Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

VALİ AYDIN BARUŞ HIZIR LOKMASI ETKİNLİĞİNE KATILDI

VALİ AYDIN BARUŞ HIZIR LOKMASI ETKİNLİĞİNE KATILDI
17.02.2019
153
A+
A-

 

Hz. İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı ve CEM (Cumhuriyetçi Eğitim ve Kültür Merkezi) Vakfı Malatya Şubesi ile birlikte düzenlediği Hızır Lokması ve Cem’i Zeynel Abidin Türbesi’nde yapıldı.

Programa, Vali Aydın Baruş’un yanı sıra İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, İl Müftüsü Ümit Çimen, CEM Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, Hz. İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı Başkanı Doğan Karaduman, siyasi parti temsilcileri, bazı kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Hz. İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı Başkanı Doğan Karaduman, CEM Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan ve İl Müftüsü Ümit Çimen’in yaptıkları konuşmalarda Hızır Lokmasının İslam’daki yeri ve önemi anlatılırken birlik ve beraberlik mesajları ile dualar edildi.

YOLUMUZ “İLİM, İRFAN ve SEVGİ OLSUN”

Vali Baruş yapmış olduğu konuşmada: “Sevgili peygamberimizin bizlere olan çok güzel bir nasihati ile sözlerime başlamak istiyorum “Birbirinize buğz etmeyiniz yani birbirinize kin ve nefret büyütmeyiniz, birbirinize haset etmeyiniz, birbirinize sırt çevirmeyiniz, ey Allah’ın kulları kardeş olunuz.” Sevgili Peygamberimizin bu öğüdünü rehber edinen değerli atalarımız Anadolu’ya adım attıkları andan itibaren bu sevgi ve kardeşlik ilkelerinin gereğini yerine getirmişler ve bugün halen devam eden kardeşlerimizin hamurunu yoğurmuş olan kişiler olmuşlardır. Burada makamı bulunan Zeynel Abidin Hazretlerinden ilham alan Hoca Ahmet Yeseviler, Hacı Bektaşi Veliler, Yunus Emreler, Mevlanalar bizlerin bu topraklar üzerinde birbirimize kenetlenmesini sağlayan çok güzel, sevgi ve kardeşlik düsturları getirmişler onları yüreklerimize nakış etmişler. İşte biz atalarımızın, erenlerimizin bizlere miras bıraktığı bu sevgi ve kardeşlik anlayışını bugün de yaşatıyoruz. Bu kardeşliğin yaşatılmasında gerçekten Alevi-Bektaşi geleneğinin çok büyük rolü vardır. Karşılıklı hoşgörü, kardeşlik ve hikmeti kendinde arama anlayışı gerçekten takdire şayan ve diğer insanlara, cinsiyetine, inancına, örfüne, âdetine bakmaksızın aynı gözle bakmak ve kendini bunlarla birlikte dost kabul edilme anlayışı, bu kardeşliğin kurulmasında çok önemli rol oynamıştır. Bugün de bu çabayı gösteren değerli sivil toplum kuruluşlarımıza, kardeşlerimize çok çok teşekkür ediyorum. Bu cemiyetin 1000 yıldır Anadolu’da devam eden bu kardeşliğimizi daim kılmasını Cenabı Haktan niyaz ediyorum. Hazreti

peygamberin ahlakını ahlak, Hazreti Ali Efendimizin edebini edep edinen insanlarımıza ne mutlu. Bizler bu yolda yürümeye hep birlikte devam edeceğiz inşallah. 1000 yıl boyunca Anadolu’da bizi birbirimize düşürmek isteyen, aramıza kin, nefret tohumları ekmek isteyen şer güçlerine müsaade etmedik, bugün de müsaade etmeyeceğiz. Biz birbirimize ne kadar kenetlenirsek, ne kadar samimi davranırsak birimize kalplerimizi edebimize ne kadar açarsak bu kaynaşma o kadar güçlü olacaktır. Bugün Alevi Bektaşi geleneğinin önemli adetlerinden birisi olan Hızır Lokmasını yemek üzere bir araya geldik. Üç gün tutulan Hızır Orucun ardından Hızır Lokmasının yenmesi ile bu sevgi ve kardeşlik bağı daha da güçlenecek. İnşallah bundan sonraki yıllarda da hep birlikte canı gönülden bu cemiyette bir araya gelmeye devam edeceğiz. Yediğimiz lokmalar kardeşliğimize vesile olsun, aramızdaki muhabbeti arttırsın, yolumuz Hacı Bektaşi Veli’nin buyurduğu gibi “ilim, irfan ve sevgi olsun” hepinize sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum” dedi.

Etkinlik Hızır Lokmasının yenmesinin ardından dualar ile son buld

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.