Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Zeki DAĞ’ın Kaleminden Millet Geçim Derdinde, Ya Sen…

Zeki DAĞ’ın Kaleminden Millet Geçim Derdinde, Ya Sen…
12.12.2020
3.375
A+
A-

 

 

-Millet Ekmek Derdinde Büyükşehir Belediyesi Müzik Derdinde.

-Malatya Büyükşehir Belediyesi Malatyalıların şehridir. Birilerinin şehri değildir. Bu şehir öz Malatyalıların şehridir…

 

-Coronavirüs nedeniyle vatandaş mağdur, iş yerleri kapalı, yevmiyeci insanlarımız zor durumdalar. Gaziantep Belediyesi esnafına destek olurken Malatya Büyükşehir Belediyesi ne iş yapıyor…

 

-Esnafına destek olan Gaziantep Belediyesi zor zamanda esnafının yanında olmuştur. Ne hikmetse Malatya Büyükşehir Belediyesi yatıyor ve sessiz kalıyor ve kalmaya devam ediyor.

 

-Koronavirüs sürecinden esnafının derdini derman olmayan Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin hala neyin peşinde olduğunu Malatyalılar anlamış değillerdir.

 

-Coronavirüs nedeniyle iş yerleri kapalı olan esnafımızın sorunlarının ve ihtiyaçlarının olduğundan haberiniz var mı? Evinde yiyeceği, içeceği ve ekmeği var mı diye soran var mı?

 

-Gaziantep Belediyesi içme suyunu vatandaşına ve esnafına kaç liradan satıyor ve hizmet ediyor. Coronavirüs döneminde vatandaşını ve esnafını düşünen ve içme suyunda yüzde 50 indirim yaparken ve yine esnafına 1,500 TL Yardım yaparken Malatya Büyükşehir Belediyesi ne iş yapar.

 

-Kış ayların başlaması sonucu vatandaşlarımızın zor bir dönemde geçmektedir. Özelikle kapalı olan esnaflarımızın kapalı olan iş yerleri nedeniyle zor günler yaşayan ve kiralarını ödemeyen esnaflarımızın derdine kim derman olacaktır.

 

-Özelikle kış ayların gelmesi nedeniyle, doğalgaz, buna benzer yakıtlar ve Giyecek, Gıda, Elektrik, İçme Suyu gibi giderlerin olması nedeniyle sıkıntılar üst üstüne gelmiştir. Peki, Malatya esnafın derdine kim ve kimler derman olacaktır.

 

-Vatandaşın sıkıntı içindeyken ne hikmetse Büyükşehir Belediyesi Kilise peşinde. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın Açıklaması şöyle: 06.12.2020 yapılan açıklama ise şöyle devam etmektedir, “Belediyemiz tarafından ihalesi yapıldı ve ihalesinin hemen akabinde yer teslimi ile birlikte restorasyon işlemleri başlatıldı.”

 

-Sayın Gürkan, birde esnafının sıkıntılarını sordun mu? Sizde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanısınız ve bu halk sizlere destek oldu ve her zaman destek vermiştir. Gaziantep Belediyesi ise esnafına destek oluyor sizler neden hala sessiz kaldınız. Sayın Gürkan, Kilisenin ne aciliyeti var ki ve birde dön esnafın haline bak. Birde dön vatandaşın derdini dinle.

 

-Ülkemizde ve yine Malatya’mızda bu kadar sıkıntılar varken ve yine şu ortamda bir kriz varken bu kilisenin aciliyeti neydi. Bizler Kilise ’ye karşı değiliz. Şu ortamda Ülkemizde ve Malatya’mızda bir sıkıntı varken biz kiliseyi yapıyoruz basın bülteni yayınlıyorsunuz.

 

-Kiliseni olduğu bölgede bulunan Mahallerde oturan Mahalle sakinlerinin sıkıntıları varken bu kilise nereden çıkmıştır. Vatandaşın binlerce sıkıntıları varken ne hikmetse biz belediye olarak kilisenin peşine düştük.

 

-Sayın Başkan, Belediye meclisinden karar al beli bir bütçe çıkar mağdur olan esnafına destek ol ve günlük üye alanlarına yardım et ve sizler Büyükşehir Belediyesiniz, Esnafının yanında olmalısınız.

 

-Coronavirüs döneminde neden içme suyuna indirim yapmadınız, İçme suyunu bu dönemde neden bedava yapmadınız. Ülkemizde en masrafsız içme suyu gelen hangi ildedir derseniz tatbiki Malatya’dır.

 

-MEGSAŞ aracılığıyla bu dönem için geçerli olmak şartıyla neden ekmeğin fiyatını aşağıya çekmediniz. Toplu taşımada neden indirim yapmadınız. İçme suyunda neden indirim yapmadınız. Sayın Gürkan, sakın demeyesiniz ki Belediyenin borcu vardır…

Unutma Sayın Başkan, Malatya’da yaşayan vatandaşlar sizlere %70 gibi rekorla oy vermiştir. Asla unutmayınız.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.