DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Zeki DAĞ’ın Kaleminden ÜKüresel Salgın Koronavirüs

Zeki DAĞ’ın Kaleminden ÜKüresel Salgın Koronavirüs
26.03.2020
81
A+
A-

 

 

Küresel salgın koronavirüs, insanlar için tehlike bir hastalıktır. Bundan en çok etkilenenler de maalesef yaşlılarımız ve bağışıklık sistemi zayıf olan kronik hastalarımızdır.

 

Koronavirüs ile alınan kararın hedef kitlesi de risk grubundaki büyüklerimiz. 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanlara sokağa çıkma yasağı Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda, Bilim Kurulu tavsiyeleri çerçevesinde uygulamaya konuldu. Başta güvenlik güçleri olmak üzere çok ciddi bir kontrol yapıldığını söyleyebiliriz. Duyarlı her vatandaş da eğer bir tespitleri var ise, ihbar hatlarına bildirimini yaparak yardımcı oluyor.

 

Camilerin hoparlöründen, jandarma ve polislerin gezici arabalarının mikrofonlarından ve belediyelerin duyuru hoparlörlerinden sürekli olarak bu kararın hatırlatması yapılıyor. Koronavirüs hastalığı Avrupa’da olduğu gibi bizim Ülkemizde de yaşanan olaylar ve ölümlü vakalar bizleri derinden üzmüştür. İnşallah bir an önce bu vakalar biter her şey normale döner. Ülkemizde yaşanan vakalara alınan önlemler nedeniyle Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’yı yaptığı başarılı çalışmalarından dolayı yürekten kutluyorum.

 

Sayın Cumhurbaşkanımızın üstün ve öngörülü gayretleriyle Ülke genelinde tedbirlerin alınması ayrı bir sevinçtir. Yaşanan bu vakalardan özelikle yaşlılarımız etkilenmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımız her gün yaptığı açıklamalarla ilgili yaşlılarımızın dışarı çıkmaması ve yine acil işleri olmayan vatandaşların dışarıya çıkmaması için gereken uyarıları zaman zaman yapmaktadır.

 

Bizler Ülke olarak biraz dikkatli olmalıyız. Acil işleriniz olmadan dışarıya sakın çıkmayınız. Bazı vatandaşlarımız bu virüsü hafife alıyorlar. Bizler mutlaka bu virüsü dikkate almalıyız. Bir etrafımıza bakalım, çok dikkatli olmalıyız. Avrupa’da her gün binlerce insan ölüyor. Bizim Ülkemizde inşallah diğer Ülkelerde yaşanan vakalar yaşanmaz.

 

Türkiye’deki vakalara baktığımızda diğer bazı Ülkelere rağmen iyi görülüyor. Eğer bizler Ülke olarak biraz daha dikkat edersek bu yaşanan vakalar aşağılara kadar düşer kanaatindeyim. Vatandaşlarımız toplu yerlerden uzak durmalıdırlar. Özelikler PTT, Banka, Fırın ve marketlerde yan yana asla gelmemelidirler. Ülke olarak hepimiz dikkatli olmalıyız.

 

Toplu taşımalarda yan yana oturmayınız. Duraklarda ve yine buna benzer yerlerde daha dikkat etmeliyiz. Öncelikle sağlığımıza dikkat etmeliyiz. Sağlık olmayınca her şey boştur. Acil işleriniz olmadan evlerinizden kesinlikle ayrılmayınız. Koronavirüs çok tehlikeli bir hastalıktır. İnşallah önümüzdeki kısa günler içinde bu virüs belasından kurtuluruz. Yeter ki bizler Ülke olarak tüm yapılan uyarıları dikkate alalım.

 

Koronavirüs hastalığından kurtulmak için, büyükler olarak çocuklarınızı ve torunlarınızı ve yine küçükler iseniz büyüklerinizi ve sevdiklerinizi düşünerek Devlet büyüklerimizin açıklamalarına kulak versinler ve yapılan uyarıları dikkatte almalıdır. Bu arada sağlık çalışanları tebrik ediyorum. Bizler hep birlikte birlik içinde olalım. Bizler birlik içinde olduğumuzda hep güzel oluyoruz.

 

Bir başka teşekkürüm de, başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere polislerimiz ve tüm emniyet görevlilerimiz olmak üzere güvenlikten sorumlu tüm kamu personeli ile gönüllü kuruluşlarımıza da çalışan tüm kardeşlerimi kutluyorum ve teşekkür ediyorum. Şu kısa süre içinde birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Her zaman söylediğim birkaç cümle vardır, Bizler Ülke olarak yeter ki birlik ve beraberlik içinde olalım.

 

Hep birlikte Ülke olarak birlik içinde olalım ve bu Koronavirüs belasında kurtulalım. Bakınız devletimiz tüm imkânlarını seferber ederek gereken çalmalarını yapıyorlar. İnşallah bizlerde hep birlikte bu vakayı da atlatacağız. İnşallah devletimiz Ülkemizde yardıma muhtaç ve yine işlerinin olmaması nedeniyle evlerinde zor bir dönem içinde olanlara sahip çıkar. Devletimiz güçlüdür ve iş yerleri kapalı olanlar ve yine bu iş yerlerinde çalışan inşalarımızı mağdur etmez ve gereken yardımlarını yaparlar.

Allah yar ve yardımcımız olsun.

Biz hep birlikte Türkiye’yiz.

Kaynak: malatyabirlikgazetesi44@hotmail.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.