DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Yeşilyurt Muhtarlar Derneği’nden Anadolu Basın Birliği’ne Ziyaret

Yeşilyurt Muhtarlar Derneği’nden Anadolu Basın Birliği’ne Ziyaret
11.04.2021
1.112
A+
A-

Yeşilyurt Muhtarlar Derneği'nden Anadolu Basın Birliği'ne Ziyaret

Yeşilyurt Muhtarlar Derneğinin yeni kongresini yaparak göreve geldiklerini dile getiren Yeşilyurt Muhtarlar Dernek Başkanı Süleyman Şahbaz, Birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Yeşilyurt Muhtarlar Deneği Başkanı ve Atatürk Mahallesi Muhtarı Süleyman Şahbaz, Başkan Yardımcısı ve Seyran Mahallesi Muhtarı Zihni Dönemez, Genel Sekreter Ali Demir ve Yönetim Kurulu üyeleri ziyaretinde Muhtarlarla ilgili yapılacak yasal düzenlemeleri de değerlendirdi.

Başkan Süleyman Şahbaz, Anadolu Basın Birliği Derneği uzun yıllardır var ve Malatya’mızda yıllar önce şubesini kurmuş güzel ve seviyeli bir yolda yürüyen bir basın yayın ve medya derneğidir. Anadolu Basın Birliğin çalışmalarını destekliyor ve çalışmalarını takdir ediyoruz. Bizler Muhtarlar olarak Malatya basınımızla iç içeyiz ve kimin nasıl çalıştığını iyi bilmekteyiz.

İçişleri Bakanlığımız bir çalışma yapıyor, İktidar partisinde de çalışmalar var. Muhalefet de önerilerde bulunuyor. Tüm bu çalışmaları yakından takip ediyoruz. Muhtarların her yıl 2 defa ödenek alması konusundaki açıklamalar bizleri mutlu etmiştir. Ancak bu yeterli değildir, Muhtarların en azından kendi mahalleleriyle ilgili meclis toplantılarına katılmaları sağlanmalıdır. Mahallemizde bir imar planı hazırlanıyor bizim haberimiz yok. İmar değişikliği oluyor Muhtar haberdar değil. Bir mahallede ne gibi karar alınacaksa o mahalle muhtarının bilgilendirilmesi ve yetkili kılınmasını istiyoruz. Muhtarın katılmadığı bir meclis toplantısı olmamalıdır.

Muhtar Şahbaz, Her muhtarın kendi mahallesinden etkin kişi olduğunu ifade ederek “Derneğimize de sadece Muhtarlar üye oluyor ve aidat almıyoruz. Seçimden sonra bazı arkadaşlarımız derneğimizden ayrıldılar, yolları açık olsun. Bizim amacımız şehrimize hizmet etmek. Her muhtar kendi mahallesine hizmet ederse şehrin bütününe hizmet edilmiş anlamına gelir. Muhtarların Elektrik, doğalgaz, su faturaları gibi giderleri biz karşılıyoruz. Bunu iyileştirmek için İçişleri Bakanlığının bir açıklaması oldu. Muhtarlara her yıl 2 maaş kadar bir ödenek verilmesini ve muhtarların Belediye Meclisine katılarak tıpkı üyeler gibi söz sahibi olmaları yönünde kararlar alınacak. Her muhtar cebinden harcama yapıyor, biz maaş değildi ödenek alıyoruz. Yakında yaşadık Yeşiltepe ile ilgili imar planı hazırlanmış, askıya çıkarılmış muhtarlar olarak son günde tesadüfen öğrendik. Muhtarın bilgisi dışında mahalle halkının bilgisi dışında nasıl imar planı hazırlanır.

Anadolu Basın Birliği Dernek Başkanı Zeki Dağ, Yeşilyurt Muhtarlar Dernek Başkanı Süleyman Şahbaz ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Derneğimizi ziyaret etmişlerdir ve bu anlamlı ziyaretlerinden dolayı şahsım ve yönetim kurulu üyelerim adına kendilerine teşekkür ediyorum dedi. Başkan Dağ, Bizler Anadolu Basın Birliği Olarak muhtarlarımıza öne veriyoruz dedi. Muhtarlarımız gece gündüz demeden kendi mahallerinin sorunlarını çözmek için çalışıyorlar.

Bir mahallede imar planı hazırlanıyorsa, imar değişikliği yapılacaksa önce o mahallede oturan Muhtar ve İhtiyar heyetine sormak gerekiyor ve doğrusu ’da budur zaten. Eğer bir Mahallede imar ve buna benzer çalışmalar yapılacaksa mutlaka o mahallenin Muhtarın ve ihtiyar heyetine bilgi verilmelidir. Belediye meclis toplantılarında muhtarların katılması mutlaka sağlanmalıdır. Mahallerde yapılacak imar çalışmaları ve yine alt yapı ve üst yapı çalışmalarda haberdar olmalıdır. Bizler zaman zaman mahalle muhtarlarımızı  ziyaret ederek istişarelerde bulunuyoruz.

Anadolu Basın Birliği Dernek Başkanı Zeki Dağ, Bizler her zaman doğruları söylemeye , doğruların yanında olmaya çalıştık ve her ortamda hak olanı söyledik. Ama maalesef bizim duruşumuz bazı hadsiz ve her dönemin adamı olan kişileri rahatsız etti. Bizler hak olanı ve doğruyu her zaman her platformda söylemeye devam edeceğiz. Bizler doğruları söylediğimiz için haddini aşan bazı kendini bilmezler bizlere çamur atarak bir şey elde edeceklerimmiş gibi bir çaba içindelerdir. Malatya’da ve kendi ilçelerinde  köylerinde  bile  milletin yüzüne bakamayacak hale gelen bu şeref yoksunu ortalık olmuş kişiler kendilerince bizlere saldırarak bizlerin isimleri üzerinde rant sağlamaya çalışmaktadırlar. Ne yaparlarsa yapsınlar asla doğru duvarı yıkamazlar. Yıkamadıkları gibi o doğru duvarın altında kalır bir böcek gibi ezilirler. Biz Anadolu Basın Birliği Genel Merkezimiz ve Şubeleriyle istişare içindeyiz yeri zaman gelince bizler hakkında mesnetsiz çaba harcayanlarla ilgili gereği yapılacaktır dedi.

Başkan Dağ, Derneğimizi ziyarete gelen Yeşilyurt Muhtarlar Dernek Başkanı Süleyman Şahbaz ve yönetim kurulu arkadaşlarına şahsım ve yönetim kurulu arkadaşlarım adına kendilerine teşekkür ediyorum ve yeni seçilen yönetim kuruluna başarılar diliyorum dedi. Allah yolunuzu açık etsin…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.