Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

DOĞRU PARTİ MALATYA İL TEŞKİLATI ÇALIŞMALARA HIZ VERDİ

09.02.2021
1.024
A+
A-

Doğru Parti Malatya İl Teşkilatı çalışmalara hız verdi. Doğru Parti Malatya İl Başkanı Ahmet Turan YALÇIN Doğru Partinin alternatif olarak görülen siyasi bir hareket olduğunu dile getirdi. Doğru Parti Malatya İl Başkan Yardımcısı Asuman Sevinçhan Teşkilat yapılarını güçlendirerek tüm ilçe kongrelerini bir an önce yapıp Malatya’nın problemleri noktasında istişarelerde bulunacaklarını dile getirdi. Bu kapsamda i kadın kolları başkanımız Yasemin Koşar ve yönetim kurulu üyesi Güler Özgül ile birlikte teşkilatların yapılandırılması ve yapılacak olan muhtemel ilk seçimlere kararlı bir şekilde gireceklerini söyledi. Başkan Sevinçhan Kadınlarına toplumda’ki ve Siyaset’teki yerinin çok önemli olduğunu vurgulayarak şunları söyledi. 

Tüm dünyada, kadının siyasete katılımında hala büyük bir eşitsizlik mevcut. Kadınların siyasi partilere, sendikalara, yerel yönetimlere, parlamentolara, üst düzey bürokratik görevlere, istenilen düzeyde söz hakları oluşmuyor.

Bununla birlikte, kadınların siyasete katılımı, hem dikkate alınan siyasi ve toplumsal konuları, hem de önerilen çözüm türlerini de ciddi şekilde etkiliyor dedi. Başkan Sevinçhan buna göre kadınlar,

Seçmen taleplerine daha duyarlı; ailelerin, kadınların, çocukların, gençlerin ve azınlıkların önceliklerini yansıtan bir siyaset anlayışı benimsemeye eğilimli oluyor.

İşte eşit ücret, cinsel haklar, kadına yönelik şiddet gibi kadına yönelik politikaların gelişiminde rol oynuyor.

Eğitim, altyapı ve sağlık gibi kalkınma göstergelerini önceleyen, demokrasiyi daha etkili hale getirmeye yönelik somut adımlar atıyor.Yoksulluğun giderilmesine yönelik çalışmalar yürüterek ülkenin sosyo-ekonomik koşullarının iyileştirilmesine katkı sağlıyor.

Toplumsal çatışma konularını çözmeye ve toplumsal barışı sağlamaya yönelik politikalar geliştiriyor.

Diyerek kadının siyasetteki ve toplumdaki yerinin önemine değindi.

Doğru Parti Malatya İl Başkan Yardımcısı Asuman Sevinçhan parti binamızda ilk toplantımızı gerçekleştirip ciddi istişarelerde bulunduk.Ülkemizin geleceği için Rabbim yolumuzu açık ve hayırlı etsin ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.