DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

VALİ KABAN, KURU KAYISI LİSANSLI DEPOCULUK İMZA TÖRENİNE KATILDI

VALİ KABAN, KURU KAYISI LİSANSLI DEPOCULUK İMZA TÖRENİNE KATILDI
30.05.2018
184
A+
A-

VALİ KABAN, KURU KAYISI LİSANSLI DEPOCULUK İMZA TÖRENİNE KATILDI

VALİ KABAN, KURU KAYISI LİSANSLI DEPOCULUK İMZA TÖRENİNE KATILDI
Dünya kayısı başkenti Malatya’da kayısı üreticilerini yakından ilgilendiren Kuru kayısı lisanslı depoculuğu için imzalar atıldı.
Malatya Ticaret Borsası tarafından düzenlenen geleneksel iftar programında, Kuru Kayısı Lisanslı Depoculuk içinde ilk adım atıldı. İftar sonrası gerçekleştirilen tören ile Malatya Ticaret Borsası Kuru Kayısı Lisanslı Depoculuk için ihtiyaç duyulan kredi için protokol imzalandı.
Toplam yatırım bedeli 18 milyon 600 bin TL olan Malatya Ticaret Borsası Kuru Kayısı Lisanslı Depoculuk için Kalkınma Bakanlığı 12 milyon TL ödenek verirken, geri kalan 6 milyon 800 bin TL ise Toprak Mahsulleri Ofisi ve TOBB ortak kuruluşu olan LİDAŞ A.Ş. tarafından karşılanacak.
Protokol törenine Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Vali Ali Kaban, Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Malatya Milletvekili Öznur Çalık, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü İsmail Kımıloğlu, LİDAŞ A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Toplu, Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, TSO Başkanı Oğuzhan Sadıkoğlu ile davetliler katıldı.
Vali Kaban programda yaptığı konuşmasında “Bir yıldır Malatya’da olduğum süre içerisinde kayısının Malatya için ne kadar bir öneme haiz olduğunu yaşayarak gördüm. Bu süreç içerisinde kayısı ile ilgili yapılabilecek çalışmalar hususunda Sayın Bakanımızın çok büyük gayretlerini ve özellikle lisanslı depo konusunda çalışmalarını müşahede ettim, kendisine teşekkürlerimizi ve saygılarımızı sunuyoruz. Bu lisanslı depo çalışmasının oluşmasında özellikle bir tarafta Ticaret Borsamız bir tarafta Büyükşehir Belediyemiz ama mutfağında da Kalkınma Ajansımız bulunuyor. Bu anlamda emeği geçen arkadaşlarımıza Kalkınma Ajansından, Büyükşehir Belediyesinden ve Ticaret Borsasından emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Yeni seçilmesine rağmen Malatya Ticaret Borsası Başkanımız ve ekibi büyük gayret içerisinde onları da kutluyorum hepinize ve sevgiler saygılar sunuyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Malatya Ticaret Borsası Kuru Kayısı Lisanslı Depoculuk Protokol imza törenine geçildi. Törende ayrıca 2017 yılı en iyi ihracat yapan firmalara da ödülleri de protokol tarafından verildi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.