Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Veli Ağbaba, Malatyalı Askerin Şüpheli Ölümü Sonrası Çağrısını Yineledi

Veli Ağbaba, Malatyalı Askerin Şüpheli Ölümü Sonrası Çağrısını Yineledi
07.02.2021
403
A+
A-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 19 Ocak 2021 tarihinde birliğinde vatani görevini yaparken intihar ettiği açıklanan Malatyalı asker Azmi Ayverdi’nin şüpheli ölümüne ilişkin soruların yanıt beklediğini açıkladı.

 

Şırnak’ın Uludere İlçesi’nde askerlik yaparken terhisine 2 ay kala 19 Ocak tarihinde intihar ederek öldüğü açıklanan 21 yaşındaki Azmi Ayverdi’nin ailesiyle görüşen Ağbaba, intihar olayının aydınlatılması için Savunma Bakanı Hulusi Akar’a ve Türk Silahlı Kuvvetlerine çağrıda bulundu.

 

“Benim oğlum intihar edemez, 15 gün sonra söz kesecektik”

Ayverdi’nin acılı annesi Selma Ayverdi oğlunun evlilik hazırlığında olduğunu belirterek şunları söyledi:

Benim oğlum Şırnak Uludere’de askerlik yapıyordu. Ben oğlumla telefonla konuştum. Bana ‘Anne üç gündür kar kürüyorum. Sırtım çok ağrıyor. Gittim komutandan izin almak için komutanla kavga ettim, bana dua et’ dedi. Ben oğlumu peygamber ocağına teslim ettim ama bana ‘oğlun intihar etti’ dediniz. 15 saat niye beklediniz. Benim oğlum evlenme çağına gelmişti, damatlığını almıştı. Benim oğlum intihar edemez; çok güzel hayalleri vardı, gelseydi 15 gün sonra söz kesecekti. En son getirdiler oğlumu önümüze attılar. Bugün 17 gün oldu, bir yanıt alamıyorum. Dayanması çok zor. Oğlumun kanını yerde koymayacağım. Bu vatan için ben oğlumu askere gönderdim. Komutan bize bir açıklama yapsın.”

 

Ağbaba: Azmi Ayverdi’nin ölümüne ilişkin kamuoyuna bilgi verin

Acılı aileyle bir araya gelen Veli Ağbaba, “Vedat ve Selma Ayverdi, yoksulluk içerisinde büyüttükleri evladı Azmi Ayverdi’yi ‘peygamber ocağı’ diye tabir ettiğimiz Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim ediyorlar. Sapasağlam teslim ettikleri evlatları kendilerine bir cenaze olarak teslim ediliyor. Evlatlarının ölümüne ilişkin ciddi şüpheler var. Evlatlarının intihar ettiği iddia ediliyor, ancak 15 saat sonra aileye haber veriliyor. Azmi Ayverdi damatlığını giyecekken beyaz kefene koyuluyor. Ortada tatmin edici hiçbir açıklama yok. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bu konuyu detaylı araştırması gerekiyor. Onlarca asker intiharı vakası var. Biz bu konuyu yakından takip edeceğiz. Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri hepimizin kurumu, asker ocağı hepimizin ocağı. Kamuoyuna bir açıklama, bir yanıt verin; hiç olmazsa Türk Silahlı Kuvvetleri’nden bir yetkili gelip aileye evlatlarına ne olduğunu anlatsın. Evlatlarına şehitlik mertebesi verilsin” dedi.

 

Ayverdi’nin şüpheli ölümüne ilişkin Savunma Bakanı Akar’a daha önce soru önergesi veren CHP’li Ağbaba, konuyu yakından takip edeceğini açıkladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.