Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

MHP Malatya İl Başkanı R.Bülent Avşari Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 6.devlet başkanları zirvesini değerlendirdi

MHP Malatya İl Başkanı R.Bülent Avşari Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 6.devlet başkanları zirvesini değerlendirdi
05.09.2018
205
A+
A-

MHP Malatya İl Başkanı R.Bülent Avşari Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 6.devlet başkanları zirvesini değerlendirdi. Avşar yazılı açıklamasında;

“Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan’ın,Türk konseyi 6. devlet başkanları zirvesine katıldı ve yerli para ile Ticaret yapılması yönünde görüş bildirdi.Bu hamle Dolar’ın düşmesi için önemli bir hamledir.
Türki cumhuriyetlerle yapılacak iş birliği,yer altı zenginliği ve dolayısıyla Enerji politikaları bakımından önemli olup;Avrupa birliği,Nato birliği,Arap birliği gibi topluluklardan daha kayda değer ve daha stratejik bir oluşumdur.
Dünyadaki Doğalgaz rezervinin 202.000Milyar m3 olduğu ve bunun yaklaşık 20.000Milyar m3’lük bölümünün(%10) Türki cumhuriyetlerinde olduğu,
Dünyadaki petrol rezervinin 1Trilyon 600 Milyar varil olduğu ve bunun yaklaşık %5 ‘lik bölümünün,Türki cumhuriyetlerinde olduğu,
Dünyadaki kömür rezervinin 900Milyar Ton olduğu ve bunun yaklaşık 90milyarTon’luk bölümünün (%10) Türki cumhuriyetlerinde olduğu bilinmektedir.
Ülkemizin adı geçen ürünlerden dolayı,yıllık 55 milyar $ Enerji ithalatı olduğu ve cari açığımızın en büyük kalemi olan enerji giderinin ,tek başına Türki cumhuriyetler üzerinden kapatılabileceği de aşikardır.
Avrupa birliğinin nüfusunun 500milyon kişi olduğu,Türki cumhuriyetlerinin nüfusunun 350milyon kişi olduğu değerlendirildiğinde,Türki cumhuriyetlerin genç ,dinamik  nüfus gücü mutlak suretle değerlendirilmelidir.
Dünya üzerinde  Çin ve Hintlilerden sonraki 3.büyük nüfusa sahip Türklerin ekonomik,sosyal güçleri  mutlak suretle birleştirilmelidir.

Türk dünyasının askeri  gücüde mutlak suretle  değerlendirilmelidir. Türkiye, Azerbaycan, Kırgızistan ve Moğolistan’ın baş harflerinden  oluşan Türk dünyası  ordusu (TAKM) ,2013  yılında protokol olarak  kurularak  3  milyon düzenli ordu  kuurlması kararlaştırılmıştı. Şimdi  Diğer Türk dünyası orduları ile,Dünya’da etkili olabilecek  Türki cumhuriyetler ordusu kurulmalıdır. Özellikle NATO üyesi  olmamıza rağmen, yaklaşık 40 yıldır PKK terörünü besleyen bizzat NATO üyesi  ülkeler olduğu düşünüldüğünde,acilen Tük dünyası ordusu kurulmas,daha da önemli  hale gelmiştir.
GSMH bakımından değerlendirildiğinde ,Türki cumhuriyetlerinin ekonomik gücü şu an için 1.5TrilyonUSD civarındadır. Ancak gelişmekte olan bu bölgelerin gerek yeraltı kaynakları,gerekse insan kaynağı bakımından ileriki dönemlerde  dünya ekonomisinde söz sahibi olacağı gözönünde bulundurulmalıdır.
Bu sebeple,Avrupa birliği bakanlığı yerine,Türki cumhuriyetler bakanlığı kurularak,yönümüzü gerçek dost olan;Azerbeycan,Kırgızistan,Kazakistan,Özbekistan,Türkmenistan vb.gibi Türki cumhuriyetlere dönmemiz elzem ve önceliğimiz olmalıdır.
Bu sebeple cumhurbaşkanımızın son dönemde Türki  cumhuriyetlere  yaptığı seyahat ve çalışmaları Milliyetçi  hareket  partisi olarak sonuna kadar destekliyoruz…”dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.