Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Av.Niyazi Ergin Gökçe İçin Adliye Önünde Tören Düzenlendi

Av.Niyazi Ergin Gökçe İçin Adliye Önünde Tören Düzenlendi
13.01.2022
239
A+
A-

Hayatını Kaybeden Eski Baro Başkanı Av.Niyazi Ergin Gökçe İçin Malatya Adliyesi Önünde Bir Tören Düzenlendi.

1998-2002 yılları arasında 4 Yıl Malatya Baro Başkanlığı görevinde  bulunan  Niyazi Ergin Gökçe, yaşlılığa bağlı rahatsızlıktan dolayı 82 yaşında hayatını kaybetti.

Malatya’da 82 yaşında hayatını kaybeden eski Baro Başkanı Avukat Niyazi  Ergin Gökçe için Malatya Adliyesi önünde düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Avukat Niyazi  Ergin Gökçe için Malatya Adliyesi önünde bir  konışma yapan  Malatya Baro Başkanı Onur Demez, “ Tek gerçek var o da ölüm. Bu dünyada iyilik yapan ve vatana millete hizmet eden insanlardan olmamız gerekmektedir. Hukukçu olunca ayrıca bir görevimiz daha var. O da adil olmak. Allah iyiliği, adaleti emreder. Bu bir ilahi emirdir. Bizler Niyazi başkanımızın bu dünyadan iyi bir insan olduğuna, adil bir avukat olduğuna, hukukun üstünlüğünden asla vazgeçmeden, bu mesleği icra ettiğine, örnek bir meslektaşımız olduğuna şahitlik ettik” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Enver Kiraz, “Niyazi Gökçe, çok değerli bir hukukçu ve siyaset adamıydı. Tarih bilgisiyle, siyasi bilgisiyle Malatya’nın önder insanlarından, değerlerinden birisiydi. Niyazi Gökçe’yi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Rahmetli  Niyazi Gökçe’nin objektif ve tarafsız bir şekilde görevini en  iyi  şekilde  ifşa etti. Başkan Gürkan “Niyazi abimiz 82 yaşında dünyasını değiştirdi. Kendileriyle zaman zaman sohbet fasıllarımız olurdu. Bu sohbetlerde Türkiye’nin istikbalin noktasında, geleceği, mevcut yapı durumu noktasında, hakkın, hukukun, adaletin tecelli etmesi noktasında, objektif, tarafsız bir hukuk adamı olarak görevini idame ettirdi” diye konuştu.

Malatya Adliyesi önündeki bu törenden sonra Niyazi Ergin Gökçe’nin cenazesi Alibaba Mezarlığı’na götürüldü ve cenaze namazı burada kılındı.

Öğlen namazından sonra Malatya Müftü Yardımcısı’nın kıldırdığı cenaze namazının ardından, Niyazi Ergin Gökçe’nin cenazesi Alibaba Mezarlığı içindeki aile kabristanında babası emekli Ağır Ceza Reisi Ali Rıza Gökçe’nin yanında toprağa verildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.