Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Çelikhan’lılar Şirketin “Doğalgaz Bitti, Yol Açılınca Gelecek” Açıklamasına Tepki Gösterdi

Çelikhan’lılar Şirketin “Doğalgaz Bitti, Yol Açılınca Gelecek” Açıklamasına Tepki Gösterdi
20.01.2022
199
A+
A-

Çelikhan’da yaşanan Doğalgaz kesintisi vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Çelikhan’a doğalgaz gelmesiyle büyük sevinç yaşayan Çelikhan’lı vatandaşlar güne hayal kırıklığıyla uyandı.

Taşıma yoluyla gaz arzının sağlandığı Adıyaman’ın Çelikhan İlçesi ve Pınarbaşı beldesinde kar yağışı sebebiyle yolların kapalı olması sonucu İlçe genelinde doğalgaz kesildi.

Tankerlerle sıvılaştırılmış Doğalgaz (CNG) getirilip dağıtılması ve Meteoroloji tarafından günler öncesinde yapılan uyarıların dikkate alınmaması sonucu binlerce vatandaş soğuğa ve açlığa mahkum edildi.

Vatandaşlar tarafından yapılan açıklamalarda: Çelikhan’ın dağlık bir bölgede olduğu ve her kış yolların kapandığını, yetkililerin önceden gerekli tedbirleri alması gerektiğini ifade ederek, doğalgaza güvenen vatandaşların odun kömür almadığı, soba kurmadığı için soğuğa mahkum edildiklerini, ocaklarda yemek pişiremedikleri için evdeki çoluk çocuğun aç kaldığını belirtti.

Yaklaşık bir ay önce ‘Taşımalı Doğalgaz’ ile tanışan Adıyaman’ın Çelikhan İlçesi’nde yaşayan vatandaşlar, ilçenin yolunun kar nedeniyle kapanması yüzünden gerekli takviyenin yapılmaması nedeniyle dün 03.00’ten buyana doğal gaz alamıyor.

Akmercan Doğalgaz adlı dağıtım şirketi tarafından meteorolojinin günler öncesinden yaptığı uyarılar dikkate alınmadığı için güç durumda kaldıklarını belirten vatandaşlar, “Gece yarısından bu yana doğalgazımız kesik. Soğuktan donuyoruz. Burada bir metre kar yağdı. Tedbirlerin alınması lazımdı. İki gündür kar var diyorlar, okullar da kapandı ama burada hiçbir tedbir alınmadı. Soba yok, odun yok, kömür yok. Kendimizi doğalgaza göre ayarlamıştık” diye tepki gösterdi.

Kaynak – celikhanhaber.com/dogalgaz-kesintisi-nedeniyle-celikhan-buz-kesti-626678.html

ÇELİKHAN DONUYOR

Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti tarafından Çelikhan’da yapılan araştırmada Akmercan doğalgaz firması hakkında çarpıcı bilgiler elde edildi.

Yapılan araştırmada Çelikhan’da doğalgaz olmadığı öğrenildi. Vatandaşlardan edinilen bilgiler doğrultusunda AGC Çelikhan temsilcisi Davut Akpınar konuyla ilgili olarak aşağıdaki açıklamayı yaptı:

“Çelikhan gazsız donuyor. Çelikhan ilçemizi bu soğuk kış gününde kaderleriyle yalnız bıraktılar. AKMERCAN firması ilçemize taşıma ile doğal gaz verdiği için bu kadar uyarmalara rağmen gaz bitti diyerek ilçeyi dondurucu soğuklara teslim ettiler. Bu rezilliğe derhal son verilmeli. İlçe halkını mağdur etmesinler.

Tam da odun kömür derdi, soba kazan yakma ve temizleme derdi bitti derken basiretsiz ve öngörüsü olmayan yöneticilerin kurbanı olduk. Kazanı kapattık, ocağın tüpünü de kestik. Eee doğalgaz bitmiş. Kendinizden, yetkinizden ve beceriksizliğinizden utanın…”

‘PES’ DEDİRTEN MESAJ

Akmercan firması tarafından abonelere gönderilen mesajda:
“Adıyaman bölgemiz ve çevresindeki yoğun kar yağışı nedeniyle Çelikhan ilçesi ve Pınarbaşı beldesine ulaşım elverişsiz hava koşulları nedeniyle sağlanamamaktadır. Karayollarının açılmasını müteakip Çelikhan ve Pınarbaşı şehirlerine CNG sevki tekrar başlayacaktır. Doğalgaz akışının sağlanması Devletimizin tüm imkanları seferber edilmişolup, yaşanan aksaklık nedeniyle siz değerli abonelerimizin anlayışı için teşekkür ederiz.”  ifadelerine yer verildi.

CHP’Lİ TUTDERE’DEN TEPKİ

Sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yapan CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere “Çelikhanlıları geceden beri kaderine terk eden, doğalgaza erişemeyen vatandaşlara, “Doğalgaz bitti, yol açılınca gelecek” diyen yetkililere sesleniyorum: Bu nasıl bir tedbirsizliktir, bu nasıl bir iş bilmezliktir? Gece 03.00’dan beri doğalgaza erişemeyen Çelikhanlı yurttaşlarımızın mağduriyetini giderin, bir an evvel doğalgaza erişimlerini sağlayın!” diyerek Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e çağrı yaptı.

365 GÜN Çelikhan Sosyal Medya Hesabından Konuyla İlgili Açıklama Geldi

LÜTFEN BİRLİK OLUP TEPKİMİZİ ORTAYA KOYALIM.
Egolarınız yüzünden halkı her yerde her koşulda mağdur ediyorsunuz.


GELİN BİRLİK OLALIM!!!

Çelikhan Belediye Başkanlığı ile olan husumetiniz yüzünden tahsilat ve yönetim büronuzu ilçemizde açmadınınız. İlla belediyenin size yer tahsisi yapmasını mı bekliyorsunuz.  Sizlerin Çelikhan merkezde bir yer kiralayıp büronuzu ilçe merkezinde açacak maddi gücünüz mü yok.

Bizler Çelikhan basını olarak sürekli hakkın bize emrettiği gibi haklı ve mağdurun yanındayız.
Sizleri Cumhurbaşkanlığı şikayet  platformu CİMERE şikayet ile tepkimizi başlatacağız.

1- Celikhani siyaset üzerinden mağdur edemezsiniz.

2- Halkı bu soğuk günde donmaya mahkum edemezsiniz.

3- Tahsilat ve yönetim şubenizin Pınarbaşı ve Çelikhan İlçe ve belde merkezine yakın bir ortak yerde olması lazım.

4- Bu mağduriyetleri halkımıza reva gören yönetimin derhal istifa etmesi ve liyakat sahiplerinin yönetime gelmesi gerekmektedir

5- Çelikhan ve Pınarbaşı Adıyaman ve Malatya bölgesinin en soğuk ve yağış alan yerleri olduğundan taşımalı depolama sahası ile ilçe her kış aynı sorunları yaşar.  Bu sebeple ilçemize gazın boru hattı ile gelmesi gerekir.

365 GÜN Çelikhan sayfası olarak bu taleplerimizi yerine getirmeniz için şikayette bulunacağımızı  bilmenizi ister
Halkımızdan özür dilemenizi bekleriz.
Bu şartlar oluşan kadar bu işin takipçisi olacağımızı bilmenizi isteriz.

Kaynak – Harun Yumrutepe

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.