DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Vali Baruş’un ’13 Şubat Atatürk’ün Malatya’ya Gelişi’ Kutlama Mesajları

Vali Baruş’un ’13 Şubat Atatürk’ün Malatya’ya Gelişi’ Kutlama Mesajları
12.02.2020
126
A+
A-

 

Atatürk’ün 89 yıl önce Malatya’yı ziyaretlerine vesile olan demiryolunun Malatya’ya ulaştırılması olmuştur. 13 Şubat 1931 tarihinde Malatya’nın kadirşinas insanı hem Atatürk’ü ağırlamış hem de demiryoluyla ilk kez tanışmıştır.

Demiryolu ağına son derece kıymet veren Atatürk, demiryollarının memleket için toptan ve tüfekten daha mühim bir unsur olduğunu vurgulamış, “Türk Milleti’nin servet, refah, medeniyet yollarında yürümesi ve Türkiye’de iktisat hayatının yüksek inkişafları bu demir yollarda olacaktır” ifadesinde bulunmuştur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu ziyareti kapsamında, bugün Atatürk Evi Müzesi olarak varlığını idame ettiren dönemin Türk Ocağı binasında halk temsilcilerini kabul etmiş, onlarla Malatya’nın üretim, ihracat ve genel iktisadi faaliyetleri hakkında istişarede bulunmuş, ilin eğitimine ve Millet Mekteplerine dair Vali ve Milli Eğitim Müdüründen bilgiler almıştır. 13 Şubat akşamını Malatya’da geçiren Gazi, ertesi gün yine trenle Malatya’dan ayrılmıştır. 13 Şubat tarihi bu sebeple Malatya için bu kadar anlamlı ve önemli bir gündür.

Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin Atatürk’ün işaret ettiği istikamette hızla büyümesi ve dünyanın lider ülkelerinden biri haline gelmesiyle birlikte Malatya da büyümekte, gelişmekte ve her geçen gün değerine değer katmaktadır. Atatürk’ün “önemli ve feyizli şehir” diye tanımladığı Malatya, Ata’sının bu iltifatına layık olacak şekilde kültür, turizm, sağlık, eğitim, sanayi gibi pek çok alanda ülke ekonomisine önemli katkılar sağlamakta, Türkiye’nin gücüne güç katmaktadır. İlimizin büyümesi ve gelişmesinden muhterem Malatya Halkı ne kadar gurur duysa haklıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, minnet ve şükran duygularımla yâd ediyor, O’na ve Kahraman Silah Arkadaşlarına, geçmişten günümüze bedenini ve ruhunu bu kutlu topraklara ve aziz Milletimize adayan aziz Şehitlerimize ve ebediyete intikal eden Şanlı Gazilerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyor, Malatyalı Vatandaşlarımıza en içten sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum.

 

Aydın BARUŞ

Malatya Valisi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.