DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Başkan Selahattin Gürkan GAP Oscarı Ödül Töreninde En İyi Belediye Başkanı Seçildi

Başkan Selahattin Gürkan  GAP Oscarı Ödül Töreninde En İyi Belediye Başkanı Seçildi
15.05.2022
161
A+
A-

15. GAP Oscarı Ödül Töreni Malatya’da Yoğun Katılımlı Törenle Yapıldı

Malatya’da yaptığı çalışmalarla 15. GAP Oscarı Ödül töreninde Başkan Gürkan, ‘Yılın Başarılı Belediye Başkanı’ ödülünü aldı. Başkan Gürkan ödülünü Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Yalçın Topçu’dan aldı.


BAŞKAN GÜRKAN, ‘YILIN BAŞARILI BELEDİYE BAŞKANI’ ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Merkezi Adıyaman’da bulunan GAP Gazeteciler Birliği’nin düzenlediği ve bu yıl Malatya’da gerçekleştirilen 15. GAP Oscarı Ödülleri törenine katıldı.

GAP Gazeteciler Birliği tarafından bu yıl 15’incisi düzenlenen GAP Oscarı Ödül Töreni, yoğun katılımın olduğu organizasyonla Malatya Nikâh Saray’ında düzenlenen törenle yapıldı. Ulusal ve Uluslararası alanda siyasilerin, bürokratların, sanatçıların ve iş insanlarının katıldığı organizasyonda, ödüller sahiplerini buldu.

Malatya’da yaptığı çalışmalarla 15. GAP Oscarı Ödül töreninde Başkan Gürkan, ‘Yılın Başarılı Belediye Başkanı’ ödülünü aldı. Başkan Gürkan ödülünü Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Yalçın Topçu’dan aldı.

Kıymaz, “Malatya’nın Gelişmesi ve Kalkınmasında Selahattin Gürkan’ın Kattığı Değerlerin Etkisi Var”

Programın açılış konuşmalarını yapan GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, “ Geleneksel olarak yaptığımız organizasyonumuzu geçtiğimiz dönemlerde ülkemizde ve dünyada yaşanan bazı gelişmelerden dolayı gerçekleştirememiştik. Bu süreçte ülkemizde ve uluslararası alanda insanların, dünyanın, içinde yaşadığımız kentin daha refah, daha mutlu, daha huzurlu yaşanabilmesi için emek veren alın teri döken kişi, kurum ve kuruluşları ödüllendirdiğimiz bu organizasyonda dostlarımızla birlikte olmak çok güzel. Ülke içinden ve ülke dışından çok önemli iş insanları organizasyonumuz dolayısıyla Malatya’ya geldi. Birçoğu ilk defa Malatya’ya geliyor. Ulusal ve uluslararası anlamda önemli devlet ve iş insanlarımız organizasyonumuza geldi. Organizasyonumuzun Malatya’ya katacağı çok şey olacak. Ben Malatya’yı çok seven biriyim. Annem ve babam Malatyalı, bende Malatya’nın Adıyaman ilçesi doğumluyum. Adıyaman-Malatya kardeşliği, dostluğu, birliği, beraberliği var. Malatya’yı çok gelişmiş buldum. Gelen misafirlerimizin tamamı kenti çok modern ve güzel buldular. Malatya’nın gelişmesinde ve kalkınmasında Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Selahattin Gürkan’ın uzun yıllardır belediye hizmetlerinde Malatya’ya kattığı değerlerin mutlaka etkisi var. Malatya, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde tıpkı İç Anadolu bölgesinde Kayseri ve Konya gibi modern bir kent olmayı başarmış. Özellikle 15. GAP Oscarı ödül törenimizin Malatya’da yapılmasını sağlayan Hamit Özpolat kardeşimize de teşekkür ediyorum” dedi.

15.GAP Oscarı Ödüllerinin Malatya’da düzenlenmesinden dolayı memnun olduklarını, GAP Gazeteciler Birliği Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ve yönetimine teşekkür ettiğini ifade eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “ Biz Malatya’yı tarif ederken insanlık medeniyetin başladığı Anadolu’yu Anayurt yapan destan şehri Malatya diye tarif ediyoruz. İnsanlık tarihinin medeniyet olarak başladığı yer Malatya’dır. Şanlıurfa Göbeklitepe tarihin sıfır noktasıdır ama UNESCO tarafından medeniyetin başladığı yer Arslantepe olarak tescil edilmiştir. İlk devlet hayatının, ilk bürokrasi hayatının, ilk yerleşik hayatın, ilk taş devrinden demir devrine evrilme ve demirin silah olarak kullanılması, ilk gümrükleme işlemlerinin yapılması Malatya’da olmuştu. Malatya’nın insanlık medeniyetinin önemli bir merkezi olduğu UNESCO tarafından da tescil edilmiştir. Türk İslam tarihi açısından baktığımızda Malatya’ya; Anadolu’yu Anayurt yapan destan şehri diye tarif ediyoruz. 1071 yılından 400 yıl önce Anadolu’da, Anadolu’nun fethini başlatan Malatya sancağıdır. Hasangazi Sivas’ın fethinde, Melikgazi Kayseri’nin fethinde, Battalgazi’nin babası Hüseyingazi Ankara’nın fethinde ve Battalgazi’nin kendisi Eskişehir’in fethinde şehit olmuştur. Onun içindir ki biz Malatya’yı tarif ederken Anadolu’yu Anayurt yapan destan şehri diyoruz.

Yine Anadolu’nun irşad edilmesi noktasında ilk medreselerin olduğu yerde Malatya’dır. Şahabiyye-i Kübra ve Sura medreseleridir. Mevlanalar, Sadreddin Koneviler, İbni Arabiler bu medreselerde yetişmiş ve Anadolu’nun ilim irşadını Malatya’da başlatmışlardır. Dolayısıyla bulunduğumuz şehir vebal anlamında önemli bir sorumluluk yükleyen bir şehirdir. Bu şehirde yaşamak hem vebaldir, hem de vecahattir. Vebali sorumluluğunuzu yerine getirirseniz şerefe talip olursunuz. Eğer vebalin altında ezilir kalırsınız. Onun için biz belediye başkanlarını tarif ederken belediye başkanı sadece seçildiği beş yıllık bir döneme kendisini hapsedemez. Bizim vizyonumuz geçmiş bin yılların nasıl belediye başkanı olunur, gelecek yüz yılların nasıl belediye başkanı olunur vizyonu içerisinde görev anlayışıyla bakıyoruz. Bizler atalarımızdan aldığımız destan kahramanlarının, ilim irfan kahramanlarının, medeniyet kahramanlarının ve bu destanları yazan büyüklerimize ilave olarak bizde şehrimizde hizmet destanları yazmakla mükellefiz ve mecburiyetinizdeyiz. Bu anlamda bizler gece gündüz durmadan, Malatya’nın yıllardır neşter vurulmayan sorunlarının hepsine neşter vurduk. Malatya’nın her tarafı şantiyelere dönmüştür.

Büyükşehir Belediyemiz, belediyelerimiz, devletimizin kurumları büyük bir çalışma içerisindeler. Çalışmalarımızda bizlere destek veren başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza, milletvekillerimize, yerelde belediye başkanlarımıza, STK’larımıza ve mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Programa katılan misafirlerimizi kadim şehrimizde ağırlamaktan dolayı onur duyduğumu ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

15. GAP Oscarı Ödül Töreni’ne katılmak için Malatya’ya gelen Van Ticaret Odası ve Van’dan gelen iş insanları programın ardından Başkan Gürkan’a hediye takdiminde bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.