifetin iltifata tabii olmasına bağlıyorum.Bu madalya bu güne kadar almış olduğum en kıymetli ödüldür.Maddi değerinden ziyade manevi değeri baha biçilmez yanımda.Bunu başta Doğu ve Güneydoğu gazetecileri adına, şehirim, ülkem ve Türk Dünyası adına alıyorum.
Bana bu madalyayı layık gören başta Kazakistan Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı, Türk Konseyi  Onursal  Başkanı,Nursultan Nazarbayev’e ,Kazakistan Halk Assamblesinin tüm üyelerine,Gazeteci,Diplomat dostum Malik OTARBAYEV ve  Kazakistan Cumhuriyeti Ankara  Büyükelçisi kıymetli dostum  Abzal  SAPARBEKULY sonsuz teşekkürlerimi bildiririm dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.