Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

MASKİ, YETKİSİZ FATURA ÖDEME MERKEZLERİNE KARŞI VATANDAŞLARI UYARDI

MASKİ, YETKİSİZ FATURA ÖDEME MERKEZLERİNE KARŞI VATANDAŞLARI UYARDI
13.03.2019
276
A+
A-

 

Malatya Büyükşehir Belediye Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, yetkisiz fatura ödeme merkezlerine karşı vatandaşların dikkatli olması için uyarı da bulundu.

“Faturamatik ve En Kolay Ödeme Noktalarından Su Faturası Ödenebilir”

MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; yetkisiz fatura ödeme noktaları, fatura tahsilatı yaptığı gibi abonelerden ek işlem ücreti de talep ederek haksız kazanç elde ediyor. Yetkisiz ödeme fatura ödeme noktaları, tüketicilere sahte makbuz vererek faturaların ödenmemesi suretiyle vatandaşları zor durumda bırakıyor. MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından vatandaşların su faturalarını ödemeleri için Malatya’daki tüm bankalarla anlaşmalar yapıldı. Vatandaşlar sadece Malatya’daki tüm bankalardan, PTT’den ve BDDK tarafından yetkilendirilen Faturamatik ve En Kolay ödeme noktalarından su faturalarını ödeyebilirler. Vatandaşları mağdur edecek şekilde organize olmuş ve kendilerini yetkili fatura ödeme merkezi olarak tanıtarak, yasa dışı makbuz düzenleyip tahsilat yapan yetkisiz fatura merkezlerine karşı dikkat edilmesi gerekmektedir.

“Fatura Ödeme Merkezleri BDDK Tarafından Yetkilendirilmeli”

İzinsiz faaliyet gösteren sahte ödeme merkezlerine ceza uygulanacağını belirten MASKİ Genel Müdürlüğü, yasal mevzuatın 6493 sayılı kanununun 28. Maddesi gereğince; “Gerekli izinleri almadan sistem işleticisi, ödeme kuruluşu veya elektronik para kuruluşu gibi faaliyet gösteren gerçek kişiler ile tüzel kişilerin görevlileri bir yıldan üç yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılacak.” Maddesinin bulunduğunu bildirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.