Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

15 TEMMUZ MİLLİ İRADE OCAKLARI KADIN KOLLARI GENEL BAŞKANI AYŞE ALPASLAN’DAN ÇOCUK İSTİSMARCILARINA İDAM İMZA KAMPANYASI

15 TEMMUZ MİLLİ İRADE OCAKLARI KADIN KOLLARI GENEL BAŞKANI AYŞE ALPASLAN’DAN ÇOCUK İSTİSMARCILARINA İDAM İMZA KAMPANYASI
27.04.2019
359
A+
A-

15 Temmuz Milli İrade Ocakları Kadın Kolları Genel Başkanı Ayşe Alpaslan ve yönetim kurulu üyeleri bugün yapmış Soykan meydanında yapmış oldukları Çocuk istismarına idama imza kampanyası gerek toplum gerekse sivil toplum örgütleri tarafından büyük destek gördü..Başkan ALPASLAN yoğun katılımın olduğu program da bir de konuşma yaptı  Başkan ALPASLAN konuşmasına şöyle devam etti. Bu karanlık gerçekleri açıklamak gerçekten çok zor. İstismar, insanın başına bir kere gelince, yaşanılan travma, insanın sırtında bir ömür taşınan kambur oluyor. Kişi, son nefesine kadar bu acıyla yaşıyor.

Bir insanın hayatının ana teması, korku ve güvensizlik oluyor.her alanda önceliğin çocuk olmalı. Yuva, aile kutsaldır. Toplumsal hayatımızdaki tüm rollerimizle çocukların içine düştükleri çaresiz durumlardan kurtarılmaları için el birliğiyle mücadele etmeliyiz. Kanadı kırık bu çocukları da kendi çocuklarımız olarak görmek durumundayız. Gün geçmiyor ki bir ‘çocuğa cinsel istismar’ vakası yaşanmasın. Her gün bir yüz kızartıcı vaka ortaya çıkıyor.Artık yeter, hiçbir çocuk hiçbir şekilde istismara uğramasın.

Çocuklarımız güvenli bir ülkede güvenli bir gelecek teminatıyla yaşasın.Çocuklarımız henüz yürümeye dahi başlamadan, paylaştığımız fotoğraflarla çoktan dijital ayak izi bırakmaya başlıyorlar. Bizler Anne baba olarak gerek sosyal medyada gerekse diğer mecralarda çocuklarımızla ilgili paylaştığımız bilgilerde dikkatli olmalıyız. Zira çocuklarımızın fotoğrafları, çocuk haklarının bir konusudur. Onların mahremiyetini koruma hususunda daha özenli olmalıyız dedi . .

15 TEMMUZ MİLLİ İRADE

OCAKLARI KADIN KOLLARI

GENEL BAŞKANI

AYŞE ALPASLAN

.

Çocuk istismarına idama imza kampanyasının yoğun ilgi ile karşılanması Malatyanın konulara olan hassasiyetini bir kez daha göstermiş olduğunu dile getiren 15 Temmuz Milli İrade Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Cemal HANİLÇİ de konuşma yaptı ve şunları dile getirdi. 

Sayın basın mensupları, STK başkanları temsilcileri ve basın açıklamamıza duyarsız kalmayan siz değerli halkımız.
Bu gün burada ülkenin gündemini sarsan ve utanç verici bir olayı kınamak için bir araya gelmiş bulunmaktayız.
Aslında bu olay kınanmaz bu olayın muhatabı devlettir, devlet tecavüzcüleri ve vatan hainlerini idam eder.
Bizler tecavüzcüler için idam yasasının gelmesi için toplanmış bulunmaktayız.
Bir iki günönce çocuğumuz tecavüze uğradı, bakın utanarak söylüyorum bir çocuktan bahsediyoruz, bunu söylerken bile tüylerimiz diken diken oluyor.
Biz işe veya bir yere giderken çocuğumuzu mahallemizde komşumuza, bakkalımıza, kasabımıza veya en kötü ihtimalle kapımızın önünde ayrılmamak şartı ile birbirlerine emanet eder giderdik.
Şimdi, çocuğumuzun kafasını camdan çıkarmasından korkuyoruz, yolda birlikte yürürken bile birinin sözlü veya elle sarkıntılık yapmalarından korkuyoruz.

Biz hangi ara bu kadar kötü olduk, biz ne zaman vicdanımızı, ahlakımızı ve merhametimizi kaybettik.
Tecavüzcünün dini olmaz dili olmaz ırkı olmaz, dün ülkemizde işlenen tecavüzün faili ve bütün tecavüzlerin failleri asılmadığı sürece bu suçun önüne geçemezsiniz.
Eğer bir suçu önlemek istiyorsanız, cezanın suçun işleniş şekline göre vermelisiniz.
Ülkemizde son zamanlarda içimizi parçalayan bu tür hadiselerin cereyan ettiğini görüyoruz ve üzülerek bu olayların tırmandığına şahit oluyoruz.
Eğer bir cehaleti yok etmek istiyorsanız eğitime önem vermeniz gerekiyor ve lütfen çocuklarımızı yetiştirirken, önce insanlık, merhamet ve vicdan dersi verin.

Biz sizden çok iyi bir doktor yetiştirmenizi istemiyoruz, biz sizden çok iyi bir matematikçi yetiştirmenizi istemiyoruz, biz sizden çok iyi bir siyasetçi yetiştirmenizi de istemiyoruz, biz sizden ahlaklı vicdanlı ve merhametli bir siyasetçi, bir matematikçi ve bir doktor yetiştirmenizi istiyoruz.
Buradan siyasetçilere ve milletvekillerine sesleniyoruz, o oturduğunuz ceylan derilerinin üzerinde maaşlarınızın artışı için kalkan elleriniz tecavüzcülere idam için de kalksın, bakın buradan size haykırıyoruz, tecavüzcülere idam yasasını çıkartmadığınız sürece bu olayların önüne geçemezsiniz.
Ey sevgili halkımız siz şahit olun bizler burada tecavüzcülere idam yasası çıkartılsın diye haykırıyoruz, biz üzerimize düseni yapıyoruz, siz sayın millet vekilleri eğer siz bu sesimize kulak vermezseniz iki elimiz iki her iki yakanızdadır.
“Ey akıl sahipleri! Sizin için kısasta hayat vardır…” diyen Rabbimizin sesine kulak verdik ve sizi uyarıyoruz, siz de bu halkın sesine kulak verin ve bir zulüm gelip sizi bulmadan bu zulme dur deyin….
Buradan devlet büyüklerimize sesleniyoruz, biz sizden aş, iş ekmek istemiyoruz, biz sizden çocuklarımızı korumanızı istiyoruz.
15 Temmuz Milli İrade Ocakları
Genel Başkan Yardımcısı
Cemal Hanilçi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.