Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

ŞÖNİM’DEN FARKINDALIK ETKİNLİKLERİ

ŞÖNİM’DEN FARKINDALIK ETKİNLİKLERİ
26.11.2019
90
A+
A-

Şönim tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Uluslararası Şiddetle Mücadele Günü Etkinlikleri düzenlendi
25 Kasım Kadına Yönelik Uluslararası Şiddetle Mücadele Günü Çerçevesinde, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM),Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Abdulkadir Eriş Güzel Sanatlar Lisesi işbirliği ile Malatya Kongre Kültür Merkezi ve Malatya Park Avm’de farkındalık oluşturmak adına etkinlik düzenlendi.
Malatya Kongre Kültür merkezinde açılışı yapılarak başlayan programa yoğun katılım dikkat çekerken , İzleyenler oldukça duygusal anlar yaşadı.
25 Kasım Kadına Yönelik Uluslararası Şiddetle Mücadele Günü Çerçevesindeki Etkinlik kapsamında ,Şönim tarafından Malatya Park Avm’de açılan stant’a halkın ilgisi yoğun oldu. Etkinlik sırasında stantı ziyaret eden vatandaşlar, demokrasi ve barışın sağlanmasının önünde ciddi bir engel teşkil eden kadına yönelik şiddetin, fiziksel ve ruhsal bütünlüğüne zarar veren bir halk sağlığı sorunu olduğunu ve kadınların fiziksel, cinsel yada psikolojik zarar görmesine neden olan şiddetin, kadınların yanı sıra, buna tanık olan çocukları ve bir bütün olarak aileyi de olumsuz etkilediğini dile getirdiler.
(ŞÖNİM) tarafından Malatya Park Avm’de kurulan stant da Malatya Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünden Mustafa Demir ve Asayiş Şube Aile içi şiddet masası görevlileri tarafından kadına şiddet konusunda bilgilendirme yapıldı. 3 gün boyunca açık kalacak olan Stant da, görevliler kadına yönelik şiddet içerikli broşür dağıttı.
Kadına şiddete yönelik farkındalık yaratmak amacıyla açılan stant da, hem erkeklere hem kadınlara, kadına yönelik şiddetin insanlığa ihanet oluğu , Kadını güçlendirmek ve değer vermenin önemi anlatıldığı gibi , şiddete maruz kalan kadının, varsa çocuklarının ihtiyaçlarına uygun güçlendirici desteklerin sunulması konusunda da gerekli bilgiler veriliyor.
HABER: FİLİZ YAVUZKURT

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.