Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

VALİ BARUŞ, POMEM 22.DÖNEM MEZUNİYET TÖRENİNE KATILDI

VALİ BARUŞ, POMEM 22.DÖNEM MEZUNİYET TÖRENİNE KATILDI
31.12.2018
243
A+
A-

 

Vali Aydın Baruş, Malatya Polis Meslek Eğitim Merkezinde (POMEM) eğitimlerini tamamlayan 172 polis adayı için düzenlenen 22. Dönem mezuniyet törenine katıldı.

Törende mezunlar adına konuşma yapan dönem birincisi Mahmut Çoban, daha sonra yaş kütüğüne plaket çaktı.

POMEM Müdürü Faruk Nalçacı, Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın konuşmasının ardından Vali Aydın Baruş, yaptığı konuşmada, “ Ülkemizin asayiş ve güveliğini, Milletimizin huzur ve sükûnunu sağlamakla görevli olan Türk Polis Teşkilatımız içerisinde vazife almak üzere eğitimlerini tamamlayarak polis olmaya hak kazanan 22. Dönem Malatya Polis Meslek Eğitim Merkezi öğrencilerimizin mezuniyet mutluluğunu paylaşmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında teminat altına alınan temel hak ve özgürlüklerin vatandaşlarımızca her türlü tehdit ve kaygıdan uzak kullanılabilmesi için huzurlu bir ortamın sağlanması Devletimizin en temel görevlerindendir.

Türk Polis Teşkilatı, 173 yıllık köklü mazisinin verdiği tecrübe ve güvenle ülkemizde özgürlüklerin ve güvenliğin teminatı olmuş, huzurumuza ve kardeşliğimize yönelen her türlü tehdide karşı yılmaz bir şekilde mücadele göstermiş, binlerce mensubunu bu uğurda şehit ve gazi vermiştir.

Türk Polisi; Vatan, Millet ve kutsal değerlerimiz söz konusu olduğunda canını ve kanını feda etmekten kaçınmamış, ülkemizin bağımsızlığı tehlike altında kaldığında demokrasinin ve seçilmiş iradenin dimdik yanında olmuştur.

Emniyet Teşkilatımızın; terörle ve suçlularla mücadelesinde binlerce şehit verme uğruna sergilediği eşsiz dirayet,

15 Temmuz’da Milletimizin tarihindeki en büyük ihaneti yaşatan FETÖ terör örgütüne karşı Polisimizin gösterdiği cansiperane duruş bunu en iyi şekilde göstermektedir.

Türk Polisi dün olduğu gibi bugün de, bu mücadelesini örnek bir fedakârlık ve feragat anlayışı ile devam ettirmektedir.

Polisimiz; Ülkemizin bütünlüğünü, Milletimizin birlik ve beraberliğini bozmak isteyen PKK, DEAŞ, FETÖ, DHKP-C ve diğer terör odaklarına karşı,

Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehdit eden organize suç örgütlerine karşı,

Gençliğimizi ve geleceğimizi zehirlemek isteyen uyuşturucu çetelerine, karşı,

İnsanlarımızın canını, malını, namusunu, şerefini ve özgür iradesini hedef alan tüm suçlulara karşı verdiği mücadelesini, üstün bir görev ve sorumluluk bilinciyle başarı ile sürdürmektedir.

Emniyet Teşkilatımız, geçmişte içerisine sızmış hainlerin temizlenmesinden sonra, bünyesine kattığı genç ve milli şiara sahip polislerimizle birlikte her geçen gün daha da güçlenmekte, Milletimizin nezdinde sahip olduğu itibar ve güven duygusunu artırmaktadır.

Bugün mezuniyetlerine şahit olduğumuz kardeşlerimiz işte bu büyük ve güçlü teşkilatın mensubu olma onurunu yaşamakta, aileleri de Milletimize ve Memleketimize hizmet edecek böyle değerli evlatları yetiştirmenin gururunu hissetmektedirler.

Türk Polis Teşkilatının Genç Mensupları,

Bugün sizlere çok onurlu bir görev tevdi edilmektedir. Yeni görev yerlerinizin hayırlı olmasını diliyor,

Yüce Mevla’dan sizlere vazifenizde üstün muvaffakiyetler vermesini niyaz ediyorum.

Polis olmakla, ömrünüz boyunca şerefini yüreklerinizde taşıyacağınız güzel bir mesleğe adım atıyorsunuz.

Polislik, gece gündüz demeden çok çalışmaya, kendinizin ve ailenizin hayatından feragat etmeye hazır olmak demektir.

Polislik, halkımızı rahatsız eden her türlü olaydan rahatsızlık duymak, onu önlemek için gayret göstermek demektir.

Polislik, huzurumuzu ve kardeşliğimizi tehdit eden, mukaddes değerlerimizi hedef alanlara karşı canını ortaya koyma fedakârlığı demektir.

Polislik, günlük hayatını sükûnet içinde devam ettirmek isteyen vatandaşlarımızı, yasaları ve kuralları hiçe sayanların şerrinden muhafaza etme duyarlılığını göstermek demektir.

Polis sadece asayiş ve güvenliğin teminatı değil, aynı zamanda Devletin ve demokrasinin itibarını koruyan muhafızdır.

Polis sadece suç ve suçluları ortaya çıkararak adaletin tecellisine yardımcı olan değil, aynı zamanda yolda kalmışın, mazlumun, kimsesizlerin elinden tutan merhamet elidir.

Polis sadece olay meydana geldiğinde harekete geçen değil, daima halkın içinde bulunarak onlara güven veren kimsedir.

Polis, sadece yasaların ve kuralların bekçisi değil, aynı zamanda vatandaşın canını, malını, namus ve şerefini emanet ettiği kişidir.

Polis sadece kötülüklerle mücadele eden savaşçı değil, aynı zamanda ahlakıyla topluma örnek olan şahsiyettir.

Sizlerin, Emniyet Teşkilatının mensubu olmanın ne manaya geldiğini çok iyi idrak ettiğinize, üzerinizdeki emanetin gerektirdiği şuurla görevinizi en iyi şekilde yerine getireceğinize yürekten inanıyorum.

Genç Polislerimizin Saygıdeğer Aileleri,
Türk Polis Teşkilatında görev yapacak olan evlatlarınızın mezuniyetinin hayırlı olmasını diliyorum.

Genç Polislerimize, sizlerin kazandırdığı milli, manevi ve ahlaki değerler onların bu mesleği tercih etmesinde şüphesiz önemli rol oynamıştır.

Vatanına hizmet etme şuurunda evlatlar yetiştirdiğiniz için sizlere minnettarız.

Onların, bundan sonra, ailelerine olduğu gibi Devletimize ve Milletimize hizmet etmenin onurunu yüreklerinde hissederek, atandıkları yerlerdeki görevlerini başarılı bir şekilde yerine getireceklerine inanıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Genç Polis Kardeşlerimizin 22. Dönem Mezuniyet Töreninde sizlerle birlikte olmaktan duyduğum mutluluğu belirtirken, onların yetişmesinde emeği geçen bütün idareci ve eğitimci arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Ebedi hayata intikal eden emniyet mensuplarımızı rahmet ve minnetle anıyor, malûl ve gazi olan kardeşlerimize sağlık ve şifa temenni ediyor, görevi başındaki tüm emniyet ve güvenlik teşkilatı mensuplarına üstün başarılar diliyorum.

Yüce Rabbimiz, terörle ve her türlü şer güçle mücadele eden tüm polislerimizi, güvenlik güçlerimizi ve askerlerimizi kötülüklerden korusun.

Sizlere en derin hürmet ve muhabbetlerimi sunuyorum” dedi.

Törene Vali Aydın Baruş, Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 7. Anajet Üs Komutanı Hv. Tuğg. Selim Karsavuranoğlu, Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hacı Uğur Polat, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Savran, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İl Jandarma Komutanı J. Albay Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, İlçe Belediye Başkanları, Protokol Üyeleri, Sivil Toplum Örgüt Temsilcileri ile yemin ederek polislik mesleğine başlayan polis adaylarının aileleri katıldı.

Tören sonunda Vali Aydın Baruş, Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hacı Uğur Polat ve beraberindekiler polislik mesleğine başlayan polis adaylarının aileleri ile tek tek sohbet ederek tebrik ettiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.