DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Vali Aydın Baruş’un Kadir Gecesi Tebrik Mesajı 

Vali Aydın Baruş’un Kadir Gecesi Tebrik Mesajı 
08.05.2021
233
A+
A-

 

Rahmeti, bereketi ve sayısız güzellikleri ile bizlere manevi huzur yaşatan mukaddes Ramazan ayında kutladığımız mübarek gecelerin sonuncusu olan Kadir Gecesi’ni idrak etmenin huzur ve sevincini yaşıyoruz.

Kadir Gecesi, Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı, sema kapılarının ardına kadar açıldığı, bin aydan daha hayırlı olan müstesna bir gecedir.

Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed (sav)’in “Kim Kadir Gecesini, faziletine inanarak ve mükâfatını da Cenab-ı Allah’tan umarak ihya ederse, o kimsenin geçmiş günahları bağışlanır.” buyurduğu kutsi bir vakit olan Mübarek Kadir Gecesini günahlarımızdan tevbe ederek ve Kur’ân-ı Kerim’in emsalsiz mesajları üzerinde tefekkür ederek geçirmek bu eşsiz vakti lâyıkıyla eda etmemizi sağlayacaktır.

Bu itibarla Kadir Gecesi, Kur’an-ı Kerim’i anlamak, Resûlullah (sav)’ı örnek almak, ayet ve hadislerde vazedilen faziletler doğrultusunda yaşamak ve her türlü kötülüğü terk etmek için bir vesile olarak kabul edilmelidir. Vahy-i İlâhî’de bin aydan daha hayırlı olduğu müjdelenen bu mukaddes gecenin feyiz ve bereketinden gerektiği şekilde istifade etmek bizler için kaçırılmaması gereken fırsattır.

Hiç şüphesiz bu mübarek gece kalplerimizin kötülüklerden arınması, gönül dünyalarımızın aydınlanması ve manevi huzurumuzun artması için eşsiz bir imkân sunmaktadır. Kul olarak özümüze dönmeli, nefsimizi muhasebe etmeli, davranışlarımızı gözden geçirmeli ve bugün içerisinde özenle yaptığımız ibadet ve hayırlı işlerimizi hayatımızın her anına yaymaya gayret göstermeliyiz.

Bu mübarek gece vesilesi ile, salgın hastalıkla mücadele verdiğimiz bu dönemde, bütün dünyada  ve bu güzel Vatanda birlikte yaşadığımız bütün kardeşlerimiz ve tüm insanlık adına en büyük dileğimiz sağlığın, sıhhatin, sevginin ve huzurun hakim olmasıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Malatyalı Vatandaşlarımızın Kadir Gecesi’ni tebrik ediyor, bu mübarek gecenin Aziz Milletimize ve bütün İslam Âlemine iyilikler ve güzellikler getirmesini Yüce Allah (cc)’tan niyaz ediyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.