Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Partiler Seçim Havasına Girdi

28.04.2018
215
A+
A-

24 Haziran günü gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel seçimleri öncesinde partilerde aday adayı süreci hareketlilik içerisinde sürüyor.

ÇAKIR VE KAHTALI ADAY ADAYI

Aday adaylık sürecinin en coşkulu yaşandığı parti yine Ak Parti. Ak Parti’de özellikle dün yaşanan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı’nın istifa ederek aday adaylığı başvurularını yapması, sürecin en renkli görüntülerini oluşturdu.

Çakır, uzun yıllar görev yaptığı Belediye Başkanlığı görevinden belediye binası önünde gerçekleştirdiği veda konuşması ile ayrılırken, Kahtalı ise henüz yeniden seçilmiş olduğu il başkanlığı görevi ile ilgili kutlamaları kabul ederken bu görevinden istifa etmiş oldu.

KİM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OLACAK ?

Ahmet Çakır’ın aday adaylığı başvurusu ise şimdilerde Büyükşehir Belediye Başkanlığına kimin vekalet edeceği sorusunu gündeme getirdi.

Bu konuda Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın ismi gündemde. Polat’ın bu süreçte vekaleten Büyükşehir Belediye Başkanlığı için daha yakın bir isim olduğu ifade ediliyor.

Yaklaşık 1 hafta içerisinde bu ismin belirleneceği vurgulanırken, Parti Genel Merkezinden Yerel Yönetimlerden Sorumlu isim Erol Kaya’nın de bu süreçte etkin olabileceği ve sadece Battalgazi ve Yeşilyurt Belediye Başkanlarından herhangi birinin değil, Çakır’a vekalet eden Şefik Şengün veya Hasan Göğüs isimlerininde gündemde olabileceği öğrenildi.

MUMCU, ADAYLIĞI DÜŞÜNMÜYOR..

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde uzun yıllardır başarılı çalışmaları ile dikkat çeken Daire Başkan Yardımcılarından Ertan Mumcu’nun ismi de aday adaylığı için gündemde iken, Çakır’ın aday adaylığı başvurusu yapması nedeniyle bu düşüncesinden vazgeçtiği belirtiliyor.

TÜFENKÇİ VE ÇALIK’IN DURUMU

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile 3. dönem kuralına takılan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık’ın durumları ise hafta sonuna kadar netlik kazanacak.

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinden kısa süre sonra gerçekleşmesi beklenen Yerel Seçimlerde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı içinde uzun süredir isimleri gündemde olan Tüfenkci ve Çalık’ın, aday adaylığı sürecinden sonra oluşacak konumları Malatya kamu oyu tarafından da merakla bekleniyor.

Bakan Tüfenkçi’nin aday adaylığı başvurusu yapacağının ifade edilmesine rağmen durumun henüz netlik kazanmadığı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın partinin üst düzeyinde görev alan isimlerle ilgili 3. dönem konusunda yapacağı düzenleme ise Çalık’ın durumunu belirlemiş olacak.

MİLLETVEKİLLERİ ADAY ADAYI

Ak Partide Taha Özhan , Mustafa Şahin ve Nurettin Yaşar’ın aday adaylığına başvuru da bulunacakları kaydedildi.

Eski milletvekillerinden Cemal Akın, Mücahit Fındıklı isimi de aday adaylığında geçiyor. Ömer Faruk Öz’ün ise henüz belirsiz. Yakın çevresi, Öz’ün aday adaylığını şu an için düşünmediğini ifade etmişti.

Bu arada, bir dönem aday adaylığı sürecini Ak Parti’de yaşamış ve propaganda çalışmaları sırasında da dikkat çekmiş isimlerden Ahmet Ercan Uçkan’ın da aday adaylığı başvurusunda bulunması ve aday gösterilmesi muhtemel isimler arasında iddialı konumda olduğu öğrenildi. Avukat Mehmet Görgeç , Ramazan Acar isimleri de kulislerde yer alıyor.

AK PARTİDE BAŞVURULAR

Ak Partide şu ana kadar ki aday adaylığı başvuru sürecinin en renkli isimleri Ahmet Çakır ile Hakan Kahtalı olurken, Yusuf Özdemir, Sabri Unat, Ramazan Acar , Dr Ali Yıldırım, Nail Tuna, Hanifi Yılmaz gibi isimlerde aday adaylığı başvurularını yapmış durumda.

Ak Parti İl Başkanlığı görevini Vekaleten yürüten Mahmut Ünal Özer, şu anda Ankara’da ve gelişmeleri yakından takip ediyor. Ünal, seçim çalışmaları sırasında izlenecek stratejilerin Ankara’da yapılan toplantılarla şekillendiğini belirtti.

MHP’DE ADAY ADAYLIĞI ..

24 Haziran seçimleri öncesinde yoğunluk yaşayan Milliyetçi Hareket Partisi’nde de aday adaylığı süreci şekillenmeye başladı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi’ndeki görevinden istifa eden Berkan Samanlıoğlu’nun yanı sıra Burhan Coşkun, Adem Özbay, Hakan Yılmaz , Hasan Onbaşıoğlu, Fahri Yüksel, Ömer Ekici isimleri aday adaylığı konusunda kulislerde.

CHP’de SON DURUM

Son seçimlerde Malatya’da oyu ciddi anlamda eriyen Cumhuriyet Halk Partisi’nde Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın Malatya’dan mı İstanbul veya Ankara’dan mı? aday gösterileceği konusu tartışılırken, Ağbaba’nın durumuna göre Malatya’daki listenin belli olacağı ifade ediliyor

Güllü Tuncer, Berna Karakaş, Avukat Ahmet Pektaş’ın isimleri aday adaylığı konusunda gündemde, İl Başkanı Enver Kiraz’ın durumu hafta sonu belli olacak. Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğlu’nun durumu da henüz netlik kazanmış değil.

İYİ PARTİ HAREKETLİ

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinin en renkli partilerinden biri olan İYİ Parti’de de aday adaylığı süreci hareketli geçiyor.

Aday adaylığı sürecinin başladığı ilk dönemde Malatya’nın sevilen isimlerinden Mehmet Yaşar Çerçi isminin gündeme geldiği ve görüşmeler yapıldığı belirtilen İYİ Parti’de Münir Doğan Ölmeztoprak ismi de ön plana çıktı.

İYİ Parti’de, adaylığı düşünen ve yönetimde görev alan Dr. Mehmet Turfanda, Atakan Pehlivan, Ahi Alpaslan Ersoy, Miray Demir ve Şule Gürsoy’un istifa ettikleri öğrenildi.

İsmi gündemde olan işadamı Reşat Erdoğan’nın ise şu an için Malatya’dan adaylığı düşünmediği belirtiliyor.

SAADET PARTİSİ TEMKİNLİ

Her dönem seçimlerin sürpriz çıkışlarını yapan ve kamu oyunun dikkatlerini çeken adayları gündeme getiren Saadet Partisi’nde çalışmalar sürüyor.

Aday adaylığı konusunda görüşmelerin olduğu belirtilirken, önümüzdeki haftalardan itibaren isimlerin netlik kazanması bekleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.