DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Yeşilyurt Belediye Meclisi, Temmuz Ayı Çalışmalarına Başladı

Yeşilyurt Belediye Meclisi, Temmuz Ayı Çalışmalarına Başladı
03.07.2018
184
A+
A-

Yeşilyurt Belediye Meclisi, Temmuz Ayı Çalışmalarına Başladı
Yeşilyurt Belediye Meclisi, Temmuz Ayı Olağan Toplantısı 1.Oturumunda komisyon raporları ve teklifleri görüşerek karara bağladı.
Yeşilyurt Belediyesi Hizmet Binası toplantı salonunda Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar Başkanlığında gerçekleşen Temmuz Ayı Olağan Toplantısı 1.Oturum Toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlarken, öncelikle 05 Haziran 2018 tarihli Haziran Ayı Toplantısının karar özeti oy birliği ile kabul edildi.
“BELEDİYEMİZE VE YEŞİLYURT KÜLTÜRÜNE YAKIŞIR NİTELİKTE BİR FESTİVAL GERÇEKLEŞTİRDİK”
Toplantıdaki gündem maddelerinin görüşülmesine geçmeden önce 24.Yeşilyurt Kültür, Kiraz ve Spor Festivaliyle ilgili değerlendirmede bulunan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, festivalin Malatya ve Yeşilyurt’un tanıtımına büyük katkı sağladığını, toplumsal huzur ve dayanışma ruhuna güç verdiğini söyledi.
Ünlü Sanatçı Ferhat Göçer’in katılımıyla düzenlenen konser programıyla tamamlanan festivalin her yönüyle başarılı geçtiğini dile getiren Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ,“ Kiraz ve bahçe yarışmaları, futbol turnuvası, fotoğraf sergisi, kortej yürüyüşü, atlı cirit yarışmaları, karakucak güreşleri, yöresel yemek etkinliği, sünnet şöleni, nikâh törenleri ve sonunda coşkulu bir konser programıyla bu yıl ki festivalimizi de başarıyla noktaladık. Belediyemize ve Yeşilyurt kültürüne yakışır nitelikte geçen festivalimiz için Valiliğimiz, Kaymakamlığımız ve bağlı birimlerin önemli desteğini aldık. İstanbul Yeşilyurtlular Derneği’nin de katkı sunduğu festivalimizde özellikle hemşerilerimizin ilgisi ve desteği bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Yeşilyurt, bir kez daha merkez ilçe olmanın, büyük ilçe olmanın gereğini yerine getirdi. Etkinliklerimiz, basın yayın organlarının katkılarıyla bütün Türkiye’ye, hatta yayınlarının ulaştığı dünyanın birçok ülkesine canlı yayınlarla ulaştırıldı. Meşhur dalbastı kirazımızı, festival boyunca ikram ve hediye ettik, böylece hem kentimizin hem de ilçemizin güzel bir tanıtımını yapmış olduk. Söz konusu Yeşilyurt olunca, hiçbir iş bize zor gelmez. 24. Yeşilyurt Kültür, Kiraz ve Spor Festivalimiz, Yeşilyurt’umuza ve Malatya’ya hayırlı olsun. Yeşilyurt ve Malatya Kültürü’nde bir damla olabildiysek ne mutlu bize. Büyük ve kadim Malatya kültürünü ve Yeşilyurt kültürünü bir adım daha ileriye taşıyabildiysek, ne mutlu bize. Etkinliklerimizde sürekli yanımızda olduğunuz için siz değerli Yeşilyurt Belediye Meclisi üyelerine hassaten teşekkür ederim. Festival etkinliklerimiz boyunca bize desteğini esirgemeyen başta Malatya Valiliğimiz ve Yeşilyurt Kaymakamlığı olmak üzere, İlçe Tarım Müdürlüğümüze, Emniyet Müdürlüğümüze, İstanbul Yeşilyurtlular Derneği temsilcilerine, Çalık Devlet Hastanemize, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’na, sivil toplum ve meslek örgütlerimizin temsilcilerine, Belediye Başkan Yardımcılarımıza, personellerimize, il dışından katılan iş insanlarımıza, hemşerilerimize, kiraz üreticilerine, adını ve unvanını sayamadığım bütün dost ve hemşerilerimize, değerli basın mensubu kardeşlerimize teşekkürü bir borç bilirim” dedi.
İmar Komisyonu Raporu doğrultusunda; Topsöğüt Mahallesi birinci, ikinci ve üçüncü etap Revizyon İmar Planlarının onaylanmasına karar veren Yeşilyurt Belediye Meclisi, Yeşiltepe Mahallesinde ‘Askeri Alan’ fonksiyonuna sahip 4376 numaralı parselin Kamu Hizmet Alanı olarak ayrılmasına ilişkin gündem maddesini görüştükten sonra onayladı. Meclis ayrıca, İnönü Mahallesindeki Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinin bulunduğu alanın bir kısmının ‘Mesleki ve Teknik Öğretim Tesisi Alanı’ fonksiyonuna dönüştürülmesiyle ilgili İmar Komisyon Raporunu kabul ederken, Cumhuriyet Örnekköy ile Mollakasım mahallelerinde atıl durumda bulunan parsellerin satışını onayladı.
DİLEK’TE Kİ HALI SAHA VE TESİS BİNASI YEŞİLYURT BELEDİYESPOR’A TAHSİS EDİLDİ
Emlak ve İstimlâk Müdürlüğünün teklifi doğrultusunda, Yeşilyurt Belediyesi tarafından Dilek mahallesine kazandırılan Halı Saha ve Tesis Binasının Malatya Yeşilyurt Belediyespor Kulübüne tahsis edilmesi görüşüldükten sonra onaylandı.
KİRAZ SİNEĞİ İLE MÜCADELE
Yeşilyurt Kaymakamlığı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanlığının teknik, Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Yeşilyurt Belediyesinin maddi katkılarıyla yürütülecek olan Kiraz Sineği ile mücadele kapsamında, İlçe sınırları dâhilinde kiraz ve meyve ağaçlarının yoğun olduğu bölgelerde kirazların kurtlanmaması için temin edilmesi gereken 50.000.00 TL. tutarındaki zirai ilacın Yeşilyurt Belediyesi tarafından karşılanması ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın yetkili kılınması oy birliği ile kabul edildi.
İLYAS MAHALLESİNDEKİ AĞAÇ PARKI ‘HACI SUCU’ OLARAK DEĞİŞTİRİLDİ
İlyas Mahallesi Adnan Menderes Caddesi üzerinde yer alan Ağaç Parkına, Muhtarlar Derneği eski Başkanlarından, İlyas Mahallesi eski muhtarı Hacı Sucu isminin verilmesiyle ilgili Kent Kültürü ve Estetiği Komisyonu raporu okunduktan sonra kabul edildi.
Yeşilyurt Belediye Meclisi, gündemdeki yedi maddenin bir sonraki toplantıda görüşülmek üzere ertelenmesine, 10 maddenin ise İmar Komisyonuna havale edilmesini kararlaştırdıktan sonra 1.Oturum Toplantısını tamamladı.
TEMMUZ AYI İKİNCİ OTURUMU ALTI TEMMUZ’DA
Yeşilyurt Belediye Meclisi, Temmuz Ayı Olağan Toplantısı 2.Oturumunu gerçekleştirmek için 06 Temmuz 2018 Cuma günü saat 10:00’da yeniden bir araya gelecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.